Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Piektdiena, 28. jūnijs
Kitija, Viesturs, Viestards

Krievu vēsturnieks: okupācijas atzīšana atduras pret termina izpratni

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
filozofs
f
kameer Krievijaa pie varas buus Ļeņinisma sekotaaji , nekas nemainiisies , jo viņiem iedauziits galvaa , ka veesture saakas ar 1917. gadu, un taa ir vieniigaa patiesaa , paareejais cita dimensija , viss kas dariits šajaa eeraa ir tas pareizaakais un vispieņemamaaakais , paareejais ir tautas ienaidnieku un fašistu izdomaajumsvaards okupaacija no padomju puses nav interpreteejams , taada vispaar nav , viņu terminoloģijaa okupeet var tikai saakot ar ANTANTi , vaacu okupanti , tagad NATO...tas tiek turpinaats dauziit tgadeejaas krievu skolaas , es sen esmu atziimeejis , ka valstij jaapaartrauc finanseet izgliitiibu svešvalodaas , ar to lai nodarbojas privaatskolas , ja tas kaadam liekas interesanti , otrs variants noteikt skolas maksu , taapat kaa boļševiku kara veterāniem par aarsteešanos Riigas pirmajaa slimniicaa...
borcinsh
b
...no sakuma bija Abrene, tagad.- "... ka vēstures “kompromisa traktējumus” Latvijai un Krievijai tuvākajā laikā panākt neizdosies....." ( iedod sunim pirkstu ..... )
borcinsh
b
...maskavas vesturniekiem jau atlauts nosaukt stalinu par "veiksmigu uznemeju"....?! ( shizofrenikam vienmer gribas "trak+teet" - ka vinam ir izdeviigi )
okupacijas fakti #2
o
okupācija ir arī definēta ANO likumos. a. okupācija ir nelegala ja armija paliek valsti okupētā valsti un tad iesut okupācijas armijas valsts civilidzivotājus. b. tieši tas notika Latvijā. c. okupanti ir un vienmer bus latvijā. kuru daļu no tā jus nesaprotat?
okupacijas fakti
o
okupācija ir ka armija aizmirsa braukt atpakaļ uz savu zemi. okupācija ir ka sut civiliedzivotājus no okupantu armijas valsts, lai okupē valsti ko armija okupē. okupācija ir ka sut latvijas pilsoņus uz sibriju, un tukšos dzivoķlos ieliek okupantus. okupācija ir ka 50 gadus nodzivo okupācijas armijas ģimenes un veljoprojām dzivo. tā ir okupācija. kuru daļu no tā jus nesaprotat?
mnja
m
Cik pie leišiem sabrauca gasterbaiteri no Padomijas un pie estiem un letiņiem? Tu salīdzini divus, pilnīgi atšķirīgus gadījums..
Polšs
P
Zini ko, bet Lietuvā bija pieņemts pilsonības nulles variants. Leiši tātad ir Krievijas satelīti? Es pareizi sapratu?
ērce
ē
Kas par muļķībām! Territoriju var sagrābt arī "bez kara darbībām un militāra spēka". Piemēru tam vēsturē netrūkt. Kāda nozīme cīnīties, ja spēku samērs ir bezgalīgi liels un ja nav ne mazākās izredzes agresiju aprurēt? Kāda nozīme taisīt pašnāvību? Kad bija spēku samērs kautcik līdzīgs (kā starp Vāciju un PSRS), tad latvieši karoja dūšigi lai apturētu otrreizējo sarkano okupāciju.
Zilite
Z
С добрым утром !!!!
Ak
A
Man liekas, ka mēs te sarunājamies latviski.
nu tak
n
Krievu valodas vārdnīcās tas nozīmē teritorijas sagrābšanu ar militāra spēka palīdzību pretēji iedzīvotāju gribai. ============ Tieši tā arī notika.
nu
n
latviešiem un visai pasaulei nav problēmu ar atzīšanu. kam ir, lai paši risina.....tikai lai nenokavē. Man personīgi labāk patiktu draugi ķīnieši un musulmaņi, tomēr senas kultūrtautas, viņām zelta sakne. Krievi jau svešu armiju iebrucēju ierindnieku savaroti pabiras. Un atsevišķi krievu inteliģence.
Senais>riņķī apkārt
S
Es domāju, ka vezums nekust ne no vietas, kamēr mēs ekspluatējam tikai jēdzienu : 'okupācija". Nu jau vairs te labu laiku nav sveša karaspēka bez mūsu ziņas, tātad viss kārtībā, okupācija beigusies, bet sekas ir neatbilstošas okupācijai. Sekas ir daudz smagākas . Nez kāpēc daudzi domā, ka aneksija ir kaut kas vieglāks, mazāk nosodāms kā okupācija. Tomēr tā ir maldīšanās, jo aneksija ir pēc formas un satura daudz smagāks noziegums un atbilstošāks apzīmējums notikušajam pie mums. Būšu tik laipns un nokopēšu: aneksija -as, s.; parasti vsk. 1. Kādas valsts teritorijas vai tās daļas okupēšana un vardarbīga pievienošana citai valstij
riņķī apākrt
r
Mums nav domstarpību par okupācijas sekām. Mums, acīm redzot, ir domstarpības par jēdziena "okupācija" nozīmi šīs dienas Latvijā, tādēļ vēreiz atkārtošos. Jēdzinā "okupācija" ir paslēptas visas Latvijas drošības atslēgas. Bez jēdziena "okupācija"mēs nespējam izskaidrot pasaulei - ko tas nozīmē "nepilsonis" Latvijā, bez pilsonības likuma, kurš balstās uz Latvijas okupācijas faktu, mēs nebūtu NATO un ES, mēs dzīvotu pavisam citā Latvijā, mēs būtu Krievijas "satelītvalsts", ja atjaunotajā Latvijā tiktu ieviests pilsonības nulles variants. Tikai balstoties uz okupācijas fakta sekām, mēs droši varam aizstāvēt savu valodas likumu utt Tiko mūsu valsts vēsturē izzūd okupācijas fakts, mēs Latvijā ar saviem nepilsoņiem, ar tiem "uzspiesto" vienīgo valsts valodu utt, sākam pārkāpt "cilvēktiesības" :) Tā kā vajadzētu vienreiz sākt sapras ar ko mēs te rotaļājamies uzsākot diskusiju savā starpā - bija, vai nebija Latvijas valsts okupācija
latviešu vēsturnieks
l
Papildinot krievu vēsturnieku, jāteic, ka Latvijas okupācijas diagnosticēšanā būtiski ir zināt un ņemt vērā, kas notika nākošajos mēnešos pēc 1940. gada 17. jūnija. Notika LV inkorporācija (iekļaušana) PSRS sastāvā, un vai tā būtu notikusi bez okupācijas? Notika LV armijas virsnieku represijas Litenes nometnē un citas "baigā gada" šausmas, kas bija sekas nežēlīgai okupācijai nevis "maigai teritorijas savākšanai" ( kaut ari bez karošanas). Un arī pēc krievu definīcijas viss sakrīt. Kas tad bija tie krievu karavīri, kas gaišā dienas laikā 17. jūnijā nāca iekšā LV- militārais spēks vai Romas Pāvesta delegācija? Vai tautas piekrišana okupācijai bija tie daži desmiti Rīgas ebreju, kas uz krievu tankiem meta ziedus? Vai krievu tanki toreiz neskaitījās kaujas mašīnas, bet tikai lielu puišu rotaļlietas? Par okupācijas faktu vēsturiski nav šaubu. Tikai LV okupācija, diemžēl, ir pārvērtusies par politisku jautājumu, jo vaina par to reizēm tiek uzvelta mūsdienu cilvēkiem, kuri 1940. gadā vēl nebija nemaz dzimuši. Kad Krievijai kļūs izdevīgi atzīt okupāciju, tā to izdarīs bez kavēšanās- grib to LV vai negrib!!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas