Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Knuts Skujenieks: Lāčplēša dienu vajadzētu noteikt par oficiālu svētku dienu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
niknais
n
Pilnīgs murgs! Ja sagadītos tā kā šogad, kad 11. un 18 .novembris ir ceturtdienā, tas nozīmē, ka kādi gudrinieki atkal nolems pārcelt attiecīgās piektdienas uz citām dienām. Tātad iztēlojieties laiku, sākot no 8.novembra - trīs dienas darba, tad četras brīvdienas, tad atkal trīs dienas darba, tad atkal četras brīvdienas. Un gan jau kādi, vēl "gudrāki", izdomās, ka tad jau tās trīs brīvdienas pa vidu arī vajadzētu pārcelt uz citu laiku... Taču pārceltās brīvdienas parasti rada haosu (it īpaši mācību iestādēs) - parasti nevienam nav skaidrs, kas tad īsti notiks un kā; tās tik un tā parasti ir tāda pusdarbadienas, nevis precīzi tādas, kā būtu bijušas īstā darbdienas. Tāpat cilvēkiem tādās reizēs ir apjukums, pēc kāda saraksta iet transports - brīvdienu vai darbdienu. Un vēl tiem, kas alkst pēc liekām brīvdienām, varētu ieteikt - izbāziet degunu ārpus Rīgas un paskatieties, kas notiek laukos un mazpilsētās. Vai mūsu jau tā alkohola nomāktajai tautai ir vēl vajadzīgies liekas garās brīvdienas (papildus Jāņiem, Lieldienām un Ziemsvētkiem, kas nekad neilgst mazāk par 3-4 dienām), kad taisīt lielos "plostus"?...
Eva Braun
E
Pilniigi piekriitu ... ceru ,ka kaads iesniegs sso prieksslikumu jau driizaa naakotnee..
Oskars
O
Pareizi ! Bet Latvijas vecie partiju komunisti labāk svin 8martu,1un 9maiju.......stulbeņi
stokmans
s
Piekrītot Skujenieka kungam, tomēr domāju, ka šis ir diskutējams jautājums. Jā, tā bija liela uzvara, bet ne jau bez angļu un franču karakuģu palīdzības. Tie atradās pie Bolderājas, un ar savu lielgabalu uguni atbalstīja bermontiešu padzīšanu no Pārdaugavas. Šis fakts nebūt nemazina latviešu karavīru nopelnus, bet pārdomu vērts ir arī vispār svētku dienu daudzums LV kalendārā. Mūsdienu drūmajā LV sociāli ekonomiskajā realitātē vēl vienu dienu, kad "priecāties" par pagātnes notikumiem tā kā nemaz negribas. Gribētos strādāt un strādāt, ja vien būtu reāla iespēja izvilkt valsti un tautu izvilkt no tā purva, kurā tās iekļuvušas nevis priecāties vai bēdāties par pagātnes vēsturiskajiem faktiem.
I.Gr.
I
Piekriitu Skujeniekam!
Anna
A
Tas būtu atklāta nacionālā naida kurināšana. Kā zinam, 9.maijs nav noteikta svētku diena, tāpēc atsevišķas latviešu svētku dienas noteikšana nav pieņemama.
J.Biotops
J
Arī šodien pagaudosim, cik mums grūūūtiīīī... Vainīgi, protams, visi "viņi", nu "tie tur"... kāpēc nevienu nenoper, nu kas tā par valsti? Pašam jāstrādā, citādi nebaro, noziedzības līmenis - avīzes par to raksta, ļaudis pat mirst pa laikam... nu posts mums, grūtdienīšiem, neredzēts posts. Pārējiem - priecīgus svētkus!
Dr.xy
D
Vispirms ir nepieciesams saprast,ka ari Jus esat Valsts.Latvijas Valsts pieder latviesu tautai, tatad ari mes visi esam atbildigi par to kas notiek musu Valsti.Ja katrs no mums to saprastu, un attiecigi rikotos,tad sads stavoklis,ka pasreiz,nebutu.
aaa
a
Kā var vispār būt patriots valstij ar vienu no pasaulē augstākajiem noziedzības līmeņiem? Un kur mazas pašvaldības amatpersona vienā mirklī kļūst par bagātāko ģimeni valsts mērogā, bet joprojām atrodas uz brīvām kājām? Valstī, kur slimnīcā nogalināta 2-gadīga meitene un nav vainīgo?
human
h
Ja neizliki karogu, tad tas nozīmē, ka ne sūda nekad neesi bijis valsts patriots
human
h
Pilnībā piekrītu, šovakar pēc treniņa arī aizbraukšu līdz 11. novembra krastmalai -- un ja ne iedegšu svecīti, tad vismaz paskatīšos
izbijis valsts patriots
i
Lai nopelnītu kaut minimālo algu zinu ka būs jāstrādā arī 18 un 19 nov. Šodiem pat karogu neizliku. Skujeniek labāk padomā kāpēc nav tās svētku sajūtas.
NyJord
N
Atbalstu Knuta Skujenieka ideju. Pirms kaŗa tā arī bija brīva diena. Lielākie latviešu svētki.
šausmas
š
zorge = cirvja piets ja nesaprot kontekstu un izteikto domu, kas no tā izriet. Kāpēc šos lieliskos svētkus - 11. novembri - nevar atzīmēt darba kolektīvos?
^6
^
OK, ieliks svētku dienu - ierēdņiem un skolēniem brīvs, bet privātie strādās vai atstradās citā dienā. Vai vajaga kārtējos pseidosvētkus? Kas tie tādi par svētkiem ar pseidobrīvdienu?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas