Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Koķe uzdevusi izvērtēt programmu dublēšanos augstskolās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
vinnijs
v
Ārprāts! Vai tad tagad augstskolas ir pie visa vainīgas, ja ministrija visu šo gadu garumā nav spējusi neko - ne izmantot licencēšanu programmu kā kontroles instrumentu, ne radīt izglītības standartus! Visus šos gadus izglītības programmas, kvalitāte, akreditācija ir bijusi tikai un vienīgi mācību iestāžu , bet ne IzM problēma. Koķe kopā ar Gruškeviču ir pilnīga katastrofa!
brīvdienā pie ūdeņiem
b
bet ministrija ir tā, kas akreditē un licenzē studiju programmas. tad kāpēc tiek akreditēdas šīs dublējošās programmas jau gadus 10?
Laiks
L
Tam bija jābūt jau sen izdarītam!!!
Kace
K
Kundzīt, kā var strādāt par IZGLĪTĪBAS ministri un parādīt šādu nekompetenci: "(..) piemēram, Lauksaimniecības universitāte nodarbojas ar pedagogu sagatavošanu ne tikai lauksaimniecības skolām (..)." LLU sagatavo pedagogus??? Jau cik gadus vairs ne. Nav mums vairs ne mājturības, ne ķīmijas skolotāju iekš TF. Un ko vispār nozīmē "lauksaimniecības skolas"??? LLU nesastāv tikai no Lauksimniecības fakultātes, tas viens. Un otrkārt - cik tad mums to "lauksaimniecības skolu" valstī ir?? Ak Dievs, glāb manu valsti no šādām kundzītēm, kas izdomājušas "paspēlēties ministros"...
Skola
S
Vietējais augstākās izglītības bums, it īpaši vispārējā maģistrizācija un pārkvalificēšanās tiem ,kas augstskolu beidza padomju laikos, drīz beigsies tāpat, kā beidzās nekustamo īpašumu bums. Skaidrs, ka programmas dublējas, bet tā jau ir tirgus ekonomika, jo līdz krīzei augstākā izglītība LR bija ne tas sliktākais bizness.
vienalga
v
Un vēl, lai paskatās, kā pasniedz politoloģiju, ekonomiku un citas sociālās zinātnes. Latvijas pašreizējā situācija liecina, ka tur mums gatavo pilnīgus idiotus (jau gadiem).
vienalga
v
Lai paskatās, cik vietās pēc dokumentiem pasniedz datorzinātni un cik no tām visām vietām tas, ko pasniedz, ir datorzinātne. Man ir tāda nelāga sajūta, ka tikai LU DF pasniedz datorzinātni.
oiks
o
Visi mētājas ar izteikumiem. Vai ministre varētu pateikt, kas ir efektīgi? Kādā veidā pārorganizēt izglītības sistēmu, lai tā tāda būtu. Citādi visu laiku tiek apšaubīts esošais. Kaut gan laikam jāpiekrīt - ja nav cilvēku, kas spētu efektīgumu saprast, formulēt un ieviest, tad laikam augstskolas nav savu uzdevumu veikušas. Un ja pierādās, ka neefektīgi var vadīt visaugstākajā līmenī arī bez augstskolas izglītības, tad laikam jau augstskolas nav vajadzīgas. Stulbums no plakātiem jau var triumfēt bez diploma. Varbūt ka tā arī labāk.
Jo
J
Vispār jau Koķei vajadzētu arī šad tad padomāt pirms muti virināt. RSU sociologus nudien pieņem tikai un vienīgi maksas programmās. Turklāt, nevajag tagad pārcensties ar ideju par to, ka studiju programmas nevar dublēties. Galu galā, fakts, ka vienu un to pašu programmu var apgūt divās universitātēs veicina konkurenci starp universitātēm. Dažām studiju programmām, kuras var apgūt tikai vinā universitātē tas tikai kaitē
lala
l
kad augstākajā uzglītībā būs princips 'nauda seko studentam/pētījumam'? normālas ārvalstu skolas tā vien dzīvo - no grantiem, no studiju naudām. un labi dzīvo. ja ir spējīga vadība.
studente
s
Un ir tik daudz debiilu priekshmetu patreizeejaas programmas, ka taa vien shkjiet, ka tie tur sabaazti, lai nodroshinaatu augstskolas pasniedzeejiem slodzi .... bet nekaadi nav saistiiti ar apguustamo specialitaati - un kas par to atbild? kas to kontrolee?
Dārznieks
D
...Latvijas tautsaimniecība nevar attīstīties bez izglītotiem cilvēkiem un "šie cilvēki veidojas augstskolās, lai vai kā tur būtu"... Paradoksāli, bet , jo vairāk augstskolu Latvijā - jo vairāk ekonomika iet uz leju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas