Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Krauze aicina parakstīties par Saeimas atsaukšanas referendumu

Latvijas Zemnieku savienības (LZS) priekšsēdētājs, Saeimas opozīcijas deputāts Armands Krauze (ZZS) aicina pilsoņus būt aktīviem, realizēt Satversmē nostiprinātās tiesības un parakstīties par 13.Saeimas atsaukšanas referenduma ierosināšanu, aģentūrai LETA sacīja politiķis.

Viņš pastāstīja, ka pats jau ir parakstījies par tautas nobalsošanas organizēšanu par pašreizējā parlamenta sasaukuma atsaukšanu.

Viņš norāda, ka LZS nav vienaldzīga par notiekošo un tā atbalsta pilsoņus, "tai skaitā mediķus, skolotājus, pensionārus un citus, kuri parakstās par 13.Saeimas atsaukšanas ierosināšanu un realizē savas Satversmē nostiprinātās pilsoņu demokrātiskās tiesības".

Krauze uzskata, ka vēlētāji parakstās par Saeimas atsaukšanu, "jo nevar pieņemt nerēķināšanos ar viņu interesēm, valdošo partiju tiesisko nihilismu, pirmsvēlēšanu programmu solījumu nepildīšanu, tai skaitā medicīnas un izglītības darbiniekiem doto solījumu nepildīšanu".

"Koalīcijas partijas nevēlas un nav spējīgas izpildīt vēlēšanu programmās dotos solījumus un ar viltu un meliem, apzināti apkrāpjot vēlētājus, iekļuvušas Saeimā," pārliecināts LZS priekšsēdētājs.

Politiķis uzskata, ka valdību veidojošās partija neievēro pašu pieņemtos likumus un tiesiskuma principus valstī, un šādā situācijā nevarot darboties tautas interesēs.

LZS ir viena no Zaļo un zemnieku savienību (ZZS) veidojošajām pamatpartijām. ZZS Saeimā strādā opozīcijā.

Jau ziņots, ka Centrālā vēlēšanu komisija novembrī nolēma parakstu vākšanai reģistrēt biedrības Varu Latvijas tautai un Centra partijas iniciatīvas par Saeimas atsaukšanu. Par šo iniciatīvu portālā Latvija.lv patlaban parakstījušies ap 35 350 cilvēkiem.

Parakstu vākšanas termiņš noslēgsies 2020.gada 14.novembrī. Ja likumā noteiktajā termiņā tautas nobalsošanas ierosināšanai nepieciešamais parakstu skaits - 154 865 - tiks savākts, par šo jautājumu būs jānotiek referendumam.

Top komentāri

interesanti
i
Ļoti gribas tik valdībā: D
nja
n
Saki jau nu, Krauze, kā ir patiesībā. Ne jau nu tie mediķi tev rūp, bet administratīvi teritoriālā reforma. Tā ir iespēja to apturēt. Un ATR vissāpīgākā būs tieši ZZS, jo tieši šīs partijas biedrīši visbiežāk ir baroklīši visādos lauku miesteļos, kur par 3000 dvēseļu ganīšanu saņem vairāk nekā pusi no ministra algas + var laizīties ap iepirkumu un baseinu mežā būvēšanas finansējuma krējumpodiem, pirkt sev džipus kā dienesta mašīnas, kas visnotaļ bieži tiek lietotas pavisam privātiem ģimenes izbraucieniem, piešķirt paši sev prēmijas, balvas, naudu saviem hobijiem un tuvinieku ekskursijām pa pasauli it kā nest miesteļa vārdu pasaulē.
Liva
L
Vienmēr neapmierināts ZS!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas