Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Krievijas premjers dodas vizītē uz Turkmenistānu

Krievijas premjerministrs Mihails Fradkovs otrdien dodas uz Turkmenistānu, lai nostiprinātu ekonomiskās saites ar energoresursu bagātās valsts jauno vadību, atsaucoties uz valdības amatpersonu, vēsta Krievijas ziņu aģentūras.

Gandrīz droši, ka par svētdien notikušo valsts prezidenta vēlēšanu uzvarētāju tiks paziņots līdzšinējais prezidenta pienākumu izpildītājs Kurbangulijs Berdjmuhamedovs, kurš stāsies pagājušā gada decembrī mirušā valsts līdera Saparmurata Nijazova vietā.

Fradkovs pārstāvēs Krieviju trešdien paredzētajā Turkmenistānas jaunā prezidenta inaugurācijas ceremonijā.

"Ir svarīgi nostiprināt mūsu līdzšinējās sadarbības rezultātā sasniegto, īpaši jau degvielas un enerģētikas sektorā," pirms došanās uz Turkmenistānu aģentūrai "Interfax" paziņoja Fradkova delegācijas loceklis.

"Pašlaik Krievijas pusei nav nekādu satraukumu par mūsu ilgtermiņa sadarbību ar Turkmenistānu gāzes sektorā. Krievijas gāzes monopolam "Gazprom" šajā valstī ir stingras pozīcijas, jo ir parakstīts sadarbības līgums uz 25 gadiem," piebilda amatpersona.

Lai arī Krievijā ir pasaulē lielākie gāzes krājumi, tās spējas izpildīt iepriekš uzņemtās saistības daļēji atkarīgas no gāzes, ko tā saskaņā ar 2003.gadā parakstīto piegādes līgumu iepērk no Turkmenistānas.

Krievijai jāsastopas ar konkurenci no virknes citu valstu puses, ieskaitot Irānu un Ķīnu, kur pēc pastāvošā režīma maiņas iespējama eksportējamās Turkmenistānas gāzes daudzuma palielināšanās.

Pagājušā gada decembrī Krievijas delegācija Fradkova vadībā, kurā ietilpa arī "Gazprom" izpilddirektors Aleksejs Millers, bija pirmā, kas atdeva godu mirušajam Turkmenistānas prezidentam Nijazovam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas