Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Koalīcija nākamnedēļ spriedīs par naudu "milžu cīņām" LTV

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Terorists
T
Bet interesants jautājiens-,,KURI TAD IR TIE MILŽI''?Ja tā paskatās un pavērtē tad vieni Latvijas ČIBURAŠKAS vien ir redzami.
Vienotības triumfs
V
Lai tak tie letiņu bauri maksā par mūsu Vienotības iekļūšanu silē! Mūsu Vienotības jaun-pups visu noorganizēs ,ka gailis pakaļ nedziedās... Mēs taču par tautiņu domājam (un savu kabatu...).
vilis
v
Latvietim parastajam,muļķu zemē dzīvojošam tā patīk savs politisko profānu un zagļu teijāteris,viņš ar nepacietību gaida vakaru,lai TV visu to noskatītos..... t
Tā nu tas ir...
T
Būtu tikai loģiski ja "milžu cīņas" tiktu apmaksātas no partiju priekšvēlēšanu aģitācijai paredzētās naudas, visām maksājot vienādu summu.
ha - ha
h
Tikai gods un tikai slava partiju mafijām, ka tās pratušas sadalīt valsti, iznīcināt ražošanu, radīt bezdarbu un strādājošo izsūtīšanu. Un to visu pasniedz kā savu valdīšnas prasmes varoņdarbu. Nāciet vēlēt, "varoņdarbi" turpināsies!
Ērglis
Ē
Ja par meliem nosauc viedokli, ka pensijas mazinās pēdējās, tad jā, var teikt, ka Dombrovskis meloja. Taču es tā to neuzskatu. Ja mēs apskatamies, kas patiesībā notika, tad problēma nav tik vienkārša: 1. Dombrovskis jau sākumā teica, ka vajadzēs 500 miljonus griezt. Koalīcijas partijas, baidoties, ka tas ietekmēs to izredzes pašvaldību vēlēšanās, lūdza samazināt šo skaitli, vai vismaz pieņemt, ka slieksnis būs zemāks. Tā arī ir manuprāt Dombrovska kļūda - viņam vajadzēja palikt pie sava skaitļa un neatkāpties no tā; 2. Tas, kas notika TP/ZZS pārvaldītajās ministrijās līdz vēlēšanām pirmajos trijos Dombrovska valdības mēnešos bija farss - nauda tika tērēta uz nebēdu, neviens pat nebija gatavs ieviest 300 milijonu griezienus, kaut Dombrovskis pieprasīja ABU scenāriju izstrādi ministrijās. Tajos mēnešos bļāvieni par sarkanajām līnijām bija tik pierasti; 3. Pēc pašvaldību vēlēšanām atklājās, ka lielā daļā ministriju nav samazināts absolūti nekas, līdz ar to budžetu vajadzīgā apjomā tā, lai tas atbilstu Slaktera un Godmaņa noslēgtajam līgumam ar SVF, vienkārši nebija laika; 4. Piesaucot JL vainu pensionāru apzagšanā, visi aizmirst arī vairākus faktorus, ka apgrieza pensijas tikai virs 100 Ls, turklāt 10% apjomā. Tie, kuri ir principā pret pensiju samazināšanu, atgādināšu, ka visā pasaulē pensijas tomēr tiek uztvertas kā budžeta lieta, un ja valsts nevar atļauties pensijas, tās samazina (Un ja kāds Grieķijā iesūdzēs valsti par to konstitucionālajā tiesā un tā lems pa labu valstij, būs ļoti ļoti interesanti). VIENĪGAIS iemesls cilvēciskajā līmenī, kāpēc es uzskatu, ka pensijas tomēr NEVAJAG samazināt, ir tas fakts, ka Latvijā tās mazās pensijas (ko saņem lielākā daļa pensionāru) ir tik mazas, ka jebkāds grieziens atstāj postošas sekas uz pensionāra dzīves līmeni, kurš jau tā ir ļoti zems. Žēl gan, ka ar šo gājienu tika palaista iespēja samazināt lielās pensijas vismaz uz krīzes laiku. Būtībā es esmu pret šī jautājuma emocionālu iztirzāšanu, jo lai arī cik es atbalstītu pensionārus reālajā dzīvē, finansiāli sabrukusi valsts nav spējīga maksāt pat samazinātas pensijas, kur nu tādas, kādām tām vajadzētu būt. 5. Pats galvenais, ko visi piemirst, uzkraujot kolektīvo atbildību uz Dombrovski - ka ZZS ar visām četrām šo ierosinājumu pati atbalstīja, un TP arī bez lieliem iebildumiem nobalsoja.
JA
J
LNT iet kampaņa, kur ATROD naudu TP un&, tad Vienotībai nevajag? Vieni izputinājuši valsti līdz pamatiem, bet sola treknos gadus, otri - izdarījuši daudzas kļūdas, bet VISU SAGLĀBUŠI... Diemžēl bāleliņi arī tikdaudz nesaprot... Tā kā debates noteikti vajag!
Ērglis
Ē
"Lai Vienotība skaidri pasaka, kā āmen, ka pensionāru mazās pensijas neapcirps, tad Vienotība dabūs sev pensionāru balsis." Vienotības mājas lapā vienotiba.lv => Vienotiba runā => Jautājumi un Atbildes ir šāda atbilde (citēju): Jautājums: Jums patiktu,dzīvot,uz papīra gabaliņa,kā ieteicāt pensionāriem noņemt pensijas daļu. Atbilde: Politisko partiju apvienības VIENOTĪBA valde ir lēmusi, ka, veidojot nākamā gada budžetu, pensijas nedrīkst tikt samazinātas. Ir jāturpina mazināt citi valsts izdevumi un jāturpina ieviest progresīva nodokļu sistēma, kas ļaus palielināt ieņēmumus un taisnīgāk sadalīt nodokļu slogu. Satversmes tiesa savā spriedumā ir atzinusi, ka valsts budžetā pastāv problēmas un ir norādījusi, ka 2009. gadā ieturētās pensijas ir jāatmaksā līdz 2015. gadam. Valdības panāktā vienošanās ar starptautiskajiem aizdevējiem nodrošināja iespēju ieturētās pensijas atmaksāt jau šā gada aprīlī. Tādējādi nav pamata spekulācijām par atkārtotu pensiju samazināšanu. Nākamā gada valsts budžetam jābūt vidusceļam, kurā ņemta vērā gan nepieciešamība veicināt nodarbinātību un ekonomisko izaugsmi, īstenojot mazo, vidējo un mikrouzņēmumu atbalsta pasākumus, gan saglabāt stabilu sociālās drošības līmeni, no budžeta samazinājumiem īpaši pasargājot aizsargājamās sabiedrības grupas, tostarp pensionārus. Ne pensijas, ne skolotāju algas nevar būt ielāps valsts budžeta caurumiem, uzskata VIENOTĪBAS valde. Nodokļu slogs ir jāpārnes no darbaspēka uz patēriņu un īpašumu, tai skaitā - pilnveidojot progresīvā nodokļa likmes nekustamajam īpašumam. Ir jāatrod dažādi nākamā gada valsts budžeta konsolidēšanas mehānismi, un par tiem jāturpina sarunas gan ar valdības koalīciju, gan sociālajiem partneriem. Finanšu ministrija jau ir sagatavojusi priekšlikumus Vidēja termiņa nodokļu politikas pamatnostādnēm, kas šobrīd tiek apspriestas ar sociālajiem partneriem. Maijā tiks izstrādāts nākamā gada makroekonomiskās attīstības scenārijs un nodokļu ieņēmumu prognozes, kas viesīs skaidrību, cik liels budžeta samazinājums būs nepieciešams, lai budžeta deficīts 2010. gadā nebūtu lielāks par 6% no IKP.
Ērglis
Ē
Pareiza Dombrovska reakcija. Lai nu kā iepriekšējos gados esmu ignorējis "milžu cīņas", šogad tās varētu spēlēt ļoti svarīgu lomu. Apbrīnojama Kota lēnprātība un mazspējība. Nē, ne apbrīnojama. Tas ir tas, ko no viņa sagaida viņa īstie maizes devēji.
dzeris - tam kooo un kurš
d
Parsonības dalīšanās, ja raksti ar diviem nikiem? Vai no paša rīta jau sapīpējies?
KLM
K
raidījumu, kur atnāk vienotība un melo.... ................................................... ........................................ pilnīgi pareizi - vajag, lai atnāk TP ar Kalvīti un nemelo, solot tautai 7 treknus gadus, kuri nu iestājušies, tauta apmeklē pat fitnesa nodarbības - lai tiktu vaļā no liekā svara....
ozo
o
Vismazāk latviešiem vajadzētu savā starpā kasīties. Ne jau pašu bāleliņi mums nozog valsti! To grib darīt tie, kam vajadzīga leļļu valdība un Saeima ko raustīt ar sen nopirkto žurnaļugu un mēdiju palīdzību. Katrs jautājums tiek izspēlēts masu informācijas līdzekļos KĀ VAJAG. Tur jau sen nav nekā objektīva.
kooo
k
raidījumu, kur atnāk vienotība un melo... par muusu naudu... nezinu gan vai vajag...
????
?
Tā ir NRTP atbildība, pārstāvot SABIEDRĪBAS intereses, lai šādi raidījumi būtu!
ha - ha
h
Kur un kā var tik vienkārši sameklēt lielu naudas daudzumu? Man arī tā gribētos. Vai partijnieki nepadalītos savās izcilajās meklēšanas prasmēs ar tautu? Tas taču nebūs noziegums!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas