Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Koķe: izglītības sistēma gadiem bija pakļauta nekompetencei

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
skolotaaja
s
dombureetaajaljura Zane arii ir trula!
F12
F
Koķe: Izglītības sistēma gadiem ilgi bija pakļauta nekompetencei- UN TAD NU ATNĀCA KOĶE!!!
Zane
Z
Nekompetentais jurists un izbijušais IZM ministrs Radzēvičs,kurš to vien darīja kā dalīja nekustamos īpašumus un kā mēs redzējām Dombura raidijumā ir arī izcili truls ,mierīgi vadīja Godmaņa biroju un liekas nav vēl patriekts.Arī Dombrovskim viņš liekas gana labs,lai gan ir viens no šlesera astoņkāja posmiem.Atliek vien secināt,ka nekompetence valda visā valstī,ko tur šokēties par ministriju.
Dārznieks
D
Viens labums gan ir no ši apgalvojuma. Ir radīta jauna tēma doktora disertācijai - Rivža un Koķe, Latvijas izglītības attīstības pretmeti.
v.
v
Un ko cienījamā ministre šajos gados pati ir paveikusi lietas labā? NEKO.Vienīgi gājienā izgāja kopā ar skolotājiem, lai neiznāk tāpat kā Rozem.
cony to ofers
c
Sekli domaajat, ka kompetenta nozares attiistiiba ir atkariiga tikai no ministriisha,kas tur peec paargudro lielaas sprieshanas ielikts.Principaa ministrs ir nozares tehniskaas vadiibas tops un kameer izgliitiibas,zinaatnes attiistiibaa nebuus ieintereseeta visa valdiiba,uzneemeeji un visa sabiedriibas loceklji, nekaadas kompetentas vadiibas nebuus. Tikko par sho jautaajumu saaka intereseeties Latvijas budzets,SVFun EK;SAAK RASTIES DAUDZPUSIIGAS ANALIIZES par staavoklji skolaa un izgliitiibaa kopumaa,trauceejoshie apstaaklji un jau saak paraadiities pirmie lielcelji pa kuriem izgliitiibai ir jaaieshljuuc daudz augstaakaa kvalitaatee un efektivitaatee.Algas ir tikai viena desmitaa dalja no tieshaam lielaas probleemas.Priecee tas ka KOKJES kundze ir profesionaala ar augstaakaas paaudzes domaashanu un vinja turpina savu profesionaalo-vadiibas izgliitiibu.Jaapiemin,ka ieprieksheejie ministri vairaak puceeja tikai savu partiju svilpi.Shodien staavoklis valdiibaa un nozaru vadiibaa mainaas ljoti strauji uz efektivitaati,kvalitaati.
anonīmais šakālis
a
Piedāvāju sākt ar disciplīnas nodrošināšanu skolās. Iekļaut administratīvo pārkāpumu kodeksā pantu par mācību procesa traucēšanu, no 11 gadi vecuma var jau piemērot audzinoša rakstura piespiedu līdzekli - telpu uzkopšana, teritorijas labiekārtošana, ja izvairās no soda, prom uz Strautiņiem vai Naukšēniem. Jābūt arī citiem pantiem par pārkapumiem skolās. Bērnu tiesību aizsardzības iestādes varēs sevi pierādīt un pārstāvēt bērnu un viņa vecākus administratīvajā komisijā un tiesā. Otrs piedāvājums, likvidēt Izglītības ministriju un izveidot ministriju ar citu nosaukumu, ar krasi mazāku ierēdņu skaitu un daudz augstāku kvalifikāciju, ar zinātnisku pieredzi un ilggadēju praksi. Lai vieglāk tiktu vaļā no tiem TPJO liekēžiem.Tie kuri runā par ārvalstu mācību metodēm, varētu atcerēties, ka padomju laikā izglītība bija diezgan labā līmenī.
anonīmais šakālis
a
kas 04.04.2009 14:41 kas pašai traucē izveidot labāku sistēmu? -------------------------------------------------- ------- nekompetence!
hannaaste
h
izgliitiibaa jau 20 gadus NEPAARTRAUKTI noris reformas! bet skaidriibas un konkreetiibas kaa nav taa nav. sacjakareeta veerteeshanas sisteema, visaadas kompetences, kuraam ir idiotisks segums. jaunatne, no 20 ir 2, kas domrakstu 300 vaardu apjomaa prot uzrakstiit bez kljuudaam. par sho faktu esmu vienmeer " sajuusmaa" , reizreekhinu taa arii nevaroot iemaaciities. kaapeec shie piemeeri? nevar skolaa ieviest augstskolu veerteeshanas sisteemu. ai, nu skaidrs. reformeeja suns vinj zin ko, bet bardaks turpinaas. un nu jau vairs muljkja laishanai naudas nepietiek. rezultaataa ciesh beerni. visvairaak jau laukos, jo skolas klapees ciet. beerni buus uz celja salaa un lietuu. VAI SLAVENIE SKOLU BUSI JAU IR LATVIJAA PRIEKSH VISAAM SKOLAAM? NU, PROTAMS, KA NEE. LAIKAM KAADI 10! un taa uz priekshu . skolotaaju kongress vareetu taa kaa sho to defineet. un chakareetaaji BIJA UN IR IEREDNJI. ierindas skolotajiem bija argumenti, kurus neviens nenjeema par pilnu. nu tieshi taapat kaa ar PVN, kad eksperti saciija vienu, bet Godmanis neklausiijaas. bet tagadinj vaimanas, ka kasee neienaak nauda.
Exxlib
E
„Valsts kontrole atklājusi nepilnības teātra aktieru un darbinieku atalgojuma sistēmā NRA 18.marts 18:46, 2009 …Piemēram, Kultūras ministrijas un teātra noslēgtajā līgumā par valsts finansējuma izlietošanu noteikts, ka jānodrošina 23 štata aktieriem ne zemāku mēneša darba algu par Ls 360, mākslinieciskajam vadītājam mēneša darba algu ne zemāku par Ls 1470, štata režisoram - mēneša darba algu ne zemāku par Ls 735, teātra izrāžu apkalpojošiem tehniskajiem darbiniekiem mēneša vidējo darba samaksu Ls 400….
Exxlib
E
IZM padotības iestādes: AIC (Akadēmiskās informācijas centrs), AIKNC (Augstākās izglītības kvalitātes novērtēšanas centrs), APA (Akadēmisko programmu aģentūra), ISEC (Izglītības satura un eksaminācijas centrs), IVI (Izglītības valsts inspekcija), JSP (Jaunatnes sporta padome), LVAVA (Latviešu valodas apguves valsts aģentūra), PIA (Profesionālās izglītības administrācija), SF (Studiju Fonds), SP (Sporta pārvalde), VIAA (Valsts izglītības attīstības aģentūra), VIKNVA (Vispārējās izglītības kvalitātes novērtēšanas valsts aģentūra), VJIC (Valsts jaunatnes iniciatīvu centrs), VSIC (Valsts speciālās izglītības centrs), VVA (Valsts valodas aģentūra)
Exxlib
E
IZM struktūrā ir 11 departamenti (35 nodaļas, 230 darbinieki = 14 vadība + 62 izglītība un zinātne + 13 sports un valsts valoda + 141 adminstratīvie)…
Exxlib
E
Laikraksts "Diena"26. septembris,2008. Raksts:"Aizmetnis lielākiem protestiem" Fakti par algām: Ārsts - šobrīd saņem (pirms nodokļiem) Ls 654 Policists - šobrīd saņem (pirms nod.) Ls 589 Medmāsa - šobrīd saņem (pirms nod.) Ls 392 Skolotājs - no 01.09.2008.saņem (pirms nod.) Ls 344, pirms tam - Ls 274
Žuks
Ž
Vai šeit nav nozīme arī milzīgajam disertāciju daudzumam pedagoģijā?
bush
b
Vai mums vajadzīga ministre, kas uzticās horoskopiem? Varbūt vajadzētu atkāpties?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Pensijas vecuma pedagogu atlaišanai nav likumīga pamata

Koķe: daudzviet Eiropā skolotājiem neapmaksā atvaļinājumu

FOTO: Pedagogu gājiens

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas