Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Koalīcijas partneri sola atbalstu administratīvi teritoriālās reformas turpināšanā

Koalīcijas partneri sola nelikt šķēršļus administratīvi teritoriālās reformas turpmākai virzībai, pirmdien pēc koalīcijas partiju Sadarbības padomes sēdes žurnālistiem norādīja valdību veidojošās partijas.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) uzsvēra, ka tic vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Jura Pūces (A/P) spēkiem iesākto reformu paveikt, uzsverot arī to, ka reformas rezultātā izdosies sakārtot tādas nozares kā izglītība un veselības aprūpe. "Process reizēm ir emocionāls, bet galvenais ir turēt skatu uz mērķi," teica Kariņš.

Partiju apvienības Attīstībai/Par! līderis Daniels Pavļuts uzsvēra, ka visas koalīcijas partijas virzās uz priekšu ar reformas nākamo soli. Viņaprāt, tas, ka patlaban atskan protesti, nav negadījums. Pavļuta ieskatā, Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) aicinājums vērtēt Pūces atbilstību amatam uzskatāma par vēršanos pret visu valdību un koalīciju, jo Pūce strādājot valdības uzdevumā.

Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) uzsvēra, ka "dzīvojam interesantā valstī, kur iedzīvotāju skaits samazinās, bet pašvaldību un deputātu skaits paliek nemainīgs". Politiķis akcentēja, ka KPV LV izpratnē šāda situācija nav normāla, tāpēc pašvaldību skaits "viennozīmīgi jāsamazina", vienlaikus piedomājot par reformas kvalitāti.

Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK) valdes loceklis Jānis Dombrava skaidroja, ka politiskais spēks atbalsta virzību uz efektīvāku pašvaldību modeli. "Mēs neliksim šķēršļus turpmākajai reformas virzībai," sacīja politiķis, gan paužot cerību, ka jau tuvākajā laikā būs skaidrība gan par funkciju sadalījumu, gan arī vēlēšanu sistēmas izmaiņām.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka LPS ārkārtas sēdē nolēma pieprasīt Pūces demisiju, tādējādi paužot neapmierinātību ar reģionālās reformas gaitu. Par šādu pieprasījumu balsoja 90 sanāksmes dalībnieki, četri balsoja pret, bet divi atturējās.

Tāpat šādam pieprasījumam pievienots aicinājums Kariņam veidot darba grupu viņa vadībā, kurā strādātu LPS un citas ministrijas, tādējādi izstrādājot reģionālās reformas modeli, kas paredzētu apriņķu ieviešanu.

LPS ārkārtas sēdi rosināja sasaukt 19 pašvaldību vadītāji, lai skatītu jautājumu par "nesagatavotas, nepārvaldītas" administratīvi teritoriālās reformas VARAM piedāvātajā redakcijā virzības apturēšanu.

Top komentāri

Pašvaldības=izšķērdība un korupcija
P
Pašvaldības Latvijā ir izšķērdības un korupcijas perēkļi!
pašvaldības pret iedzīvotājiem
p
Pašvaldības Latvijā nepārstāv savu iedzīvotāju intereses, bet administrācijas intereses pret iedzīvotājiem. Tas izpaužas gan varaskāres apmierināšanā, čakarējot savus iedzīvotājus, gan arī nodokļu politikā, kur pašvaldības neļauj samazināt iedzīvotāju ienākuma nodokli un uztur spēkā nenormālu nekustamā īpašuma nodokli, lai varētu manipulēt ar atvieglojumiem u.c.
Koala
K
Roka roku mazgā: viens otru virza,viens otru balsta!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas