Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

KNAB par Gudeles dzimšanas dienas balli sāks pārbaudi

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sāks pārbaudi saistībā ar e-lietu ministres Inas Gudeles (ZZS) dzimšanas dienas ballītes rīkošanu par valsts naudu.

KNAB priekšnieks Aleksejs Loskutovs aģentūrai BNS teica, ka pēc informācijas izvērtēšanas birojs izlems, vai sākt kādu pamatīgāku pārbaudi par Gudeles, iespējams, pastrādātajiem likumpārkāpumiem.

Loskutovs biroja piecu gadu darbības laikā nav dzirdējis, ka amatpersonai par valsts naudu uzrīkotas dzimšanas dienas svinības.

Līdzīgos gadījumos amatpersonām, kas pieļauj iespējamus likumpārkāpumus, turpmāk vajadzētu vērsties birojā, piebilda Loskutovs.

Jau ziņots, ka Ministru prezidents Ivars Godmanis ceturtdienas rītā nepieņēma Gudeles demisiju saistībā ar šo skandālu. Viņš norādīja, ka Gudele ir viena no tiem speciālistiem, kas valdībai ir nepieciešami darbam ar "akūtām lietām". Kā piemēru viņš minēja elektronisko parakstu.

Gudeles operatīvā rīcība, nomaksājot 800 latu par notikušo apsveikuma pasākumu un veicot pārbaudes ministrijas sekretariātā, uzskatāma par svarīgu faktoru, kas parāda ministres attieksmi pret notikušo, norādīja Godmanis.

Savukārt Valsts prezidents Valdis Zatlers paziņojis, ka Gudelei būtu stingri jāapsver iespēja atkāpties no amata.

Jau vēstīts, ka e-lietu sekretariāts pērn 12.jūnijā plānotā semināra vietā pašvaldību pārstāvjiem par e-pakalpojumu attīstību, tam tērējot valsts budžeta naudu, patiesībā svinējis e-lietu ministres Inas Gudeles dzimšanas dienu.

Pēc šādu ziņu publiskošanas trešdien Gudele paziņoja, ka Valsts kasei atmaksājusi gandrīz 800 latu.

Jautājums trešdien apspriests arī Latvijas Zemnieku savienības valdes sēdē. Ministre paudusi gatavību uzņemties atbildību par notikušo un atkāpties no amata, taču pēc viņas uzklausīšanas valde vienbalsīgi lēmusi, ka ministrei darbs jāturpina.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas