Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Krievijas ugunsgrēku dūmi sasniedz Baltkrieviju

Krievijas ugunsgrēku dūmi ir sasnieguši Baltkrieviju, liecina jaunākā Latvijas Vides, ģeoloģijas un metereoloģijas centra informācija. Iespējams, ka dienas laikā dūmi sasniegs arī Latvijas austrumdaļu.

Tomēr, kā centrā noskaidroja LETA, sinoptiķu skatījumā pagaidām satraukumam par gaisa kvalitātes pasliktināšanos nav pamata, jo atmosfēra ir nestabila un gaiss sajaucas, kā arī dūmu koncentrācija, attālinoties no ugunsgrēku vietām, samazinās. Turklāt virs austrumu rajoniem ir mākoņi un gaidāms lietus, tādējādi daļa no cietajām daļiņām nosēdīsies uz zemes un atmosfēra izskalosies.

BNS, atsaucoties uz ASV Nacionālās okeānu un atmosfēras pārvaldes satelītu informāciju, vēstīja, ka sestdienas rītā Latviju, galvenokārt valsts austrumus, klāj neliela dūmaka, ko, visticamāk, rada paaugstinātais gaisa mitrums un ļoti izkliedēti dūmi no Krievijas mežu ugunsgrēkiem. Ļoti liela dūmu koncentrācija sākas aptuveni trīssimt kilometru uz austrumiem no Latvijas robežas. Biezi dūmi klāj plašas teritorijas uz dienvidiem no Maskavas, tie sniedzas līdz Ukrainai, mazākā koncentrācijā dūmi sasnieguši arī Baltkrievijas austrumus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas