Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Koalīcija vienojas par provizorisko konsolidācijas apjomu 150-180 mlj. latu apmērā

Koalīcija trešdien vienojās par provizorisko budžeta konsolidācijas apjomu 2012. gadā, kas būs 150 –180 miljonu latu apmērā, trešdien pēc sarunas ar starptautiskajiem aizdevējiem žurnālistiem apliecināja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Ministru prezidents pēc tikšanās žurnālistiem apliecināja, ka sarunas “noritēja kopumā pozitīvā gaisotnē un mēs esam panākuši būtisku vienošanos”.

V.Dombrovskis informēja, ka budžeta grozījumos nekas netiks mainīts. Par precīzu konsolidācijas summu premjers informēs ceturtdien.

V.Dombrovskis skaidroja, ka konsolidācijas apjoms, par kuru vienojās trešdien, ir porvizorisks un tas var mainīties atkarībā no ekonomiskās situācijas valstī. “Ja ekonomika turpina sekmīgi attīstīties, tad pastāv iespēja, ka šo konsolidācijas apjomu varam koriģēt,” teica premjers.

Premjers norādīja, ka budžeta deficīta programmas mērķis ir palicis nemainīgs – tie ir zem 3% no IKP. “Zem 3% ir tas kritērijs, pēc kura tiks vērtēta programmas izpilde,” bilda V.Dombrovskis. Viņš minēja, ka šie konsolidācijas apjomi varētu novest pie zemāka budžeta deficīta līmeņa – līdz 2,5%. “Tas jautājums ir diskutējams,” piebilda valdības vadītājs.

Jau vēstīts, ka Starptautiskā Valūtas fonda un Eiropas Komisijas pārskata misija Latvijā sākās 5.aprīlī un beigsies piektdien, 15.aprīlī. Starptautiskie aizdevēji vērtē valdības sagatavotos 2011.gada valsts budžeta grozījumus, lai nodrošinātu budžeta papildu konsolidāciju 50 miljonu latu apmērā, kā arī 2012.gada budžeta iestrādnes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas