Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Krējuma izstrādājumu iesaka dēvēt par krējumeli

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Alberts
A
Kreempalmis, tas vareetu buut kreejums+palmu ellja ! Bet laikam visus shos surogaatus buutu jaaveido liekot vaardu eiro priekshaa ! Jo taadus meeslus izgatavo tikai Eiropas ietekmee ! Taatad Eirosviests, eirokreejums,eirodesa,eiropiens, eirosiers utt....utt... ! Visiem lai ir skadrs ka tas ir eiropizeets meesls !
es
e
PALMKRIM (ar palmu el,l,u ) ElKrim
Si
S
iedomājos, ka varētu saukt par - kreimeli, ar i burtu nevis j burtu vārda viducī. Krejmelis. krēmelis. Vislabāk laikam tomēr KREIJMELIS. Krejmanis - arī ļoti labi tā būtu! KREIJMAISens. KREJMAISENIS.
Iveta
I
Priekšlikums: KRAUMIS. No vārda KRējuMs + AUgu tauki, Ar galotni -is.
Anita
A
Krējuma izstrādājums = Taukems Sviesta izstrādājums = Tauksis, vai Tauksts
Tīčers
T
Ne slikti skanētu "Krejmasa", - izsaka aptuvenu būtību, nav garš, nav ar nicīgu pieskaņu, toties viegli lietojams un samērā ātri ieietu apritē. Garumzīmi nevajag, jo ir taču arī vārds krejotava, bez garumzīmes uz e. (P.S. Mani paziņas šo variantu uzreiz atzina par labu).
Lindy
L
taukkrējums, augkrējums, palmkrējums, nekrējums, pakrējums, puskrējums, taukprodukts, subkrējums, subkrejmelis, pakrejmelis, taukpienkrēms, pientaukkrēms :))
Sirmais
S
Vajag lietas saukt īstajos vārdos un tas ir "Eirosūds">
nieva
n
desas un gaļas konservi jau sen vairs naff ēdami,ar lielāko daļu maizes tas pats nu jau seko piens un nenormāli dārgie sieri,kā iedomājos ka kaut kas atkal šodien jāēd šausmas māc.
Dr.xy
D
Vel jau ir daudzi nosaukumi japarveido: Saeima-Saeimele,ministrs-ministrelis,uznemejs- uznemejeklis ,krievs-krieveklis,okupants-okupantelis,eksperts-ekspertelis u.t.t.
Ieva
I
Augu tauki mēdz būt dažādi! Piemēram aukstā spieduma rapšu eļļa ir ļoti laba lieta, savukārt tā palmu eļļa, ko izmanto krējumeļu (biezpieneļu, sviesteļu un siereļu ražotāji) ir labi ja vispār izmantojama pārtikā! Par krieviem (un visiem pārējiem), kas savos veikalu plauktos var ieraudzīt krējumeli, vispār nav jāuztraucas, jo atliek tikai viņiem pajautāt, kā pie viņiem to mēslu sauc! Savukārt tavi pārējie varianti ir krietni sliktāki- milkīveijs vispār ir tirdzniecības marka un nebūt ne vienīgā šokolādes imitācija. Bet krējonis, krejāde, puskrējums, krējumenis pēc informatīvās slodzes ne ar ko neatšķiras no krējuma izstrādājuma, jo par produktu pasaka daudz mazāk, nekā krējumelis!
Ieva
I
Piedevas salātiem (laikam domāji salātu mērces?) mēdz būt ļoti dažādas, par biezpienu (kas, starp citu, arī nereti tiek atjaukts ar palmu eļļu) vispār nerunāsim!
Ieva
I
Zālei tā otrā nozīme ir sarunvalodas sastāvdaļa, protams, ja tu nedomā "zāles". Savukārt mēs runājam par standartvalodu! Turklāt jaunvārdi ir jādarina ne jau tāpēc, lai pārliecinātu, ka esi pamatskolā latviešu valodas morfoloģiju apguvusi (spēj saknei pievienot izskaņu), bet gan tāpēc, lai valodā ieviestu lielāku skaidrību!
KLM
K
Krutka - šnabelis ........................................... Krēju ms - krutkelis
zihers
z
Krutka - šnabelis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas