Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Kristīgo mācību pasniedz jau gandrīz pusē Latvijas skolu

Kristīgo mācību Latvijā no 1. līdz 3. klasei pagājušajā mācību gadā pasniedza 42% vispārizglītojošo skolu. Salīdzinājumam 2004./2005. mācību gadā kristīgo mācību pasniedza vien 17,4% skolu. Kā iepriekš ziņots, kopš 2004. gada paralēli ētikai skolās 1.-3. klašu skolēniem ir iespēja apgūt arī kristīgo mācību. Nedēļas nogalē izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (Zaļo un zemnieku savienība) ar Latvijas Starpbaznīcu konsultatīvā padomei pārrunāja iespēju dot skolēniem apgūt kristīgo mācību/ētiku arī turpmāk – no 4. līdz 6. klasei.

Kopš 2004./2005.mācību gada palielinājies to skolēnu skaits, kuri izvēlas apgūt kristīgo mācību, proti – 2004./2005.mācību gadā – 17,4%, 2006./2007.mācību gadā – 20,3%. Kristīgo mācību 2006./2007.mācību gadā mācīja 42% Latvijas vispārizglītojošo skolu, sanāksmes laikā klātesošos informēja ministre. 

Tikšanās laikā panākta konceptuāla vienošanās atjaunot Konsultatīvo padomi Vērtīborientējoša izglītības satura jautājumos, kas pirms vairākiem gadiem darbojusies Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) paspārnē un kurā bija pārstāvēta gan IZM, gan tradicionālo konfesiju pārstāvji.

Saruna notika piektdien, 4.aprīlī un tajā piedalījās Latvijas evaņģēliski luteriskās Baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags, Latvijas Romas Katoļu baznīcas arhibīskaps kardināls Jānis Pujats un priesteris Paskals Marija Jerumanis, Latvijas baptistu draudžu savienības bīskaps Pēteris Sproģis, Latvijas pareizticīgās Baznīcas priesteri Jānis Dravants un Nikolajs Tihomirovs un citi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas