Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Krauklim par aiziešanu no "Latvijas Pasta" 11,4 tūkstošu latu kompensācija

Trešdien no Latvijas pasta (LP) valdes priekšsēdētāja amata aizgājušais Ivars Krauklis par darba zaudēšanu saņems kompensāciju divu mēnešalgu — 11 400 latu — apmērā. Kā liecina droša informācija, kas ir Dienas rīcībā, lai arī saskaņā ar likumu I.Krauklim pienāktos kompensācija trīs algu apmērā, pasta padome, lemjot par tās lielumu, ar I.Kraukli panākusi vienošanos par divu mēnešalgu kompensāciju.

Ne uzņēmuma preses dienests, ne pats I.Krauklis ziņas par kompensācijas apmēru Dienai nesniedza, norādot, ka ar padomi panākta vienošanās par konfidencialitāti. Jautāts, vai līdz ar krīzi nav domājis no kompensācijas atteikties, I.Krauklis atzina, ka nē. Viņaprāt, kompensācijas apjoms neesot nekas ārkārtējs. Turklāt tas esot mazāk, nekā viņam pienāktos pēc likuma. I.Krauklis uzsvēra, ka no uzņēmuma nav aizgājis pats pēc savas gribas — šādu lēmumu pieņēmis, jo mainījušies darba līguma nosacījumi. I.Krauklis tagad nedaudz atpūtīsies, jo līdz šim nav izmantojis visu atvaļinājumu, bet pēc tam strādāšot. "Bezdarbniekos, kā te daži spekulēja, nedomāju stāties. Strādāšu tepat Latvijā," teica I.Krauklis.

Aiziešanu no LP I.Krauklis pamatoja ar to, ka no 1.maija stājas spēkā likuma grozījumi, kas paredz būtisku atalgojuma samazinājumu valsts uzņēmumu vadībai. Lielajos valsts uzņēmumos noteiktie valdes priekšsēža atalgojuma griesti tagad ir nepilni 3000 latu. Līdz šim tie bija 6000 latu. Turklāt aizliegtas ir arī dažādas prēmijas un pabalsti. I.Krauklis bija aplēsis, ka viņa atalgojums samazinātos par 60%. Pērn, kā liecina viņa ienākumu deklarācija, I.Krauklis par darbu LP bija saņēmis 59 540 latus.

Lai arī vairāku citu lielo valsts uzņēmumu vadītāji pauduši neapmierinātību ar atalgojuma samazināšanu, pagaidām I.Krauklim sekotāju nav. Amatus tuvākā laikā neplāno pamest divu lielāko valsts uzņēmumu — Latvenergo un Latvijas dzelzceļš — vadītāji Kārlis Miķelsons un Uģis Magonis, kuru mēneša atalgojums līdz šim veidoja ap 6000 latu. Tiesa, gan no U.Magoņa Dienai teiktā, gan Latvenergo preses pārstāvja atzītā izriet, ka abi vadītāji cer, ka algu samazināšanai tiks atrasts risinājums un atalgojums tiks samērots ar uzņēmumu vadītāju atbildību, attiecīgu augstākā menedžmenta atalgojumu privātajā sektorā. Izmaiņas algu griestos netiek noliegtas, jo aizvien nav pieņemti speciāli MK noteikumi, kuriem jāregulē minimālā un maksimālā atalgojuma līmeņi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas