Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 5. oktobris
Amālija, Amēlija

Krīze vēl tikai būs. Ja nerīkosimies

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kā sak' mans sievastēvs
K
Katrs sev ir gudrs:D
aborigēns
a
Katram savs krekls tas tuvākais - sauc par stulbu vai gudru, - tas vienalga man, galvenais, ka nauda ķešā skan !
Dobro došļi ..
D
Bet kā tur ir. Vai mūsu veči ir tiešām tik stulbi vai izpilda citu rīkojumus? (domāju...bet ja izpilda citu rīkojumus, kas nav par labu, tad aju arī atlasīti stulbākie.)
Clash
C
Cik man zināms, ASV vispār noteiktai kategorijai cilvēku piešķīra naudu un aicināja tūlīt pat to iztērēt, pat dažus bankrotējošos hipotekāros aizdevējus ir nolēmuši glābt, tiem iešpricējot valsts līdzekļus. Bet valsts pasūtījumi privātajam sektoram ASV vienmēr ir bijuši lieli, kaut vai militārajam kompleksam.
;
;
Muļķīgie onkas mums tur politikā štuko par valsts attīstību. Tērē, kad nav jātērē, ietaupa, kad nav jāietaupa. Plānprātiņi pie stūres! Ekonomika attīstās, ja ienāk nauda. Bet ne, šie visu grib apgriezt. Svarīgi budžeta cipari. Svarīgi kā tie cipari izskatīsies viņu uzraugiem (pat nezinu, kam ES vai ASV, vai kāds bieds sapnī). Ka tik nebarās, nelamājas par sliktiem cipariem skolas solā. Bail pašiem lemt un rīkoties. Uzmanās, ko mamma un paps teiks. Cipari ir svarīgi. Nekā nesaprotu no attīstības procesiem. Tikai zinu, ka cipariem jābūt smukiem. Runāt ar cilvēkiem neprotu, nav man stājas, lai pateiktu pareizās lietas. Bail man no cilvķiem. Rušināšos savā nodabā ap cipariem un atgaiņšos ar to, ka cipari ir jāuztur kārtībā. Mans moto - Status Quo, un tālāk par degunu neskatos. Lūk tāds mūsdienu politiķis un valsts vadītāji.
Dobro došļi ..
D
tieši tā, lai attīstītos ir jāiegulda. Bija laiks kad privātais sektors ieguldīja (tad vajadzēja valstij stāvēt mierīgi. vēlamais scenārijs), tagad ir valstij jāiegulda līdzekļiattīstībā, laiieplūst telpā nauda. Nevis apgriezt visu. Uz kā tā tiek gaidīts? Kad citas valstis atgūsies un esot atkarībā no tām k''us labāk Latvijai. Bet kas līdz tam ar Latviju notiks? Gaidīsim un skatīsimies, kā citi atgūstas un tad sāk ienāk labums mūsu ekonomikā ar preces pirkšanu, pakalpojumu pasūtīšanu un ieguldījumiem. Absurds ir tās mūsu valdības funktieris!!! P.S. arī tagad amerikas sabiedrība tiek aicināta iepirkties, lai stimulētu ekonomiku. Nav zināms par valsts ieguldījumiem:)
:)
:
par to ka tagd ir jāaicina tērēt nevis taupīt ir taisnība.
Clash
C
ASV pieredze pagājušā gadsimta 20.—30.gadu depresijas laikā, kā arī Īrijas pieredze 70.—80.gados liecina, ka grūtos apstākļos viens no risinājumiem, ko spēj piedāvāt valdība, ir — palielināt izdevumus. ---------------------------------------- Beidzo t kāds no Latvijas ekspertiem ierunājās par Keinsa teorijas realizāciju, nevis tikai vaimanāšanu, tēriņu samzaināšanu un jostu savilkšanu. Tiešo tā, valstij ir āpalielina krīzes apstākļos izdevumi, pat aizņemoties naudu, kas tiek ieguldītā infrastruktūras attīstībā (nevis abstraktās gaismas pilīs, kas arī nav tas sliktākais variants, lai stimulētu ekonomiku), kas vēlāk nesīs pievienoto vērtību. Ja investīcijas neienāk valstī, ir recesija, valstij jākļūst par investoru, privātajam sektoram uzticot valsts pasūtījumu izpildi (protams, maksimāli novēršot korupcijas riskus). Vislabākais ko valdība varētu darīt, ja paziņotu, ka aizņemās naudu lai nākamgad būvētu kādu ceļu vai elektrostaciju (tikai ne gāzes).
plakanais
p
Doma par valsts ieguldījumiem infrastruktūrā ir laba. Tikai celtniecības nozarē ir pārāk liels pelēkais sektors un nodokļu nošmaukšana. Tā kā ieguldījumi celtniecībā nav vairs tik labi.
ciekurs
c
Atjaunot sagrauto, tas nozmē, ko uzsākā godmanis iznīcināt, lai tagad atjauno .Ceļ atpakaļ cukura ražotni un visas kas tika iznīcinatas. Ja nekā neražojam nekas nenotiks un ekonomika būs dirsā.
mērglis
m
tie kas nograaba(paši ieveeleejaam ) varu dziivota teju 20 treknus gadus , lepni barojoties privatizeejot un iztiirot valsti , iistaa kriize novediis valsti pie bankrota , jau tagad nevar aparaatu uztureet , ar speeļu elleem frizeetavaam un pirtiim vien nekas no budžeta nesanaaks , ja ļaudis nepelna tad arii šiem iestaadiijumiem ir krahs , par to muusu vadoņiem nebija laika domaat , tagad galvenais funktieris kaa sagraabto patureet un izvairiities no smagu noziedziibu apsuudziibaam par valsts nozagšanu un taas nodeviibu ieskaitot , vai tiešaam galvenaa celtnieciibas menedžere veel saskata reaalu iespeeju uzbuuveet stikla kalnu ? ... tad buus jaasamet no privaatajiem miljoniem kautvai tos pašus miiļos 10 %, no miljardiera vairaak....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas