Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Krievijas vēstnieks kritisks par Zatlera izteikumiem, slavē valdības konstruktīvismu

Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs atzinīgi izsakās par Valda Dombrovska valdību, kas veido "pozitīvu fonu" starpvalstu attiecībām, savukārt kritiskus vārdus velta Latvijas prezidentam Valdim Zatleram, no kura izteikumiem neesot skaidrs, vai viņš vēlas ar Krieviju veidot konstruktīvas attiecības.

Uz aģentūras BNS jautājumu, vai joprojām ir aktuāls jautājums par Zatlera vizīti Maskavā, viņš sacīja, ka šis "jautājums nav svītrots no darba kārtības".

"Pagaidām jautājums nav pārgājis praktiskajā gatavībā, runājot par konkrētiem termiņiem. Šeit, no vienas puses, ir pilnīgi izskaidrojamas lietas, vizīte ir jāgatavo. Un tāds darbs notiek, tostarp arī Starpvaldību komisijā.. Ja būs virzība par līgumtiesisko bāzi, ar ko nodarbojas starpvaldību komisija, par citiem jautājumiem... Tā ir viena jautājuma puse," klāstīja vēstnieks.

Savukārt "otra jautājuma puse", pēc Vešņakova teiktā, ir atkarīga no "politiskā fona". "Ja runājam par politisko fonu no valdības puses, no jaunās valdības Dombrovska vadībā, tas ir visnotaļ pozitīvs, konstruktīvs. To es varu pateikt pēc kontaktēšanās ar ekonomikas ministru, ar zemkopības ministru vai kultūras ministru un satiksmes ministru. Ir vairāki projekti, kurus mēs varam attīstīt".

"Ir pozitīvi signāli, kurus dod arī Valsts prezidents Valdis Zatlers. Viņš Davosas ekonomikas forumā runāja par to, ka ekonomiskās krīzes laikā mums vajag aktīvi sadarboties ar Krieviju.. Taču, līdz ko viņš aizbrauc uz ASV, un tur viņš ir katru gadu, tā sāk runāt par Krieviju pavisam citādi. Un klaji nedraudzīgi. Dabīgi, tas rada jautājumu, ko patiesībā vēlas Latvijas Republikas prezidents? Vai viņš ir gatavs šādai draudzīgai, konstruktīvai sadarbībai ar Krieviju? Vai arī viņš ir gatavs mācīt un izteikt savas pretenzijas, turklāt aiz okeāna?"

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas