Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kriminālvajāšanai nosūta lietu par 7 kg marihuānas kontrabandu

Valsts ieņēmumu dienests (VID) nosūtījis prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai  2009.gada 1.augustā uzsākto kriminālprocesu pret diviem Latvijas pilsoņiem par septiņiem kilogramiem narkotiskās vielas – marihuānas - ievešanu Latvijā realizācijas nolūkā.

Marihuāna tika atklāta kādā Hyundai Santa Fe markas automašīnas piekabē. Muitnieki  atklāja, ka tajā atrodas ne tikai dekoratīvi augi un koki, bet arī speciāli izveidotā dubultā grīdā paslēpti 14 iepakojumi ar augu valsts izcelsmes vielu, kuru kopējais svars ir septiņi kilogrami. Ekspertīze apliecināja, ka atklātā viela ir marihuāna. Automašīna no Nīderlandes caur Lietuvu bija ceļā uz Latviju. Tika aizturēti abi automašīnas pasažieri - Latvijas pilsoņi.

Pirmstiesas izmeklēšanas gaitā VID Muitas kriminālpārvaldes izmeklētājiem izdevās iegūt un nostiprināt pierādījumus, kas ļāva izsludināt meklēšanā Latvijas valsts mērogā un pēc pieciem mēnešiem aizturēt un apcietināt arī noziedzīgā nodarījuma organizatoru – kādu 33 gadus vecu Latvijas pilsoni.

Kā noskaidrots izmeklēšanas gaitā, 2009.gada augustā pārtrauktais marihuānas kontrabandas mēģinājums nav vienīgais kriminālprocesa ietvaros aizturēto personu veiktais nodarījums. Aizturētās personas jau ilgāku laiku bija iesaistītas ar dažādām metodēm slēptā marihuānas kontrabandā Eiropas Savienības teritorijā.

Marihuānas kontrabandā vainotais vīrietis iepriekš Latvijā ir jau trīs reizes sodīts, tajā skaitā arī par  noziedzīgām darbībām saistībā ar narkotisko vielu prettiesisku apriti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas