Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Koalīcija palielinās IIN; vērtēs progresīvo nodokli mājokļiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dolārs
D
Ģimenes budžets mīnus 80 lati. Paldies, kungi! Es pārreģistrēšos uz Igauniju un jūs nedabūsiet neko.
Kaspars Gasūns
K
Pašlaik izskatās, ka TP ir opozīcijā progresīvam NĪ nodoklim (patiesībā vispār labprāt iztiktu bez tā). Savukārt pārējās koalīcijas partijas vienā vai otrā formā ir ar to samierinājušās. Fokuss ir tajā, ka TP nevar pavilkt valsti bez aizdevuma - viņi paši raustās palaist to laivu brīvi jūrā, kaut Šķēle it kā iestājas par devalvāciju. (Ar konkrētiku gan puisis neizceļās.) Savukārt aizdevēji netiešā veidā žmiedz TP - pieprasa vispār progresīvo IIN (ko arī es pašlaik uzskatu par neprātu), kas būtībā ir neizbēgama atgriešanās pie progresīvā NĪ tēmas, jo nekur citur tāda potenciālā resursa nav. Lai TP nevarētu "izlēkt no laivas" un uzmest visu procesu aizdevēji ir noteikuši, ka ar jauno valdību sarunas tiks sāktas no nulles. Tādēļ TP atliek vien vilkt pār laivas bortu pārmesto un jau saslapināto kāju atpakaļ, jo, kā jau minēts, bez aizdevuma viņi paši pārvaldi nepavelk. Un TP atkal jau atgriežas pie sava "Zugzwang" - velkas ar sāpēs savilktu seju šajā valdībā, kurā lielā mērā ir iesprostoti. :)
ērce
ē
Tas nav taisnīgi likt vienā maisā visus nekustāmos īpašumus sākot ar Ls 75.000. Bagātnieki atkal tiek cauri sveikā! Kā var salīdzināt mantotu graustu, ko īpašnieks varētu pārdot par Ls 77.000, ar Ls 500.000 vērtu pili Jūrmalā?. Mūsu polītiķiem vēl arvien trūkst saprašana -- vai godīguma sajūtas.
Andrejs
A
Vai kāds no valdībā sēdošajiem kaut cik precīzi apjauš- ko nozīmē vārdu salikums "īpašuma kadastrālā vērtība"? Tas ir skaitlis, ko aprēķina automāts, pamatojoties uz pēdējo trīs gadu laikā zemesgrāmatā fiksētajām darījumu summām, ņemot vērā konkrētu reģionu, īpašuma tipu un vēl šo to, bet neņemot vērā šajos trijos gados notikušās tirgus tendenču izmaiņas un konkrētā īpašuma specifiku. Manuprāt- runāt par kaut kādu "taisnīgumu" nodokļu aprēķinos, balstoties uz kadastrālajām vērtībām, nav pamata.
izbijis valsts patriots
i
Laba anegdote. Veca gan. Tā skan šādi. Viens kaimiņš par otru zvana uz KGB. 60tajos --Mans kaimiņš katru dienu ēd gaļu. 70tajos-Mans kaimiņš katru dienu ēd dessu. 80tajos-Mans kaimiņš katru dienu kaut ko ēd. Laiki main;as ,bet pamatvērtības paliek.
LIENE
L
HALO, VAI VID, JĀ KLAUSAMIES, MANS KAIMIŅŠ KAUT KO ĒD - JĀ TŪLĪT IZBRAUCAM.
kek
k
Vispirms TP ir pret, tad SVF pasaka - vajag, un tiek pieņemts kaut kāds izkropļots TP variants. Runa ir par to, ka TP vēl joprojām nosaka toni valdības lēmumus.
jrx
j
Atliek vien cerēt, ka 14.novembrī būs jauna valdība.... Patreiz es izvēlos vairs nemaksāt vispār nodokļus., jo striķi meklēt vēl netaisos. Tikai un vienīgi algas aploksnē, citādi vairs izdzīvot nav iespējams.
izbijis valsts patriots
i
Jā ,šis tiešām nav progresīvais nodoklis. Varbūt vēl pie 75 štukiem tas tā varētu būt ,bet bija jāliek vēl viens slieksnis ap 100 tūkstošiem. Tas ka šis sadalījums ir garām tas ir skaidrs.
asd
a
bet tos ar liek darīt SVF
puika
p
Viela pārdomām - valdība pieņem tikai TP ierosinājumus...
Politiskaa atbildiba
P
bet īpašumiem, kuru vērtība pārsniegs 75 000 latu, tiks piemērota 0,3% likme -------------- Sis, nav progresivais! No 75 000 ls jabut vismaz 0.5 % -1%! Tad tas bus progresivais. Varu iedomaties kada kukulosana nu ies valaa starp biezajiem, lai tiem noteiktu iespejami zemu kadastralo vertibu. KNABam bus jakontrolee kadastriki, jo tie nakamajaa gadaa klus stavus bagati! Bet vienkarsas tautas socialisma dzivoklisiem pacels kadastralo bez ipasnieku zinas.
who cares
w
IIN ir jābūt vienādam ar peļņas nodokli. Vai pat mazākam, jo pirmējo aprēķina no ienākumiem, bet otro, no pārpalikuma.
netaisnīgi
n
Īpašumu kadasrālās vērtības,dārgie,bez mūsu ziņas ir palielinātas!Skatiet zemesgrāmatu mājas lapu.Vai tas ir progresīvs NĪP nodoklis-0.2% līdz 70 t.ls un 0.3%. virs 70 t.ls?????
asd
a
nu re re kur vēl viena vieta,kur valsts ,ja grib,var ietaupīt......

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas