Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Kontrabandas un šmaukšanās sērgu no Centrāltirgus iznīdēt neizdodas

Rīgas Centrāltirgus līdz ar atjaunotā Sakņu paviljona atklāšanu sevi pieteicis arī kā dažādu kultūras un izklaides pasākumu norises vietu. Rīgas svētki, Baltā nakts, tagad arī Rīga 2014 - Latvijā lielākais tirgus vēlas būt iesaistīts, pamanīts un apmeklēts. Aktivitātes tiek rīkotas arī vēl neatjaunotajos piena un gaļas paviljonos.

Veco dzertuvju vietās iemitinās gaumīgas ēstuves, uzlabots āra stendu vizuālais izskats, rekonstruētas apgaismojuma laternas.Rīgas pašvaldības akciju sabiedrība Rīgas Centrāltirgus (RPAS RCT) netaupa naudu arī reklāmai, aicinot ikvienu atnākt un solot, ka patiks. Pērn rudenī sevi pieteica Sakņu paviljonā filmēts raidījums Garšīgi dzīvojam, ar tā palīdzību Centrāltirgus tēla veidošanā tiek iesaistīti sabiedrībā zināmi ļaudis. RPAS RCT šim publicitātes projektam kopumā atvēlējis apmēram 70 tūkstošus latu - apmaksāta tiek gan raidījuma veidošana, gan raidlaiks kanālā TV3. Rīgas Centrāltirgus valdes priekšsēdētājs Anatolijs Abramovs atklāj, ka pārraidīti jau puse no 25 pasūtītajiem raidījumiem, un uzskata, ka tieši mārketinga aktivitātes palīdzējušas kāpināt uzņēmuma apgrozījumu - trīs gados tas pieaudzis par vairāk nekā septiņsimt tūkstošiem eiro, un aizvadītais gads noslēgts ar septiņu miljonu eiro apgrozījumu.Tomēr daudzas svarīgas lietas aiz spožās reklāmas fasādes tirgus vadībai jau gadiem ilgi neizdodas sakārtot. Dienas novērojumi un lasītāju sūdzības liecina, ka daudzi tirgotāji joprojām nav atmetuši nelāgos šmaukšanās, pircēju apsvēršanas un čeku neizsišanas paradumus. Tāpat arī, Rīgas domes uzņēmumam piederošajā teritorijā maizi pelnot, likumus turpina apiet kontrabandas preču tirgotāji."Nebāzīšu galvu zem galda un neteikšu, ka tirgū tas nenotiek. Kad šeit vēl nestrādāju, kontrabandas tirgotājus redzēju uz katra stūra. To vērtēju no kriminoloģiskā un sociālā aspekta - tirgus ir vieta, kur darbojas pieprasījuma un piedāvājuma princips. Ir viegli pārmest, bet kāda ir likumdošana? - Legāli tirgot cigaretes tirgū nav iespējams! Tas, ko mēs darām, - izolējam šos tirgotājus. Kad saņemam informāciju, ka kāds aktivizējies, aicinām talkā policiju. Ja piecas reizes esam parādījuši konkrētu tirgotāju, policija viņu piecas reizes aizved uz iecirkni uzrakstīt protokolu un nākamajā dienā viņš atkal ir klāt, tā nav mana problēma," norāda Abramovs.Vairāk lasiet Kristīnas Putincevas rakstā _No pašu radītā tēla vēl atpaliek laikrakstā Diena_ otrdien, 21.janvārī!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas