Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Krievijas premjers Kalvīša vizīti dēvē par pozitīvu impulsu starpvalstu attiecībās

Krievijas premjerministrs Mihails Fradkovs norāda, ka Latvijas kolēģa vizīte Maskavā dos "pozitīvu impulsu" starpvalstu attiecībās, vēsta BNS. Tikšanās laikā ar Latvijas premjeru Aigaru Kalvīti viņš pauda gandarījumu, ka Latvijas un Krievijas robežas jautājums gūs "starptautiski tiesisku risinājumu".

"Pozitīva ir kopējā atmosfēra," sacīja Fradkovs. Viņš arī pauda cerību, ka līguma ratifikācija noritēs bez problēmām.

Latvijas un Krievijas robežlīguma parakstīšana neatrisinās visas visas problēmas abu valstu attiecībās, arī šādu viedokli pauda Krievijas premjers, vēsta LETA

M.Fradkovs tomēr uzsvēra, ka ar robežlīguma parakstīšanu tiks aizvērts viens no problēmjautājumiem, kas līdz šim pastāvēja Latvijas un Krievijas attiecībās.

Savukārt A.Kalvītis pauda cerību, ka līdz maijam būs iespējams ratificēt robežlīgumu Saeimā, un norādīja, ka sagaida arī Krievijas Valsts domes aktīvu rīcību robežlīguma ratifikācijas jautājumā. Pēc Latvijas premjera domām, robežlīguma ratifikācija Saeimā virzīsies dinamiski, jo līdz šim valstī notikušajās iekšpolitiskajās debatēs pausts pārliecinošs atbalsts līguma ratifikācijai.

A.Kalvītis pauda cerību, ka robežlīguma parakstīšana veicinās pozitīvu dialogu starp abām pusēm sociālajā, ekonomiskajā un starpvaldību līmenī.

Latvijas politiķis izteicās, ka Latvija esot bijusi gatava risināt robežlīguma problēmu jau no 1997.gada, taču tikai šobrīd visas grūtības, kas pirms tam traucēja līgumu parakstīt, ir atrisinātas. "Šodienas tikšanās ir grūta darba rezultāts," sacīja Kalvītis un piebilda, ka Latvija vēlas stabilas un pragmatiskas attiecības ar Krieviju.

Fradkovs tikšanās laikā sacīja, ka viņam ir prieks sveikt Kalvīti Maskavā, piebilstot, ka arī līdz šim starp abām valstīm ir notikušas augsta līmeņa tikšanās. Tikšanās laikā Fradkovs sacīja, ka vēlas pārrunāt abām pusēm nozīmīgus jautājumus, kas ietver arī ekonomiskos aspektus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas