Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kritizē liegumu valsts augstskolām veidot programmas krieviski

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Dvinburgs
D
Barševska universitātē jau darbojas Putina centrs, bet ar to vēl maz.
:-(
:
Vai Cien.Barševska kgm apnicis būt par augstskolas rektoru?
ieva
i
Mūsu valstī nav nekāda sakara ar krievu valodas programmām ... Sarkaniem deģenerātiem visas iespējas pārcelties uz etnisko dzimteni ,kur tie var izvērsties...
XXL
X
Noprotu, ka Tev valsts vadīšanas (administrēsanas) kvalitāte ir saistās ar aizliegumu daudzumu -jo vairāk aizliegumu, jo labāka valsts pārvalde! Man gan tas atgādina laikus, ko neviens īsti nevēlas atcerēties.
alter ego
a
Ja grib mācīties krieviski, lai brauc uz Krieviju. Zinam mēs tās programmas krieviski. Nevajag tēlot muķļi un izlikties, ka tās tagad būs paredzētas studentiem no NVS. Tās būs vietējiem krieviem, lai nebūtu jāmācās latviski.
kkk
k
Barševskis uztraucas par savu augstskolu. Neskatoties uz to, ka dabaszinātnes tur tiek pasniegtas augstā līmenī, bakalaura studentu skaits samazinās (jo krutāk taču latgaliešiem tikt uz Rīgu un dibināt sakarus tur). Un pareizi dara Barševskis, ka meklē variantus kā nodrošināt veiksmīgu augstskolas darbu un pietiekamu studentu skaitu! Par valodām: cik zinu visai "Barševska biologu komandai" nav problēmu ar lekciju pasniegšanu latviešu valodā. par citām specialitātēm lai izsakas daugavpilieši.
esam rietumu joslā
e
Ilgtermiņam nepiemērota līdzekļu izšķiešana.Drīzāk angļu valodai līdzīgi igauņiem.
Barnolds
B
Šprotēm var izmērīt benzopirēna līmeni, bet vai kāds var un grib mērīt augstākās izglītības kvalitāti? Vai jūs esat ar mieru pirkt nezināmas kvalitātes šprotes?
Tā lūk...>>
T
Var arī pieņemt krievijas pilsonību,dzīvot Latvijā un mācīties krivu valodā.
@
@
Nja, ko gan citu var pateikt Daugavpils mācībspēks. Tiesa, viņš to saka par VALSTS mācibu iestādi. Ja ir tāds pieprasījums, kādēļ viņš neveido komercskolu? Tas taču būtu izdevīgi.
lielais
l
Latvijaa ir probleemas nevis ar man nezinaamu tautu "krievvalodiigie", bet ar to, ka dazhi padomju biedri 20 gados veel nav sapratusi, ka Latvija nav PSRS. Nez kaapeec Eiropaa krievvalodiigie nabaga apspiestie var runaat jebkuraa valodaa, bet kaa nonaak Latvijaa, taa saakas nepaarvaramas probleemas.
Zigurds
Z
Daugavpils universitātes rektors Barševskis nav piemērots darbam Eiropas Savienības universitātē, viņam piemērotāka vieta ir kādā Pleskavas apgabala mācību iestādē.
JA
J
Vakar viena latviete uzrunā otru - krieviski, bet, kad otrā prasa - kādēļ krieviski? , pirmā atbild - izskatāties pēc krievietes! Otrā - jūs - pēc ķīnietes! Vai man jārunā ķīniski? Vai tiešām latvieši nesparot, KO izdarījuši ar valodu, valsts prestižu, par ko pārvērtuši valsti, dzenoties pēc naudas!? Prātiņ, nāc mājās!
mazaa
m
Daugavpils Universitāte ir valsts augstskola, kurā lekcijas notiek latviešu valodā. Ja arī ir problēmas ar dažiem pasniedzējiem, tad tās tiek risinātas. Par eksportu - Latvija ārvalstniekiem spēj piedāvāt augstas kvalitātes interesantas studiju programmas. Tas, ka Latvijā ir problēmas ar krievvalodīgajiem, nenozīmē, ka mums tagad jābaidās no krievu valodas. Var taču regulēt to, kas var mācīties programmās ktrievu valodā - piem., tikai ārvalstnieki. Un miers. Nevajag klupt krāgā vienam rektoram - vajag ar galvu padomāt par to, ka latvieši savu valsti veido tādu, kādu vēlas. Pašlaik tā ir diezgan nedraudzīga ārvalstu viesiem. Un tas nenozīmē, ka mēs mīlam savu valsti - tas vienkārši nozīmē, ka mēs neciešam tos, kuri ir savādāki.
vits
v
Jau sen laiks bija pāriet uz programmām angļu valodā, lai arī jaunieši no austrumiem varētu iegūt rietumniecisku izglītību un apgūt angļu valodu, kas viņus pašargātu no krieviskās monovalodas gūsta!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas