Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

KNAB neuzsāk kriminālprocesu par Getliņu un Ekodoktrīnas līgumu

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nolēmis neuzsākt kriminālprocesu par Rīgas domei piederošās SIA Getliņi EKO un Tautas partijas dibinātāja Andra Šķēles ģimenei pastarpināti piederošās SIA Ekodoktrīna noslēgto līgumu, liecina Vides komitejas sēdes materiāliem pievienotā KNAB vēstulē. Šo jautājumu 1.aprīlī skatīs komitejas deputāti.

Jau iepriekš ziņots, ka KNAB šo līgumu sācis pārbaudīt, pamatojoties uz bijušā Rīgas mēra Aivara Aksenoka (toreiz — JL) iesniegumu. A.Aksenoks pērnā gada rudenī vērsās gan KNAB, gan Valsts kontrolē (VK), vēloties noskaidrot, vai līgumā nav saskatāmas noziedzīga nodarījuma pazīmes saistībā ar pašvaldības mantas izšķērdēšanu. Līgums paredz izveidot pilnsabiedrību Ekodoktrīna — Getliņi, un to, ka Getliņi Eko no savas puses tajā iegulda 1,7 ha zemes, uz kuras Ekodoktrīna veidos šķirošanas rūpnīcu.

V—Diena jau rakstīja, ka saskaņā ar noslēgto līgumu Ekodoktrīna iegūst ekskluzīvas tiesības rīkoties ar visiem poligonā ievestajiem atkritumiem. Un, kaut arī dokumentā runa ir vien par šķirošanas rūpnīcas izveidi, firmai jau ir konkrēta vīzija, kā atkritumi turpat poligonā tālāk tiks pārstrādātas elektrībā, ko pārdodot tiks gūta peļņa miljonos.

KNAB izmeklētājs konstatējis, ka nav noticis noziedzīgs nodarījums un, ka Getliņi Eko valdes locekļi, slēdzot līgumu ar Ekodoktrīnu par pilnsabiedrības dibināšanu, nav ļaunprātīgi izmantojuši dienesta stāvokli, jo pirms tā noslēgšanas tas ticis saskaņots ar Getliņi Eko dalībniekiem, tai skaitā Rīgas domi. Turklāt 1,7 ha zemesgabala faktiskais lietotājs un valdītājs joprojām esot Geltiņi Eko.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas