Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Koziols: Ziņas, ka Mediju nams varētu pirkt Dienu, man izraisa smīnu

“Bez manas ziņas uzņēmuma kontrolpaketes īpašnieks mainīties nevar, jo es savas daļas pārdot negrasos,” uzsver akciju sabiedrības _Diena _kontrolpaktes īpašnieks Viesturs Koziols. Viņš norāda, ka SIA Mediju nams līdzīpašnieka Armanda Pučes izteikumi par iespējamo _Dienas _daļu iegādi esot vērtējami abonēšanas kampaņas aizsākšanās kontekstā un neesot uztverami nopietni. 

“Esmu ļoti pārsteigts par šādu piedāvājumu, tas man izraisa smīnu. Bez manas piekrišanas uzņēmuma kontrolpaketes īpašnieki mainīties nevar un, kaut arī atlikušo 49% akciju īpašnieki teorētiski tās var pārdot kādam no malas, mana līdzšinējā pieredze ar Roulendu ģimeni ir laba un esmu pārliecināts kā arī nākotnē tā būs laba. Mums ir ļoti precīza noruna, kā es kļūšu par pārējās akciju paketes īpašnieku, un nav nekāda pamata bažām, ka šī noruna varētu netikt pildīta,” uzsver akciju sabiedrības Diena kontrolpaketes īpašnieks Viesturs Koziols. 

Viņš arī norādīja, ka A.Pučes apgalvojumi par Dienas sliktajiem biznesa rādītājiem neatbilst patiesībai: “Īpaši pat negribas to komentēt, jo šī ziņa laikam ir starta šāviens abonēšanas kampaņai. Droši vien Pučes kungs seko TNS datiem, kas ir publiski pieejami, un no tiem ir acīmredzams, ka vienīgās latviešu valodā iznākošās nacionālās avīzes, kuras pēdējā laikā ir pieaudzējušas auditoriju, ir Diena un Dienas Bizness. Visas pārējās ir vai nu zaudējušas auditoriju, vai arī palikušas tur, kur tās ir.” 

Viņš arī noliedz baumas, ka Diena varētu nonākt Kremļa kontrolē. “Viesturs Koziols ir bijis, ir un būs Latvijas patriots, un kamēr esmu kontrolpaketes īpašnieks, varu pilnīgi droši teikt, ka laikraksts Diena nenonāks ne tikai Kremļa, bet arī Varšavas, Tallinas, Viļņas vai kāda cita mūsu kaimiņa kontrolē. Uzskatu, ka vajag novērtēt to, ka šī mediju holdinga īpašnieks ir Latvijas pilsonis un Latvijas patriots – tas ir daudz labāk, nekā tad, kad tie bija Bonieri. Domāju, ka viņiem Latvijas ekonomiskās un sociālās intereses bija pakārtotas,” skaidro V.Koziols. 

Viņš arī norādīja, ka pat, ja Roulendi savas uzņēmuma daļas pārdotu SIA Mediju nams, tam tik un tā nebūtu kontroles pār uzņēmumu: “Nezinu nevienu tādu kompāniju, kurā 48,11% īpašnieki diktētu kontrolpaketes turētājam, ko darīt.” 

Jāatgādina, ka NRA pirmdien ziņoja, ka laikrakstam Diena varētu mainīties īpašnieki. 49% tās daļu pirkt SIA Mediju nams esot piedāvājuši to īpašnieki Roulendu ģimene no Lielbritānijas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas