Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

KNAB: pirms vēlēšanām divas partijas teju izsmēlušas atļautos izdevumus

Divi politiskie spēki pirms vēlēšanām ir pietuvojušies atļautajam izdevumu apmēram, konstatējis Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Proti, viena partija iztērējusi 93%, otra – 92% no likumā pieļaujamo izdevumu apmēra aģitācijai.

KNAB apkopojis vairāk nekā 1230 paziņojumus par limitētajiem vēlēšanu kampaņu izdevumiem. KNAB arī secinājis, ka vēl divas partijas sasniegušas 78% un 55% no likumā noteiktā priekšvēlēšanu izdevumu apmēra. Pārējie deviņi politiskie spēki ir iztērējuši mazāk par 16% no pieļaujamajiem finanšu resursiem, informē KNAB pārstāve Ieva Karlsberga.

Pēdējā dienā pirms aģitācijas aizlieguma KNAB nav konstatējis, ka kāda partija vai to apvienība priekšvēlēšanu periodā būtu pārsniegusi likumā noteikto pieļaujamo izdevumu apmēru visu veidu reklāmas izvietošanai, pasta pakalpojumiem, labdarības pasākumu finansēšanai un sponsorēšanai. Līdz ar to KNAB nav bijis nepieciešams realizēt ar likumu piešķirtās tiesības apturēt maksas priekšvēlēšanu aģitāciju.

KNAB arī atgādina, ka 1.oktobrī un vēlēšanu dienā 2.oktobrī ir aizliegta priekšvēlēšanu aģitācijas materiālu izvietošana radio, televīzijā, publiskās vietās, preses izdevumos un internetā, kā arī to izplatīšana un izvietošana publiski pieejamās vietās valsts un pašvaldību iestādēs, kapitālsabiedrībās, kurās vairāk nekā 50 procenti kapitāla daļu (akciju) pieder valstij vai pašvaldībai. Par konstatētajiem pārkāpumiem, kā arī iespējamiem balsu pirkšanas gadījumiem iedzīvotāji aicināti informēt policiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas