Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

KNAB nekonstatē interešu konfliktu saistībā ar ceļa bruģēšanu pie amatpersonas mājas

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudē nav konstatējis interešu konfliktu Rīgas pašvaldības amatpersonu darbībās saistībā ar iepirkumu par bruģēšanu Kleistu ielā, kurā atradās Kurzemes rajona izpilddirektora vietnieces Jeļenas Baumanes māja.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka prokuratūrā ar iesniegumu par šo faktu vērsās izpilddirekcijas vadītājs Orvils Heniņš, taču prokuratūra iesniegumu nodeva izskatīšanai KNAB.

KNAB runasvīrs Andris Vitenburgs tagad aģentūrai BNS pastāstīja, ka birojs pabeidzis pārbaudi savas kompetences ietvaros par Rīgas Kurzemes rajona izpilddirekcijas valsts amatpersonu darbības atbilstību likuma par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā normām, veicot iepirkuma procedūru par piebraucamā ceļa un stāvlaukuma izveidi Kleistu ielā.

Pārbaudes gaitā KNAB nav ieguvis tādu informāciju, kas liecinātu, ka Rīgas Kurzemes rajona izpilddirekcijas amatpersonas, veicot iepirkuma procedūru, būtu pārkāpušas likuma "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" normas, neievērojot valsts amatpersonām noteiktos lēmumu pieņemšanas ierobežojumus.

KNAB veiktā kontrole attiecas uz likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" valsts amatpersonām noteikto ierobežojumu un aizliegumu izpildes nodrošināšanu. Savukārt par valsts un pašvaldību iepirkumu uzraudzību ir atbildīgs Iepirkumu uzraudzības birojs, kas veic kontroli, izskatot iesniegumus par konkursa nolikuma, uzaicinājuma, kā arī citos iepirkuma procedūras dokumentos iekļauto prasību atbilstību normatīvo aktu prasībām.

KNAB iesniegumus par pārkāpumiem publiskā iepirkuma jomā izskatot, ja tie satur ziņas par iepirkuma komisijas locekļu vai citu atbildīgo amatpersonu iespējamo atrašanos interešu konflikta situācijā vai par valsts amatpersonu iespējamu ļaunprātīgu dienesta stāvokļa izmantošanu, paskaidroja KNAB pārstāvis.

Raidījums "Nekā personīga" pērnā gada nogalē vēstīja, ka ceļu pie Baumanes mājas par pilsētas naudu izbruģējis uzņēmums, kas uzvarējis izpilddirekcijas konkursos un cenu aptaujās.

Baumanei kaimiņos dzīvo arī jurists Aldis Čevers, kura dēls ir Baumanes padotais - jurists Kurzemes rajona izpilddirekcijā.

Celiņš nobruģēts oktobrī, un pirms iebrauktuves pie amatpersonas mājām uzlikta ceļazīme "ķieģelis". "Nekā personīga" rīcībā esošā informācija liecina, ka ceļu ieklājusi firma "LB Inter", ar kuru Kurzemes rajona izpilddirekcijai ir līgums par ceļu seguma labiekārtošanu.

Bruģis pie Baumanes mājas no pašvaldības budžeta izmaksājis vairāk nekā 10 000 latu.

Baumane stāstījusi, ka "ķieģeli" dome uzlikusi pēc viņas kā iedzīvotājas vēstulēm Vides departamentam, kas konstatējis ekoloģisku katastrofu, ka krasts brūkot kopā, kad tur brauc automašīnas.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas pārstāvis Uģis Vidauskis aģentūrai BNS iepriekš pavēstīja, ka Rīgas pilsētas izpilddirektors Andris Grīnbergs no Heniņa saņēmis paskaidrojumu, no kura izsecināms, ka viss ir veikts oficiāli, ievērojot iepirkuma procedūras, un klaji pārkāpumi nav bijuši.

Viņš paskaidroja, ka ceļa bruģēšana notikusi izpilddirekcijas koncepcijas "Atpūtas zonas labiekārtošana Kleistu ielā pie ūdenskrātuves pretī zirgaudzētavai" ietvaros.

Savukārt zīmes "ķieģelis" novietošana pie ceļa, kas ved pie mājām, nevar būt izpilddirekcijas pārkāpums, jo par ceļazīmju uzlikšanu lemj domes Satiksmes departaments.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Pašvaldība: pirms bruģēšanas neskaidrojam, kur dzīvo amatpersonas

Par pilsētas naudu bruģē ceļu pie amatpersonas mājas

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas