Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Kozlovskis: Nedrīkst vilcināt vīzu režīma ar Ukrainu un Gruziju atcelšanu

Nedrīkst kavēt lēmumu par vīzu režīma atcelšanu ar Ukrainu un Gruziju, piektdien tieslietu un iekšlietu ministru padomes sanāksmē Briselē norādīja Latvijas iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Vienotība).Kozlovskis jautājumā par Eiropas Komisijas sagatavotajiem priekšlikumiem par bezvīzu režīma apturēšanas mehānisma pārskatīšanu un ieceļošanas vīzu režīma atcelšanu Gruzijas, Ukrainas, Turcijas un Kosovas pilsoņiem uzsvēra šī mehānisma nozīmīgumu un atbalstīja tā ātru apstiprināšanu.

  Iekšlietu ministrs šajā kontekstā īpaši izcēla Gruziju un Ukrainu, kuras, kā to savos ziņojumos atzīst arī Eiropas Komisija, ir izpildījušas visus šos priekšnosacījumus."Mēs nedrīkstam kavēties ar priekšlikumiem par vīzu režīma atcelšanu konkrētām trešajām valstīm. Ir jābūt konsekventiem savā rīcībā un lēmumos, jo runājam par to kritēriju izpildi, ko paši esam izvirzījuši. Aicinu kolēģus virzīties uz priekšu un pildīt solīto, jo tas ir būtisks Eiropas Savienības uzticamības aspekts. Ja mēs nespējam pildīt savus solījumus, tad mums ir grūti nākotnē uzstāt, lai mūsu partneri pildītu kopējās apņemšanās," pauda Kozlovskis.Attiecībā uz Gruziju un Ukrainu ministrs norādīja, ka "sagaida vispārējo vienošanos tuvāko nedēļu laikā, lai pēc tam varētu uzsākt trialogu ar Eiropas Parlamentu un panākt šo lēmumu spēkā stāšanos jau tuvākajā laikā".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas