Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kristieši strādā pie jaunām mācību programmām skolās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Līvs
L
Es esmu kategoriski pret šādu mācību Pujāta- Vanaga izpildījumā. Lielākus liekuli kā Vanagu būs grūti atrast. Labāk būtu savedis savu ģemeni kārtībā. Vienu dēlu jau pēc viņa trakošanām apbedīja, jo viņš nevarēja izturēt tēva liekulību un neirozes. Meitas Elizabetes erotiskās izpausmes uz jahtas Daugavā arī ir tikai viņa ģimenes simptoms- varaskārs tēvs un māte histēriķe. Jāni Vanag! Attopies reiz un sāc dzīvot kā parastie cilvēki! Kāpēc tu liekuļo un izliecies par to, kas tu labākajā gadījumā biji, kad vēl mācīji skolā ķīmiju? Tu esi baznīcas bieds ,nevis tās vadītājs unl;aikam tāpēc esi sameklējis sev kā palīgus- bīskapus, lai vēl vairāk nostiprinātu savu drakonisko varu, kas solpējas aiz tavam it kā mierīgajām zilajām actiņām. Tauta nav vairs vakarējā. Arī Pujāta mugura paliek arvien šaurāka. Aiz tās būs arven grūtāk noslēpt savas psiholoģiskās problēmas.
Brūveris
B
Tomēr baznīcā skeptiski vērtē iespēju ātri ieviest kristīgo mācību vecākiem skolēniem, jo jaunā programma pedagogiem būtu jāapgūst ļoti ātros tempos, kā arī šobrīd vēl nav nekādu mācību materiālu šīs mācības apgūšanai. Pedagogi nav tik aprobežoti, lai kādus tur bībeles murgus mācītos un vēl citiem mācītu. Vecāko klašu skolēni jau ne tik tādas blēņas nemācīsies. Pujāta kungs, neapvainojaties, bet ja Jūs to nopietni domājat, tad Jums pie daktera jāiet, vai tad Jums vēl nepietika, ka TV Jūs par apsmiekla objektu pagājušajā gadā kļuvāt?
Egijs Hofmanis
E
Labāk būtu domājuši kā uzlabot esošo izglītības sistēmu . Noderīgāk būtu bijis ieviest Latvijas vēstures mācīšanu, patriotisko audzināšanu, tradīciju un folkloras zinības. Cik vēl ilgi turpināsies šis kristīgais terors pret latviešu tautu? Kapēc piemēram neviens nerunā par sporta stundām , kas ir nepietiekošas pēc skaita un švakas pēc kvalitātes, vai tiešām mums nevajag veselīgu nāciju?
iezemietis
i
Šīs aktivitātes tikai lieku reizi parāda ka valsts vara ir korumpēta, ja bez tautas akcepta vispār ar tādiem ielaižas darījumos, kas tiešā veidā skars katru apmācāmo, tam borējot pilnīgus izmurgojumus, tos par dievvārdiem dēvējot, tātad jau potenciāli melīgu, kādas grupas interesēm pakārtotu info drazu. Kā arī to, ka šie uz tautām parazitējošie, solījumu tirgoņi un šantažētāji, ja neklausīs to izstrādātajām versijām par esošo, laikam sajutuši nedomājošu nelgu trūkumu, ko var apvest ap stūri ar parastas demagoģijas un faktu sagrozīšanas metodiku, visiem spēkiem šo sērgu cenšas iebīdīt jaunu, nenobriedušu ļaužu apziņā, kuri vēl nespēj kritiski izvērtēt sniegto informāciju un uzticas tai ko māca. Tāpēc nav šiem neģēļiem vietas skolās.
Laiks Tautai
L
"Senie vidzemnieki dzīvoja kārtīgu ģimenes dzīvi. Priekš vācu (kristiešu L.T.) ienākšanas ģimenes dzīves pārkāpumi precēto starpā nav dzirdēti; pret tādām lietām viņi sajutuši dziļāko riebumu"( Chr. Kelch- Liefl. Hostoria. 1695. S. 32.) "Veci un jauni ātri iemācās ticības gabalus, bet es nesaprotu, kā tas nāk, ka starp tūkstošiem grūti atrast pat divus, kas no kristīgās būšanas kaut ko sajēgtu" ( A. Hupel - Topogr. Nachricht. 1777. B.d. II, S. 126.) "Puiši un meitas guļ vienā gultā, pat uz vienām cisām, kopā mazgājas un nekautrējas viens otru kailu redzēt. Un tomēr starp simtu bērniem daudz, ja var atrast 2 līdz 3 ārlaulības bērnus...Vīri un sievas ir ļoti uzticīgi viens otram" ( A. Hupel - Top. Nachr. 1774, I, 514; II, 138.) No vēstures, no pašu kristīgo autoru atzinuma var secināt, ka laulības pārkāpumi, ārlaulības bērni, un daudzas citas sociālās negācijas ienāca latviešu kultūrā līdz ar krist';igās ticības iesakņošanos. Un nav nekāda pamata domāt, ka vēl dziļāka "izglītošanās" "kristīgā garā" varētu uzlabot pašreizējo ģimeņu vērtību, ja līdz šim ģimene un dzimuma attiecības zaudējušas savu sākotnējo pirmskristīgā perioda vērtību tieši ienākot kristietībai latviešu kultūrā, kā to atzīst šo "ienākšanu" piedzīvojušie kristīgie autori. Gluži pretēji, latviešu kultūrā nepieciešams atjaunot mūsu kultūras pamatu dievestību un tā ietvaru - dzīvesziņu, to izpratni par cilvēks dzīvi saistošo kārtību, kas ļauj veidot tikumīgu un noturīgu izpratni par ģimenes vērtību un tās nozīmi laimīgas dzīves ritumā. Tāpat par dzimuma attiecībām un tās vērtību un patieso nozīmi cilvēka kā ar dvēseli apveltītas būtnes dzīvē.
krusttevs
k
slava Pujatam un Smitam.
pagan
p
tā ir TAVA patiesība, Laimoni, tā der Tev, daļai citu, bet citiem atkal neieder, jo viņi neiekļaujas sv. rakstu dogmatiskajā ietvarā. Sv.rakstus arī ir uzrakstījuši cilvēki, turklāt SEMĪTU VĪRIEŠI, tādējādi radot sev privilēģijas attiecībā pret sievietēm, kuras viņiem gadsimtiem ilgi bija tiesības diskriminēt,. aizbildinoties ar to, ka tā noteikts svētajā grāmatā. Man no bībeles lasīšanas ir rādījušies ritīgi nelabi sapņi - tik šausmīgi asiņainu un ļaunuma pilnu grāmatu nevienu citu nav nācies lasīt. Laikam esmu gadījuma "ieskrējējs", jo man tie apraksti ir uzdzinuši šķērmumu. Savu līdzjūtīgo (lasi - augstprātīgo) smaidu tomēr vari paturēt pie sevis
Laimonis
L
Dievatziņa Kristus mācības veidā ir vienīgais ceļš, kas tautu var paglābt no dažādu veidu izvirtības posta. Kā augu ziedēšana un sēklu ienākšanās nekad nenoveco pēc būtības, tā arī Dievatziņa pastāv. Visādas filozofiskas mācības un psiholoģijas ir pielietojamībā ierobežotas un kā cilvēka izdomātas mainās un izzūd. Daudzi dzīvē būs sastapušies ar cilvēkiem, kas aizrautīgi izsakās par kādu lietu, no kuras paši maz ko sajēdz. Dažkārt mēs tādus gadījumus novērojam mūsu pašu ievēlēto likumdevēju runās. Līdz zināmai pakāpei ir interesanti palasīt „gudriniekus”, kas komentē kristīgo mācību. Par kristīgo Dievatziņu jēgas nekādas (jo Svēto Rakstu teksti ir nopietna lasāmviela, ne gadījuma „ieskrējējiem” izprotama), bet atzinumi tādu „viszinošu formulu” veidā, ka līdzjūtīgu smaidu vien izsauc – līdz brīdim, kad paliek skumji par nezināšanas postu vai domas teicēja naidīgumu. Lai veicas sapratnes par līdzcietību un mīlestību veidošanā!
WALA
W
Un aizdomāties līdz tam ka cilvēki daudz lielākā senatnē ir būvējuši daudz grandiozākas būves - tur laikam prātiņš un zināšanas par īsu. Tajā pašā Romā ir grandiozākas lietas par Romas pāvesta rezidenci - jeb Vatikānu !!! Un kas vispār ir Vatikāns - tā ir liecība par to cik ļoti mantrausīgi ir bijuši kristieši, cik lieli zagļi utml. Laiks iet uz priekšu, un nenoliegšu - bībelei un kristietībai ir liela nozīme Eiropas attīstībā, bet mūsdienās ši ticība ir stipri novecojusi un vairs neveicina attīstību. Citām tautam un valstīm Kristietība ir nesusi vairāk ciešanu un attīstības jautājums ir visai diskutabls. Tie paši Inki un Acteki savā ziņā bija daudz attīstītāki par tā saucamajiem kristiešiem !!!
WALA
W
Bez muldēšanas gari un plaši jau savas domas laikam grūti izteikt !!! Kad vienreiz cilvēkam ienāks prātā sekas sasaistīt ar saviem darbiem vai bezdarbību ?!?!? Tavus bērnus neviena filma nesabojās ja tu būsi autoritāte bērna acīs un regulāri paskaidrosi viņam saprotamā valodā atšķirību starp labo un slikto, starp nāvi un dzīvību utml. Bet tas jau ir TĀĀĀĀĀDS apgrūtinājums domāt līdzi tam ko dari un jo īpaši bērnu audzināšanai. Ja reiz esi tāds dulburs ka nespēj audzināt savu bērnu, tad nekāds Dievs un ticība nepalīdzēs. Nez kādēl tādi kā tu iedomājies ka ticīgie ir mazāk pakļauti kārdinājumam "nogaršot aizliegto augli". Lia tās būt narkotikas, vai kas cits - tieši tā saucamajiem ticīgajiem ir lielāks risks nonākt šādā atkarībā, jo caurmērā viņu prāts ir daudz vieglāk ietekmējams nekā tā saucamajiem ateistiem - un vispār izskatās ka šie cilvēki daudz izteiktāk mēdz ticēt pilnīgām muļķībām !!! Un vēl kas par to tik ļoti mīlēto Dievu. Kādēļ Dievs ir izspiedis no daudzu tautu kultūras vairāku dievību līdzāspastāvēšanu, vai tas gadījumā nav "gudrs" triks ka mācīt saviem vasaļiem paklausību vienam - visuvarenam valdniekam, tā vietā lai mācītu vienlīdzību un spēju līdzāspastāvēt !!!
Valters
V
Diez vai pagānu ticībā vēl šodien vispār tādas skolas būtu. Tad, kad tika dibināta Domskola (pirmā Baltijā) arī lielākā daļa vietējo kliedza pret - ar domu mums tādas lietas nevajag, mēs labāk zinām, kas mums vajadzīgs. Diez vai bez skolām būtu iemācījušies uzcelt ķieģelu mājas..
Valters
V
Billija Grehema meita tika intervēta Early Show programmā un Džeina Kleisone viņai uzdeva jautājumu: “Kā Dievs varēja pieļaut, ka notiek kaut kas tāds?” Uz to Anna Grehema atbildēja: “Es ticu, ka Dievs ir dziļi apbēdināts par notiekošo tāpat kā mēs. Bet mēs gadiem ilgi esam teikuši, lai Dievs aizvācas no mūsu valdības un visbeidzot arī no mūsu dzīves. Un, tā kā Dievs nevienam nekad nav uzmācies, Viņš arī pieklājīgi ir paklausījis mūsu ieteikumam. Kā mēs varam pieprasīt Viņa svētību un aizsardzību, ja mēs visu laiku pieprasām, lai Viņš mūs atstāj vienus?” Aplūkosim lietas pēdējo notikumu gaismā – teroristu uzbrukumos, skolu apšaudēs u.c. Liekas, tas sākās, kad Madeline Murray O’Hare (viņa tikusi atrasta noslepkavota, līķis atrasts nesen) iesniedza sūdzību, ka viņa nevēlas, lai mūsu skolās notiktu lūgšanas. Un mēs teicām: LABI. Tad kāds teica, ka skolā labāk Bībeli nelasīt… Bībele saka, tev nebūs nokaut, tev nebūs zagt, bet gan – mīli savu tuvāko kā sevi pašu. Un mēs teicām: LABI. Tad dr.Benjamins teica, ka mums nevajadzētu pērt (iepļaukāt) savus bērnus, ja viņi neklausa un slikti uzvedas, jo tas var iedragāt viņu personību un pašcieņu (dr.Benjamins izdarīja pašnāvību). Mēs domājām, ka ekspertam taču vajadzētu zināt, un atkal teicām – LABI. Tad kāds teica direktoriem un skolotājiem – labāk neaizrādīt un nepārmest skolēniem, kad viņi ignorē likumus un taisa nepatikšanas. Direktori ieteica pasniedzējiem - labāk neaizskart skolēnus, jo mēs taču negribam, lai laikraksti sabojātu mūsu imidžu vai kādam vēl ienāktu prātā mūs iesūdzēt. (Bet ir liela atšķirība starp disciplinēšanu un sišanu, aizskaršanu un cita veida vardarbību.) Un mēs teicām: LABI. Tad kāds teica, ļausim mūsu meitām taisīt abortus, ja viņas vēlas, un pat bez vecāku ziņas. Un mēs teicām: LABI. Tad kādi no mūsu ievēlētajiem valsts vadītājiem teica, ka nav svarīgi, ko mēs darām savā privātajā dzīvē, kamēr vien mēs turpinām labi darīt savu darbu. Un, piekrītot viņiem, mēs teicām, ka ir taču vienalga, ko kāds, ieskaitot prezidentu, dara savā privātajā dzīvē, kamēr vien mums ir darbs un valstī ir stabila ekonomika. Tad kāds ierosināja – printēsim žurnālos kailu cilvēku fotogrāfijas, un to nosauca par pilnīgu, vērtīgu ķermeņa skaistuma novērtējumu. Un mēs teicām: LABI. Un tad kāds cits, izmantojot šo novērtējumu, spēra soli tālāk un publicēja kailu bērnu fotogrāfijas. Tad gāja vēl tālāk un padarīja tās pieejamas internetā. Un mēs PIEKRITĀM, sakot, ka viņiem taču ir tiesības brīvi izteikties. No izklaides indrustijas kās teica – veidosim TV šovus, kuros ir attēlota un veicināta profonācija (apgānīšana, lamāšanās), vardarbība, amorāls sekss. Tad ierakstīsim mūziku, kas vedina uz izvarošanu, narkotiku lietošanu, slepkavošanu un citām sātaniskām tēmām. Mēs teicām, tā ir tikai izklaide, tas neietekmē, neviens to neuztver nopietni, tā ka – uz priekšu! Tagad mēs paši sev uzdodam jautājumu, kāpēc bērniem nav nekāda saprašana par to, kas ir labs un kas ir ļauns, un kāpēc sirdsapziņa viņiem neliedz nogalināt svešiniekus, savus klasesbiedrus un pašiem sevi. Iespējams, ja mēs pietiekami ilgi par to domātu, mēs varētu izdomāt… Es uzskatu, ka tam ir lielāka saistība ar teicienu - “Ko sēsi, to pļausi”. “Mīļais Dievs, kāpēc Tu neizglābi to mazo meitenīti, kuru viņas klasē nogalināja?” patiesi ieinteresēti jautāja kāds students. Un atbilde bija: “Mīļais, patiesais student, Man aizliegts ieiet skolās” – Dievs. Jocīgi, cik vienkārši cilvēkiem ir nievāt Dievu, bet pēc tam brīnīties, kāpēc pasaule pārvēršas par elli. Jocīgi, ka mēs ticam visam, kas rakstīts avīzēs, bet kritiski apšaubām visu to, kas teikts Bībelē. Jocīgi, ka visi grib tikt debesīs, domājot, ka nemaz nevajag ticēt, domāt un darīt kaut ko pēc Bībeles. Jocīgi, ka kāds var teikt: “Es ticu Dievam”, bet seko sātanam, kurš arī, starp citu, tic Dievam. Jocīgi, ka mēs rīkojamies ātri, lai tiesātu citus, bet nevis lai taptu paši tiesāti. Jocīgi, ka tu vari sūtīt tūkstošiem joku caur e-pastu, bet, kad vajadzīgs nosūtīt kādu ziņu, kas atgādina par Dievu vai Jēzu, tad tiek apsvērts divreiz, vai tas tiešām vajadzīgs. Jocīgi, cik daudz neķītrību, rupjību, vulgaritātes un piedauzības plūst caur internetu, bet atvērta diskusija par Dievu skolā vai darbavietā tiek apspiesta un ierobežota. Jocīgi – ka kāds svētdienās var būt dedzīgs Kristus sekotājs, bet visu pārējo nedēļu ir pilnīgi neredzams kristietis. Tu smejies? Jocīgi, ka tu šo vēstuli daudziem neizsūtīsi, jo neesi pārliecināts, kam viņi tic, un ko viņi par tevi padomās. Jocīgi, ka es vairāk uztraucos par to, ko cilvēki par mani padomās, nevis- ko Dievs par mani domā. Iegrimi pārdomās…?”
ome
o
Pujāta kungs, jūs esat sasniedzis vecumu, kad nevajadzetu skaļi sacīt visu, ko domājat.Priecājaties par šo dieva pasaulīti un nemēģinat to regulēt pēc sava ( veca vecpuiša) prāta.
Pingvīne
P
Kategorisks nē baznīcas dogmām. Baltiem ir sava ticība, kura tiek nīdēta gadsimteņos. Bet, nekā, mēs esam un būsim. Laikam par maz esam dedzināti inkvizīcijas sārtos. Neliekas mierā baznīcas. Labāk lai palīdz Haiti upuriem. Vai baznīcas kādreiz ir palīdzējušas tādās situācijās? Viela pārdomām. Tāpat jau visa vēsture cilvēcei ir zināma.Jautājums, vai cilvēks to pieņem, vai nē.
Terorists
T
Nē, jo budisms nav iekļauts LPP/LC programmā. Un ja nav reliģija politiski vadoša tad Krišna Hare Hare,Budisms un viss pārējais ir kaitīgs un nepieņemams. Bet ja Ļeģājeva zombiji gribētu radīt skolu programmu domājams kad tā gūtu atbalstu gan Seimā gan valdībā,jo vai tad nav izdevīgi nozombēti jau no bērnudārza vecuma un galvenais paklausīgi un izpildoši Zombijlatlendas iedzīvotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas