Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Koķe: ideja pāriet uz mācībām latviešu valodā - priekšvēlēšanu uzstādījums; IZM dienaskārtībā nav

Apvienības Tēvzemei un brīvībai/LNNK (TB/LNNK) priekšlikums valsts un pašvaldību skolās pāriet uz mācībām tikai latviešu valodā ir tīri politisks uzstādījums, ko partija izvirza acīmredzot priekšvēlēšanu platformā, un Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) dienaskartībā tādas pārejas nav, pirmdien intervijā Latvijas Radio teica izglītības ministre Tatjana Koķe (ZZS).

Viņasprāt, Latvijā uzsāktā bilingvālā reforma ir devusi labus rezultātus. Šajā jautājumā viņai esot piekrituši arī TB/LNNK frakcijas pārstāvji, ar kuriem arī spriests, ka latviešu valodas mācīšana visaugstākajā kvalitātē ir nozīmīgākais uzdevums, kas ir veicams skolās neatkarīgi no mācību valodas.

T.Koķe stāstīja, ka TB/LNNK deputātus ir aicinājusi virzīt jautājumu par izglītību tikai latviešu valodā arī uz koalīcijas padomi, lai panāktu politisku vienošanos, taču, cik viņai zināms, tas vēl nav darīts.

"Pašreizējā brīdī tas ir vienas partijas uzstādījums, un tik ilgi, cik būšu amatā, uzskatu, ka izglītības joma, kurā ir iesaistīta katra ģimene – vai nu bērns, students, pats vecāks mācās - to nevar izmantot kā politisku objektu, un jebkādas pārmaiņas ir jāuzsāk tikai tad, ja tās izglītības sistēmā ir labi sagatavotas," uzskata ministre. Viņa norādīja, ka jebkura pāreja, jebkuras izmaiņas ir jāsagatavo vairāku gadu garumā, lai skolēnam būtu atbilstošākie mācību materiāli, lai skolotājs būtu sagatavots. Tikai tad var runāt par kādām pārmaiņām, bilda T.Koķe.

Viņa arī piebilda, ka daudz braukā pa skolām, arī mazākumtautību skolām, un tur gan skolotāji, gan skolēni runā ļoti labi latviski.

Ministre gan piekrita, ka dzimtā valoda ir jākopj, jāattīsta un maksimāli jālieto maksimāli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas