Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

"Kritiskā masa" pulcē simtiem riteņbraucēju

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ilze
I
Es diemžēl nepiedalījos, tāpēc arī nezinu kā var skaļi taurēt zvaniņus, bet raksta autors gan ir redzējis kā taurē zvaniņus. :))
Skanda
S
Interesanti, kāpēc šis raksts ir ievietots sadaļā "Foto & Video", ja pie tā ir tikai viena fotogrāfija, turklāt tā pati no 2008. gadā notikušās "Kritiskās masas"?
V.G.
V
Sākšu ar to, ka esmu gan auto, gan vello, gan motovadītājs, un reizēm pat gājējs... "Problēmu" esmu izbaudījis no visām pusēm, proti braucot ar auto mani kaitina gājēji, kas zin tikai savas tiesības, ar moto ir liela problēma citi autovadītāji, vello, hmm stulbi bet vairumā gadījumu citi vello (varbūt arī es esmu problēma citiem) Galvenais ir nevis ar ko tu pārvietojies, bet cik tu esi kulturāls un cik ļoti tu respektē līdzcilvēkus... Pagājušā gadā mani nenorespektēja iereibis autovadītājs, kā rezultātā salauzu elkoni un sekas izjūtu vēl arvien. Dēļ tā es nesāku ienīst agresīvos autovadītājus, bet krietni vairāk sāku braukt pa trotuāriem un "traucēt" gājējus... Problēma slēpjas tanī, ka katrs sevi uzskata par svarīgāku par pārējiem, tiko būs otrādi nebūs ne cietušu sunīšu un viņu saimnieku, notriektu velosipēdistu, un motociklisti pārstās lauzt autiņiem spoguļus. Cienam viens otru neatkarīgi no tā ar ko tu pārvietojies. Miers.
Laimes lācis
L
kādas muļķības? kādas velo tiesības?! par šāda absurda papīrīša prasīšanu citās Eiropas valstīs būtu milzīgs skandāls un gurdiniekiem nāktos atkāpties no amatiem.
mxc
m
otro reizi? esmu piedalijusies jau treso reizi
Bezdievis
B
Visi riteņbraucēji to tik vien dara, kā cenšas uzbraukt virsū bērniem vai sievietēm ar bērnu ratiņiem! mhm .. vajag mazāk pīpēt zālīti, tad tādi murgi nerādīsies.
Cap Ferret
C
Ko nozīmē vārds IETVE un ko nozīmē vārds BRAUKTUVE? Vajadzētu parunāt ne tikai par agresīviem autobraucējiem, bet arī par agresīvajiem riteņbraucējiem. Rīgā nebūt nevar justies droši uz ietves! Sevišķi ar bērnu ratiņiem un/vai bērnu pie rokas.
gabis
g
Es kā daudzgadīgs velobraucējs ikdienā neesmu pamanījis, ka manas tiesības kaut kā īpaši tiktu pārkāptas. Braucu pa brauktuvi, ievērojot satiksmes noteikumus, rēķinoties ar automašīnām un gājējiem. Ptftu, ptfu, ptfu, līdz šim viss ir gājis gludi. Šādas tādas domstarpības veidojas ar autobusu vadītājiem, bet viņus var arī saprast. Mēs, velobraucēji patiešām maisāmies viņiem pa kājām. Taisnību sakot, velosipēdistam uz ielas visvairāk ir jāuzmanās no otra velosipēdista. Kā gan mēs varam pieprasīt kaut kādas tiesības un mācīt autovadītājus dzīvot, ja mēs paši lielākoties neievērojam noteikumus, mētājamies pa ceļu, pārbaucam pie sarkanā un biedējam gājējus (esmu pat dzirdējis dažu labu runājam, ka tieši gājēji piedod "asumiņu" braukšanai pa ietvi, var dažādi "izfigurēties"). Kritiskā Masa Latvijā ir vienkārši viena lieka iespēja "patusēt". Nav konkrētu prasību, nav konkrētu piedāvājumu un plānu. Kliegt - mēs gribam veloceliņus ir ļoti viegli. Bet kā tieši tiem sameklēt finansējumu un kā tieši tos izbūvēt - par to nezkāpēc domā (ja domā) cilvēki, kas ar velosipēdiem nebrauc. Piemēramn - ir ļoti ērti taisīt veloceliņu no centra līdz Juglai, kur tāds nemaz īpaši nav nepieciešams. Iela plata, ietve plata, gājēju maz. Bet ko iesākt ar trasi Vecrīga - Pārdaugava, pa kuru braucot NEPĀRKĀPT satiksmes noteikumus nav iespējams? Kā velosipēdistam sakarīgi nokļūt uz Akmens tilta? Un pēc tam sakarīgi no tā nobraukt? Lūk, īstā problēma. Nevis veloceliņš Centrs - Jugla, par kuru pēc tam spraust sev ordeņus.
Diki
D
pēc komentāriem var izjust to patieso attieksmi pret riteņbraucējiem, visai nicinoši..diemžēl! kā riteņbraucējs var nepārkāpt noteikumus - kaut vai braucot pa gājēju ielu...Vai ir izveidots kaut viens veloceļš? vai būs kāds šoferis, kas palaidīs riteņbraucēju pa priekšu? - drīzāk jau pastums malā....
Diki
D
malači! atbalstu! bet, lai iegūtu kaut nedaudz lielākas velosipēdistu tiesības/līdztiesības = Latvijai vēl augt un augt!
gvido
g
ritenbrauceejiem - velosipeedu vadiitaaju aplieciibas...??? :-))) Tad laikam Latvija ir vieniigaa valsts pasaulee ar kaut ko taadu. Visu cienu... :-)). Tad jau policijai atkal "maiziite"... :-)). Turiet tiikai visus aarvalstu ritenbrauceejus - viniem saadu aplieciibu nebuus.... . :-) . Ja kas - kiveres dazos apstaaklos ir veelamas - bet ne pienaakums... . Un... Cody... palasi starptautiskos satiksmes noteikumus... . Bet es jau dazbriid esmu paarliecinaajies, ka Latvijaa ir savaadaak... . Un tas saakas jau ar gaismu reguleejumu krustojumos... :-).
Mārtiņš
M
arī es esmu gan gājējs, gan auto vadītājs, gan riteņbraucējs un šogad piedalījos kritiskajā masā. Kad es ar auto braucu lielā garā rindā vairākās joslās kopā ar citiem pa ceļu mani policisti nemēģina nostumt malā uz trotuāra. Kad kopā ar citiem pilsoņiem kopīgi eju pa trotuāru - arī tad, parasti, policisti nepiesienas. Bet šodien, kad kopā ar citiem tādiem pašiem pilsētas iedzīvotājiem vajadzēja braukt ar velo dzina mani nost gan no ceļa, gan no trotuāra. Vai tiešām, jūs, skeptiķi, šeit nesaredzat problēmu? Es domāju, ka nav dūmu bez uguns. Brauciet ar velo - būs vairāk ko elpot un ātri tiksiet uz priekšu!
Rihards
R
Riteņbraucējiem ir svarīgs Ceļa segums, lai varētu droši pārvietoties, tādēl reizēm pašu drošības pēc nākas braukt ar pa ielas otras puses trotuāriem. Pa ielas otru pusi nav nācies manīt!
lops
l
Kritiskaa masa sakaas San Franciscko un tur tad vini uztaisiija daudz un pat loti daudz velo celinus. Protams ka visi kaadu laiku krita viens otram uz nerviem, bet veelaak pierada.
a
a
Kā draudzīga ikdienas velobraucēja, pieklājīga gājēja, un arī pieredzējusi autobraucēja sirsnīgi lūdzu: gājējiem - pirmkārt, esiet smaidīgi! Otrkārt, pārvietojieties pa ietvi vienmērīgi, t.i., neizdarot kaut kaut kādas haotiskas, straujas un neparedzamas kustības, jo jums aiz muguras braucošs velosipēdists, lai vai kādā atrumā viņš brauktu, var jums uzskriet virsū, un ciest varat gan jūs, gan viņš, gan suņi, gan jūsu bērni. Centīsimies netraucēt viens otru, tik vien ar varbūt ar kādu "paldies". Autobraucējiem un sabiedriskā transporta šoferiem - lūdzu atstājiet apmēram pusmetra attālumu no apmales vai sadalošās joslas (gadījumos, kad josla paredzēta konkrētam virzienam), lai tajā varētu iestarpināties velosipēds. Es tā daru ik reiz braucot ar auto. Un lūdzu nenogrieziet krustojumā ceļu velosipēdistam, kad tas tuvojas lielā ātrumā - tas nozīmē - viņš cenšas iekļauties satiksmē! Dzīvosim draudzīgi! Pamanīsim viens otru, pateiksimies viens otram par dotu ceļu, un diena kļūs saulaināka! Ticiet man, it works!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas