Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

KNAB rosina pilnveidot pretkorupcijas pasākumus valsts iestādēs

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sagatavojis grozījumu projektus normatīvajos aktos, lai pilnveidotu pretkorupcijas pasākumu īstenošanu valsts pārvaldes iestādēs un paplašinātu vadītāju kompetenci koruptīvu nodarījumu novēršanā.

Likumprojektā iestādes vadītājam tiek noteiktas tiesības no attiecīgās iestādes amatpersonām pieprasīt valsts amatpersonu deklarācijas publiski nepieejamā daļā ietvertās ziņas.

Tāpat tiek paredzēts pilnveidot normatīvo regulējumu attiecībā uz tām amatpersonām, kuras sniedz informāciju tiesībsargājošajām institūcijām par citu amatpersonu iespējamajiem koruptīviem nodarījumiem savās institūcijās. Likumprojektā iestādes vadītājam ir noteikts aizliegums izpaust informāciju par to, kurš attiecīgās iestādes darbinieks ir informējis par koruptīvajiem nodarījumiem, kā arī bez objektīva iemesla radīt viņam nelabvēlīgas sekas, nosakot administratīvo atbildību par minēto aizliegumu neievērošanu.

KNAB uzskata, ka tas samazinās korupcijas riskus, efektīvāk tiks kontrolētas valsts amatpersonu darbības, ātrāk tiks atklāti likumpārkāpumi un novērsts iespējamais materiālais kaitējums valsts vai pašvaldības interesēm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas