Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Komisārs: lēmums par mācībām augstskolās krievu valodā jāpieņem Latvijai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Es
E
Būtu sen laiks zināt, ka ES oficiālā valoda ir arī vācu valoda.
laiks
l
visai valsts finansētai zglītības sistēmai pāriet uz valsts valodu, ķā tas ir krievijā, tur minoritātēm nekādu skolu nav. Iespējams, Latvijā kā demokrātiskā valstī vajadzētu paredzēt, ka privātais kapitāls var veidot skolas arī krievu, lietuviešu, vācu u.c. valodās.
Человек
Ч
- "šajās augstskolās ir JĀNODROŠINA mācību darbs valsts valodā" Тыкай апкопеейаам!
Человек
Ч
То, что вы предлагаете, в переводе на русский в его латвийском варианте звучит так: - Даешь революцию!
AD
A
Bet kādas gan šeit var būt šaubas. Pat šis komisārs nespēj piespiest valsts finansētās augstskolās lasīt lekcijas suahili, krievu vai pašto valodā. Bez šaubām, ka šajās augstskolās ir JĀNODROŠINA mācību darbs valsts valodā.
mērglis
m
krievu valodu speciaali nedriikst maaciit , citaadi taa naturalizaacija vilksies simts gadu garumaa un viņi te juutas nevis kaa okupeetaa zemee bet kaa saimnieki savaas maajaas ,ja valsts nefinansees izgliitiibu krievu skolaass tad nepaies ne desmit gadu un maatuška buus aizmirsta , a tagad notiek taada otra gala laiziišana , daudz jau arii atkaraajaas no politiskaa staavokļa , ja varas koridoros nepieciešama taa saucamo kreiso piebalsošana tad muusu baaleliņi paardos ne tikai pases , tiek viņiem paardotas arii zemes pretiisaņemot miljonus kukuļos..., vai šaadi korumpeeti un no naudas atkariigi ir kautko speejiigi pieņemt ???
dzeris - nepiekrītu
d
Tad kāpēc angļu valodā drīkst, bet krievu nedrīkst? Nu bet lai lasa visās valodās, kas tur slikts. Tikai tāpēc, ka tā ir oficiāla ES valoda?
Alekss
A
Man pilnigi nospļauties uz nacistiskām uzrunam, kuras skan (šī raksta komentāros) gan no latviešiem, gan no krievvalodigajiem - pats pārzinu 5 valodas, un esmu pārliecināts, ka darba tirgū tadi cilvēki kā es busim pieprasītāki nekā tie, kuri zin tikai krievu vai latviešu valodu. Neesmu pretī, ja augstskolā pasniegs lekcijas krievu valodā - lai katram būtu iespēja mācīties tajā valodā, kurā tam vairāk patik, kaut ungaru, vienalga. P.S. Un vēl, nevajag te kliegt par to, ka visus NElatviešus vajg izsūtīt - tas "smaržo" pec komuņaku vai fašistu tēmam, to ka Jūs to uzrakstījat, vai tas ir tiešam Jūsu domas nenozimē, ka Jūs tā dēļ kļuvat par patriotu!
Nepiekrītu!
N
Tie krievu cilvēki, kurus būtu vērts paklausīties arī studentiem, jau nu nav tik aprobežoti, ka māk kontaktēties tikai savā valodā - gan jau viņi prot arī kādu svešvalodu. Tāpēc iegansts par ļoti vērtīgu lekciju zudumu nu nekādi neiztur kritiku.
ES komisārs
E
Bet es vispār domāju ka izglītībā un valsts pārvaldē sen būtu bijis laiks pāriet uz krievu valodu, jo krievu valoda ir ANO valoda, bet, gavenais, krievu valodu Latvijā pārvalda daudz lielākais cilvēku skaits, nekā latviešu valodu. Ar Krieviju ir jādraudzējas, nevis jākaro, tāpat ar vietējiem Latvijas krieviem. Tādējādi pāriešana krievu valodā būtu loģisks un no ES daudzvalodu komisāra apsveicams solis. Latvieši, bumba jūsu pusē, mēs gaidām no jums sapratīgus soļus.
dzeris
d
Nu bet ko tā baidīties no valodas? Lai taču mācās, ja kāds grib, arī krievu valodā. Kādā veidā tas apdraud latviešu valodu? Latviešiem nevajadzētu jaukt valodu ar polituku un visu laiku justies apdraudētiem, tas jau sāk izskatīties pēc provincialisma. Ja krievu lektori var uzlabot, kaut nedaudz, izglītības kvalitāti Latvijā, kas ir ļoti zema, kāpēc likt šķēršļus?Nu kam tas ir principa jautājums, lai tās lekcijas neklausas, bet Krievijā vēl ir cilvēki, kurus būtu vērts dzirdēt. Vispār man tas nav izprotams - kas, valoda kā tāda var nodarīt kādu ļaunumu? It kā lielākie Latvijas blēži un pērkamie civēciņi saeimā runā latviešu valodā, varbūt tāpēc latviski nerunāsim? Ja paši latvieši nebūs tik viegli nopērkami un nozombējami, nekāda krievu valoda tos neapdraudēs.
Mija
M
Uz Krieviju nu var braukt bez vīzām, uz rietumiem arī, visas sociālās garantijas tādas pašas kā pilsoņiem, vēl tikai mācības krievu valodā un laime pilnīga- priekš kam vajadzīga pilsonība un Latvijas valsts kā tāda? Vēl tikai jāpievieno Latviju Krievijai ar balsu vairākumu un lieta darīta...
Mamma
M
Tā kā arī valsts augstskolās studentiem par mācībām bieži vien jāmaksā, jo budžeta vietu ir ļoti maz, tad neredzu nekādu problēmu - krieviski var mācīties privātajās augstskolās. Domāju, ka sen jau laiks vismaz visās valsts vidusskolās pāriet uz latviešu valodu /ar laiku, protams, arī pamatskolās/. Arī citās valstīs valsts skolās apmācības notiek valsts valodā. Kāpēc mums ir izņēmuma situācija?
necilvēks
n
Es bi izraidītu visus krievu urlas uz Krievijas gāzes reģioniem ,lai lieto tur krievu valodu.
Человек
Ч
Если этого не будет, то в Латвии будут серьезные осложнения между двумя общинами, а также Россия тоже не будет молчать. Лично я бы сделал так, будь президентом России: хотите нам вредить - вредите. А мы вам газ по стократной цене. Своих же соотечественников, русских, дотировал бы и возмещал бы этот рост цен, выдав всем этническим русским (по их желанию) паспорт соотечественника. То есть с нерусских брал бы больше (раз у них такое антирусское правительство), а русским Латвии бы эту взятую часть давал бы.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas