Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Konsolidējas partijas apvienībā "Saskaņas centrs"

Triju apvienībā _Saskaņas centrs _ietilpstošo partiju priekšsēdētāji - Jānis Urbanovičs no Tautas Saskaņas partijas, Sergejs Dolgopolovs no „Jaunais centrs” un Egils Rutkovskis no Sociāldemokrātiskā partijas - parakstījuši līgumu par vienotas partijas veidošanu ar nosaukumu "sociāldemokrātiskā partija Saskaņa". Līdz ar to SC bez iepriekšminētās partijas tagad būs vēl tikai divas partijas - Alfrēda Rubika vadītā Latvijas Sociālistiskā partija un Daugavpils pilsētas partija, kuras priekšsēdis ir Vitālijs Azarevičs, bet Saeimā to pārstāv Aleksejs Vidavskis.

„Vienotas partijas izveide uz triju SC esošu bāzes ir ļoti svarīgs solis turpmākas konsolidācijas ceļā," uzskata  SC priekšsēdētājs Nils Ušakovs. Viņš uzskata, ka tagad lēmumu pieņemšana apvienībā būs krietni vien kompaktāka un efektīvāka.

Tautas Saskaņas partijas, „Jaunā centra” un Sociāldemokrātiskās partijas reorganizācijas process jāpabeidz līdz 30.augustam.

Diena iepriekš rakstīja, ka konsolidāciju SC varēja pasteidzināt Jaunā centra priekšsēdis S. Dolgopolovs, raidot signālus par iespējamo piesliešanos LPP/LC līderim Aināram Šleseram. S. Dolgopolovs toreiz vienotas partijas izveidi uzskatīja tikai par teorētiski iespējamu, bet ne praktiski tuvākajā laikā īstenojamu ideju atšķirīgo partiju ideoloģiju dēļ. Viņš arī izturējās tā it kā nekādu šķelšanu nebūtu plānojis, lai gan par to neoficiāla informācija izskanēja vēl pirms vēlēšanām.

Sociāldemokrātiskā partija salīdzinoši nesen pievienojās SC - šī partija ir izveidota uz Sociāldemokrātu savienības bāzes, kuru savulaik dibināja no LSDSP atšķēlušies biedri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas