Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Komandieris: uz Afganistānu dodos mierīgu prātu

Latvijas Bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Juris Maklakovs, pavadot uz Afganistānu 137 Latvijas karavīrus, kas uz šo valsti sāks ceļu rīt, uzsvēra, ka šo militārpersonu labo sagatavotību, kas noritējusi Ādažu poligonā un Norvēģijā. Šodien Ādažu bāzē notika svinīgā atvadu ceremonija, kurā piedalījās arī karavīru ģimenes.

Laika ziņā ne pārāk ilgajā pasākumā J.Maklakovs norādīja, ka šajās dienās gan NATO armiju komandieru līmenī, gan alianses dažādajās komitejās tiekot ļoti nopietni spriests par Afganistānu. Misijai tiks pievērsta liela uzmanība un jau pavisam drīz varēšot uzzināt, ka savus kontingentus tur palielinās gan lielās, gan mazās valstis, informēja armijas komandieris. Aizsardzības ministrs Imants Lieģis sanākušajiem pateicās par ieguldījumu valsts drošībā un dienesta pildīšanu. Viņš uzvēra, ka Latvijai šī misija joprojām ir ļoti nozīmīga, un tā parāda, ka esam ne tikai “drošības patērētāji, bet arī drošības veidotāji”. Jūs esat Nacionālo bruņoto spēku elite, viņš sacīja karavīriem. Virskapelāns Elmārs Pļaviņš savukārt norādīja, ka sācies Adventa laiks, kas ir īpašs laiks un mājās palicējiem, kuri radinieki pirmo reizi dodas misijā, būs jādzīvo gaidās ar cerību, ticību un mīlestību. Lai Dievs jums stāv klāt, pildot uzvedumu, novēlēja virskapelāns.

Dienai armijas komandieris sacīja, ka situāciju Afganistānā nevajadzētu vērtēt vienkāršoti, vēršot uzmanību tikai uz bruņotajiem incidentiem, bet vajadzētu vērtēt arī augšupeju civilajās jomās, viena no tām – daudzo skolu atvēršana un bērnu skaita pieaugums, kas Afganistānā apmeklē skolu. J.Maklakovs arī norādīja, ka arī nesenās prezidenta vēlēšanas tomēr notika, lai gan problēmas un bažas par zināmiem viltojumiem bija. Kurā gan valstī nav neviena pārkāpuma, viņš jautāja.

Ziemas periodā situācija ir kļuvusi mierīgāka. Jaunā Latvijas kontingenta komandieris pulkvežleitnants Ansis Strazdiņš, kas uz Afganistānu izlido rīt, teica, ka dodoties turp ar mierīgu prātu, jo lielā informācijas daudzuma dēļ viņš labi orientējoties situācijā. Pārliecību dodot tas, ka šī misija ar savu humāno raksturu atšķiras no tās, kas notika pirms 20 gadiem, kad PSRS iebruka Afganistānā, lai karotu. Par savu gaidāmo darbu A.Strazdiņš izteicās, ka viņš centīsies doties pie latviešu karavīru vienībām, kas izvietotas citos Afganistānas rajonos. Kontingenta komandieris pats atradīsies Mazarišarīfā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas