Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Krastiņš atstās amatu, ja tiesībsargi pierādīs, ka korupcija attīstības departamentā bija sistēmiska

Ja korupcijas lieta Rīgas domē vērsīsies plašumā, Rīgas domes deputāts un Pilsētas attīstības komitejas priekšsēdētājs Edmunds Krastiņš (TP) atkāpsies no amata.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs divu mēnešu laikā aizturējis trīs attīstības departamenta amatpersonas — bijušo direktoru Vilni Štramu, bijušo administrācijas vadītāju Raimondu Janitu un pagājušajā nedēļā arī V.Štrama pēcteci Pēteri Stranci.

«Ja izradīsies, ka tas ir bijis sistēmiski un masveidīgi, kā to dzird runājam, tad būs jāuzņemas atbildība un jāpasaka, ka tas, ko esmu darījis, nav devis nekādus rezultātus,» Dienai saka E.Krastiņš. Viņš arī norāda, ka līdz šim nav jutis nekādas aizdomas: «To projektu, kas virzās caur attīstības komiteju ir ļoti maz, pamatā jau būvatļaujas tiek uz vietas izsniegtas būvvaldē. Sūdzību bija ļoti maz, pagājušā gada beigās gan saņēmu neoficiālus stāstus, ka dažas lietas aizdomīgi lēni virzās uz priekšu, bet tur jau var būt dažādi iemesli.»

Šobrīd notiek darbs pie departamenta sakārtošanas. Diena jau rakstīja, ka otrdien domes koalīcija uzdeva juristiem sagatavot priekšlikumus attīstības departamenta reorganizācijai, proti, kā nodalīt pilsētas būvvaldi no būvinspekcijas un pārējā departamenta. Iespējams, par šo divu nodalīto iestāžu vadītāju posteņiem tiks rīkots konkurss.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas