Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Krīt konkurences uzraugu nīstās atlaides lidostā

Lidostas Rīga padome pirmdien nolēmusi atteikties no par konkurenci kropļojošu atzītajām atlaidēm, kas bija izdevīgas tikai airBaltic un Ryanair, un ierosinās valdībai ieviest visām lidsabiedrībām vienlīdz zemus "krīzes tarifus". Tie lidostas pakalpojumus padarīs par lētākajiem Ziemeļeiropas reģionā, Dienai apliecināja sēdes dalībnieki. Valdība jau šodien vai vēlākais nākamnedēļ lems par jaunajiem lidostas tarifiem. Tie ir vairāk nekā divas reizes zemāki par pašreizējiem un "ir koridorā starp nepilniem 3 līdz 4 eiro par pasažieri," apliecināja padomes priekšsēdētāja Baiba Broka (TB/LNNK). Tarifi stātos spēkā novembrī un būtu spēkā gadu, kad atkal vērtētu to ietekmi.

Tas nozīmē, ka airBaltic un Ryanair, kam lidostas pakalpojumiem bija 80% atlaides, zaudēs priekšrocības iepretim citām lidsabiedrībām un to izmaksas palielināsies. Lidostas prezidents Krišjānis Peters (LPP/LC) sagaidot pretenzijas no Ryanair, taču viņam pagaidām neesot indikāciju, ka lidsabiedrība lēmuma dēļ varētu pamest Rīgu. "Mēdz būt ne tikai finanšu aprēķinu bizness, bet arī principu bizness. Taču mana prioritāte ir izpildīt politisko uzstādījumu panākt izlīgumu ar Konkurences padomi," teica K.Peters. Juristi viņam apgalvojot, ka atlaižu atcelšana nedraud ar finansiālām sankcijām, kas varētu izrietēt no sabiedrībai nepieejamā ar līguma ar Ryanair.

airBaltic pirms valdības lēmuma nekomentē, kāda būs finansiālā ietekme uz kompāniju un vai starpību segs, paaugstinot biļešu cenas.

KP pagaidu vadītājs Raimonds Jonītis sacīja — ja valdība pieņems šo variantu un visiem tirgus dalībniekiem būs vienādi tarifi, tā strīdu par 2004.gada beigās ieviestajām atlaidēm no savas puses uzskatīs par izbeigtu. Tas neizslēdz, ka kāds tik un tā var vērsties Eiropas Kopienu tiesā, prasot kompensēt šai laikā radītos zaudējumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas