Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kristovskis: par valsts naudu viegli būt uzņēmējam

Ja Pilsoniskās savienības līderis Ģirts Valdis Kristovskis kļūs par satiksmes ministru par savu prioritāti viņš uzskata nepieciešamību pārtraukt nodokļu maksātāju naudas šķiešanu Satiksmes ministrijā (SM) un radīt nozarē taisnīgu konkurenci.

"Daudziem vēlētājiem var šķist, ka Šlesers ir veiksmīgs uzņēmējs, kurš piesaista investīcijas un „sakārto” pastu, lidostu un ostas. Jā, par valsts naudu ir viegli „būt uzņēmējam”. Taču, strādājot Šlesera stilā, un sadalot valsts pasūtījumus starp savējiem, tikai pirmajā brīdī izskatās, ka ir paveikti lieli darbi,” uzskata Ģ.V.Kristovskis.

Diena jau rakstīja, ka līdzšinējais ministrs Ainārs Šlesers nolēmis gatavoties Rīgas pašvaldības vēlēšanām, tomēr jaunās valdības veidošanas sarunās no šī amata nav atkāpusies viņa pārstāvētā LPP/LC. Tā satiksmes ministra amatā vēlētos redzēt Ivaru Godmani. LPP/LC savu nostāju darījusi zināmi valdības veidotājiem  - Jaunajam laikam.

„Tādā veidā vadot valsts institūciju, velētājiem vēl gadu desmitiem nāksies atmaksāt tās miljonu latu pārmaksas, kas paņemtas no valsts jeb pareizāk – mūsu pašu – maka, mākslīgi ierobežojot konkurenci. Tas notiek, pakārtojot vienu vai divus „savējos” pretendentus visiem lielajiem konkursiem. Mana prioritāte ir pārtraukt šo shēmu. Tikai tāda rīcība var atnest tūlītēju līdzekļu ietaupījumu un uzlabot mūsu ekonomisko situāciju", izplatītajā paziņojumā uzsvēris PS līdzpriekšsēdētājs.

PS ir bijusi spiesta atspēkot citu partiju pausto, ka Ģ.V.Kristovskis vēlas šo amatu, jo ir partijas atbalstītāji ir Ventspils uzņēmēji – Oļegs Stepanovs un Olafs Berķis.

„Pie acīmredzami šaubīgiem darījumiem visās SM pārziņā esošajās institūcijās, smieklīgi izskatās pārmetumi par manu saistību ar Oļegu Stepanovu, kuru pēdējo reizi esmu saticis 1991.gadā. Vai arī – pēc Šlesera domām, es nedrīkstētu vadīt viņa privāto ministriju tikai tādēļ, ka kopā ar Olafu Berķi darbojāmies Tautas frontes Ventspils nodaļā?”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Kārotākā — satiksmes joma

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas