Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +19 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Kopumā 13. janvārī aizturētas astoņas personas

“Telšu pilsētiņas” dibinātājs Gints Gaiķēns pēc trešdienas incidenta pie Rīgas domes administratīvi sodīts par nepieteiktas protesta akcijas rīkošanu un nepakļaušanos policijai, informē Rīgas pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane. Bez G. Gaiķēna vēl 13. janvārī septiņas personas aizturētas Liepājā, kuras dalījušas skrejlapas "Par sarkano janvāri", ziņo aģentūra LETA.

G. Gaiķēns trešdien ar pacēlēju mēģināja piekļūt pie vicemēra Aināra Šlesera logiem, turot rokās plakātu ar uzrakstu “Šleser! Solīji 50 000 darba vietu, dod vienu”. Akcija beidzās knapi sākusies, jo policija viņu saslēdza rokudzelžos.Ja Gaiķēns akciju būtu savlaicīgi pieteicis, visdrīzāk tā tiktu atļauta, uzskata Domes sabiedrisko attiecību speciālists Dzintars Zaļūksnis. Tomēr nav zināms vai piekristu policija un Satiksmes departaments, jo protesta akcijas ietvaros uz gājēju ielas uzbrauca transporta līdzeklis. Par administratīvā soda veida piemērošanu spriedīs tiesa. Par ļaunprātīgu nepakļaušanos policijas darbinieka prasībai Administratīvo pārkāpumu kodekss paredz naudas sodu līdz divsimt latiem vai administratīvo arestu līdz piecpadsmit diennaktīm. Savukārt par piketu noteiktās organizēšanas un norises kārtības pārkāpšanu var sodīt ar brīdinājumu vai naudas sodu fiziskajām personām līdz divsimt piecdesmit latiem, vai administratīvo arestu līdz piecpadsmit diennaktīm.

Bet Liepājā 13.janvārī ap pulksten 16.00 policija personības noskaidrošanai aizturēja 7 cilvēkus, kuri tērpušies baltos mēteļos cilvēkiem dalīja skrejlapas, teica Iveta Rekšņa. Pēc personības noskaidrošanas cilvēki atbrīvoti. Aicinājumā ar nosaukumu "Par sarkano Liepāju" bijis izlasāms, ka tiem, kuri piedzīvoja 1905.gada revolūciju un 1941.gada deportācijas, būtu kauns par to, kas šodien notiek valstī un pilsētā. Aicinājums noslēdzas ar tekstu "Beidzot nāciet ārā uz ielām, kad jūs sauc! Visu apdalīto draugs mokrats", ziņo LETA.

Protesta akcijā Rīgā nav redzēts nacionālboļševiks Vladimirs Lindermans, kurš piedalījās pagājušā gada 13.janvāra grautiņā.

Izvērtējot aizvadīto diennakti, policijas ieskatā protesta akcijas tomēr ir  pagājušas mierīgi. “Mēs savu darbu esam izdarījuši labi. Ja arī provokācijas tika plānotas, tās tika novērstas” vērtējot policijas darbu 13.janvārī sacīja Valsts policijas Preses un sabiedrisko attiecību biroja priekšniece Iveta Rekšņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas