Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kristieši lūgs Kalvītim panākt laikraksta atvainošanos

Trešdien vakarā iepretim Ministru kabineta ēkai Brīvības bulvārī bariņš jauniešu piketēja, lai vāktu parakstus Ministru prezidentam adresētai vēstulei. Apmēram divdesmit Biedrības Dream Team organizētu jauniešu turēja rokās lielizmēra plakātus un garāmgājējiem dalīja skrejlapas ar aicinājumu nelasīt laikrakstu Diena.

“Pērkot avīzi Diena, tu piedalies geju subkultūras propagandā!”- skrejlapas ar šādu tekstu vairāki jaunieši centās iedot katram garāmgājējam. Uz plakātiem bija uzdrukāti saukļi “Diena, cik Soross samaksāja par tavu sirdapziņu?” un “Diena, aizskarot kristiešus tu aizskar LV pilsoņus”. Tāpat ikviens tika aicināts piedalīties parakstu vākšanā, lai nosūtītu vēstuli Ministru prezidentam.

V- Dienai pastāstīja pasākuma organizatore Elana Bužālija, piketā piedalās visu Latvijas konfesiju kristieši, lai protestētu pret laikraksta Diena kritiskajām publikācijām par reliģisko kustību Jaunā paaudze un Ernesta karikatūru Ijā Katulu. “Jau sistēmātiski avīze Diena publicē rakstus pret kristiešiem, pārsvarā pret protestantiem. Kristīgās vērtības tiek izskaustas, jo ļoti, ļoti stipri tiek popularizēta geju kultūra”- protesta mērķi pamatoja Elana. Kad tika publicēta karikatūra, kurā izmantots Jēzus vārds, kristiešu jaunieši vairs nav varējuši ciest klusu, jo tas viņus dziļi aizskāris, apgalvoja pasākuma organizatore. E.Bužālija noliedza, ka šim jauniešu piketam ir saistība ar pirmdien pie laikraksta Diena redakcijas notikušo piketu, ko organizēja Jaunā paaudze, tomēr atzina, ka viņa tajā ir piedalījusies. “Mēs vāksim parakstus Kalvītim, lai viņš liek Dienai publiski atvainoties visu Latvijas kristiešu priekšā,”stāstīja Elana. Jauniešiem bija izdevies savākt vismaz divdesmit parakstus.

Jau ziņots, ka pirmdien priekšpusdienā pie laikraksta Diena redakcijas uz stundu pulcējās ap pussimts draudzes Jaunā paaudze atbalstītāju, lai piketā pieprasītu “avīzes žurnālistu un izdevēju publisku atvainošanos par aizskarošo un nievājošo attieksmi pret kristīgām vērtībām, izsmejošo attieksmi pret kristīgās ticības pamatlicēju Dieva Dēlu Jēzu Kristu un zobgalīgiem, izsmejošiem izteicieniem par draudzes Jaunā paaudze mācītāju Alekseju Ļedjajevu”.

Laikraksta galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte uzsver, ka laikraksts Diena savās publikācijās vienmēr ir pievērsis uzmanību neiecietības un naida kurināšanas izpausmēm, vienalga, vai to pauž kāds politiķis, sabiedriska organizācija, baznīca vai reliģiska sekta. Par Jaunās paaudzes līdera A.Ļedjajeva ideoloģiju, tai skaitā aicinājumu demokrātiju Latvijā nomainīt ar kristīgo totalitārismu, Diena ir gan informējusi, gan to kritiski un ironiski vērtējusi. “Es Dienas vārdā apliecinu cieņu un uzticību gan ticības brīvībai, gan vārda brīvībai un cilvēktiesību ievērošanai,” saka S.Ēlerte.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas