Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

KPV LV Gobzemu grib iekšlietu ministra postenī

Partija KPV LV ir gatava strādāt Krišjāņa Kariņa (Jaunā Vienotība) veidotajā valdībā, iekšlietu ministra amatam virzot Aldi Gobzemu, ekonomikas ministra amatam - Didzi Šmitu, bet labklājības ministra amatam - Ievu Krapāni, pēc KPV LV frakcijas sēdes žurnālistiem paziņoja tās priekšsēdētājs Atis Zakatistovs. Visi minētie kandidāti pašlaik ir Saeimas deputāti.

Gobzems kā otrais aiz Jāņa Bordāna (JKP) mēģināja veidot valdību, taču nesekmīgi. Kā viens no argumentiem pret Gobzemu kā premjeru tika piesauktas šaubas, vai viņš spēs saņemt pielaidi darbam ar valsts noslēpumu, kas noteikti ir nepieciešama arī iekšlietu ministram.

Kariņš piedāvāja valdībā iet piecām tā dēvētā latviski centriskā spārna partijām - viņa pārstāvētajai Jaunajai Vienotībai, JKP, KPV LV, Attīstībai/Par! (A/P!) un Visu Latvijai!-Tēvzemei un brīvībai/LNNK (VL-TB/LNNK). Vairākums partiju, kuras premjera amata kandidāts aicinājis valdībā, piekrīt viņa piedāvājumam.

JV jau iepriekš pauda, ka ārlietu ministra amatu varētu turpināt ieņemt Edgars Rinkēvičs (JV), savukārt finanšu ministra kandidāti partijai ir vairāki un šis jautājums vēl nav izlemts. Šim amatam tiekot vērtēti vairāki partijas pārstāvji - Jānis Reirs un Arvils Ašeradens, neoficiālās sarunās pauda politiķi.

AP lēmusi, ka aizsardzības ministra amatam piedāvās Arti Pabriku, kurš būs arī premjera biedrs, vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra amatam - Juri Pūci, bet veselības ministres amatam - Ilzi Viņķeli.

NA uzskata, ka kultūras ministres pienākumus būtu jāturpina pildīt Dacei Melbārdei, par īpašo uzdevumu ministru demogrāfijas jautājumos varētu kļūt Imants Parādnieks, bet zemkopības ministra amatam tiktu virzīts Kaspars Gerhards. Par parlamentāro sekretāru Zemkopības ministrijā varētu kļūt Jānis Grasbergs.

Top komentāri

:)
:
Šādu deģenerātu par ministru, to latvieši laikam tiešām ir pelnijuši, visu laiku kviekdami ka krievi nāk, paši ir iekrituši savu kangaru tīklos!
HH
H
Es tik nesaprotu, kāda funkcija būs Demogrāfijas lietu ministram. Kā var uzticēt vadīt ministriju cilvēkam, kas nejēdz novaldīt sevi? Kāpēc vispār jauna ministrija? Valstij naudas tā pavairāk?
Tālis
T
No advokatūras izdzītais būs iekšlietu ministrs! Kolosāla valdība. Nākošaos būs "likumīgs zaglis" (noziedznieku terminoloģijā).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas