Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kovaļevska: valsts nedrīkst uzspiest kristīgās ticības mācību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Zoja Monroza
Z
Šī pasaule ir Dieva radīta un mūsu dziļākās būtības balss mums saka, ka esam Dieva bērni un, ka Viņam arī mēs piederam. Ja kāds to noliedz, tā ir viņa izvēle, kas nāves brīdī šausmīgā realitātē pārvērtīsies.Skola ir vieta, kur kaut ko māca, bet, ja tur nemāca galveno, tad kam viņa vispār ir vajadzīga? Tengiza Abuladzes domu pārfrāzējot jājautā, kam vajadzīgs ceļš (domāta - cilvēka dzīve), ja tas neved uz Dieva namu (dvēseles mājām)?
Ainārs
A
Vai Dieva esamība tiešām ir mūsu izvēles daļa? Domāju, ka saprātīgi domājošs cilvēks sapratīs, ka Dievs ir neatkarīgi no tā ko mēs par Viņa esamību un Viņa būtību domājam! Zināmā mērā Kovaļevskas kundze aicina uz tumsonību un neinformētību, kas piesegta ar liberālismu, toleranci, politkorektumu, cilvēktiesībām un demokrātiju. Pēc Viņas vārdiem var pieņemt, ka tad, ja vecēkiem ir nepatika pret matemātiku, tad pēc cilvēktiesību principiem bērnam nevar uzspiest to mācīt, jo, redz, vecāki ir mūziķi un pieļauj tikai mūzikas stundu pasniegšanu! Diezgan absurdi, vai ne?! Lietas būtība ir tāda, ka kristietība pēc būtības nav vienkārši reliģija vai mācība, tas ir dzīvesveids, pasaules uztvere un reālo spēku iegūst, ja kļūst par neatņemamu dzīves sastāvdaļu, dzīvot ticībā ir tas pats, kas elpot. Ja cilvēks neelpo, tad Viņš ir fiziski miris, ja cilvēks netic, tad Viņš ir garīgi miris. Garīgi miris cilvēks pēc būtības ir zombijs, ar kuru manipulē ļaunie spēki. Paskatieties uz sevi un sabiedrību kopumā ar skatu no malas! Vai nerodas tieši šāds iespaids! Ikdienas notikumi to parāda! Vai "kino šāvējs" nezināja to: 1.Kā jāuzvedas sabiedriskā vietā. 2. Ka jārespektē apkārtējos cilvēkus. 3. Ka šaut uz cilvēku un viņu nogalināt ir grēks. Lūk, šis "cilvēks" ir tas nākotnes modelis, kuru "lipina kopā" tādas amatpersonas(topošās), kā Kovaļevskas kundze. Tāpēc uzskatu, ka Viņas stāšanās amatā būs solis atpakaļ. Ja Apsīša kungs bija gandrīz nulle, tad Kovaļevskas kundze aiziet mīnusos....
Sirmais
S
Tieši tāpēc viņa nav pieņemama Lembergam, tātad arī netiks ievēlēta.
nasca
n
Kovaļevska neizteica viedokli par kristietību, bet par to, ka nedrīkst neko mācīt kā vienīgo patiesību. Nevis neredzu nevienu labāku Tiesībsarga amatā, bet liekas, ka viņai šis amats ir kā radīts. Tas vīrišķis būtu tikai Apsīša klons un jēga tuvu nullei.
wala
w
Godīgi sakot man vienmēr smīniņu ir izraisījušas 3 cilvēku kategorijas - ticīgie (lūdzu ievērot ka mācītāji šeit netiek pieminēti, jo ir arī visnotaļ cienījami mācītāji) , psihologi un biznesmeņi kas nodarbojas ar "pērc-pārdod" tipa biznesu. Šīs 3 cilvēku kategorijas ļoti reti spēj apjaust ka pretī esošais cilvēks ir praktiski "neietekmējams", un pat tad kad apjauš cenšas padarīt "oponentu" par mazvērtīgāku, dumjāku utml.
wala
w
Cienītais izskaidrot var visu ko, tajā skaitā ļoti labi var izskaidrot to cik ērts pakļaušanas rīks ir dievbijība. Protams tam visam ir arī otra puse - lielākajai daļai cilvēku ir nepieciešamība kaut kam ticēt, un kristīgā ticība šādiem cilvēkiem sniedz nepieciešamo drošību, atbildes un skaidrojumus. Un cilvēkam kurš sev ir atradis pieņemu skaidrojumu lietām ir diezgan grūti pieņemt citādu skatījumu uz dzīvi. Es tīri labi iztieku ar savu "ticību" materiālajai pasaulei, Darvina teorijai un citam lietam kas kristīgi ticīgajiem nešķiet pareizas.
!
!
Palasi tās vēstures sadaļas, kur pāvesti tirgojuši indulgences kaušanai un iznīcībai, tad nāc par kautiņiem parunāt kā mīkstpēdiņš.
Kristietis
K
Nu, tie jau nav 10 baušļi, ko Jūs citējāt. Varbūt varu ieteikt kādu svētdienas skolu? :) Tie jau Vecās Derības likumi jūdu tautai. Zināt, Izraēlā ticīgie vēl joprojām šos likumus ievēro un cik var noprast, šī valsts zeļ un plaukst. Kāpēc Jūs negribat, lai tā būtu arī Latvijā? . Bet, cik saprotu, par pārējiem 7 mums ir konsensus? :) . Pie kam, Baznīca ir vienīgā institūcija, kura savai tautai māca godāt Valsti un valdību - Jo visas varas mums dotas Dieva. . Kā arī godīgi nodokļus maksāt - Dodat Dievam to, kas viņam pienākas un ķeizaram to, kas viņam pienākas. . Un pēdējā rozīnīte - Vai tiešām Jūs ticat, ka Jūsu senči nokāpa no kokiem un tik ilgi zvetēja viena otram ar rungām, kamēr iemācījās runāt, rakstīt un rēķināt? Nu, nevar materiālisms izskaidrot kā radās visums, dzīvība no neorganiskām vielām, tikai hipotēzes un teorijas kuras ik par pārdesmit gadiem radikāli izmainās :(
wala
w
Tātad esmu atpakaļ. Tā iesākumam vari aprakstīt kristīšanas procesu un tā simbolismu, un tad paskatīties uz to visu no malas !!!
naxal Volodja
n
Ja Kovaļevska ir no SOROSISTU tad man personīgi paliks slikta dūša tikai dzirdot viņas vārdu !
Tekla Krekla
T
Jā. Pie tā paša - Vecā Derība ir tik briesmīga grāmata, ka no nenobriedušiem prātiem to labāk turēt tālāk. Marks Tvens esot teicis, ka šis 12 gadu vecumā izlasījis Bībeli, un kopš tā laika viņu nekas cits vairs nespējot samaitāt. Tas laikam bija sakarā ar pārmetumiem, ka grāmata par Heku Finu esot netikumīga. Nu jā, ir jau tur lieliski gabali arī - par Jāzepu, Zālamans mācītājs, Ījaba grāmata.
Runcis
R
Ka Jus skaidrosiet miljonu maksasanu cietusajiem? Vai tad dievs parskaita baznicam naudu lai atpirktos?
;D
;
Ja skolnieciņam patīk pretējais dzimums, tad nekāda propaganda to neizmainīs, ne reliģiskā atturība, ne kas cits.
Toto
T
Domāju, ka vairākums laicīgo, neticīgo cilvēku cīnīsies nevis pret Jūsu nosauktajiem morāles principiem, bet gan pret pirmajiem trīs baušļiem (2. Moz. 20:1-11): 1 Un Dievs sacīja visus šos vārdus: 2 "Es esmu Tas Kungs, tavs Dievs, kas tevi izvedis no Ēģiptes zemes, no vergu nama. 3 Tev nebūs citus dievus turēt Manā priekšā. 4 Netaisi sev elku tēlu vai kādu atveidu nedz pēc tā, kas ir augšā debesīs, nedz pēc tā, kas ir virs zemes, nedz pēc tā, kas ir ūdenī zem zemes. 5 Nezemojies to priekšā un nekalpo tiem, jo Es, Tas Kungs, tavs Dievs, esmu dusmīgs Dievs, kas tēvu grēkus pie bērniem piemeklē līdz trešam un ceturtam augumam tiem, kas Mani ienīst, 6 un dara žēlastību līdz tūkstošajam augumam tiem, kas Mani mīl un tur Manus baušļus. 7 Tev nebūs Tā Kunga, sava Dieva, Vārdu nelietīgi valkāt, jo Tas Kungs neatstās nesodītu, kas Viņa Vārdu nelietīgi valkā. 8 Piemini sabata dienu, ka tu to svētī. 9 Sešas dienas tev būs strādāt un padarīt visus savus darbus. 10 Bet septītā diena ir sabats Tam Kungam, tavam Dievam, tad nebūs tev nekādu darbu darīt, nedz tev, nedz tavam dēlam, nedz tavai meitai, nedz tavam kalpam, nedz tavai kalponei, nedz tavam lopam, nedz tam svešiniekam, kas ir tavos vārtos. 11 Jo sešās dienās Tas Kungs ir radījis debesis un zemi, jūru un visu, kas tur atrodams, un septītajā dienā Tas Kungs atdusējās; tāpēc Tas Kungs svētīja sabata dienu, lai tā būtu svēta.
Vai
V
tad tas vispar ir apspriezams jautajums?Skola-zinashanas,bet baznica-ticibas lietas.UN PUNKTS.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas