Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Krukam Drošības policijā jāsniedz paskaidrojums par saviem pētījumiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Buks
B
Pa lielām šaibām neredzu principiālu atšķirību apsūdzībā par "sociālistiskās tēvzemes nomelnošanu" vai par "latvisko vērtību noliegšanu". Tb atšķirības ir tikai tehniskas, nevis pašā paradigmā.
Re
R
Ja kāds latvietis pateiktu, ka vajag cīnīties pret krievu valodu un kultūru, redzētu, kādu starpnacionālu naidu tas saceltu un kādas būtu sekas. Bet tagad - ar Nagles palīdzību Kruks ir nacionālais varonis.
Stasis
S
Pilnībā pievienojos.
un vispaar
u
Arii rasu teorija dazaas totalitaaraas sabiedriibaas skaitiijaas "zinaatne", un arii holokausta noliedzeeji pretendee uz "zinaatniskumu". Tikai ne vienus, ne otrus par zinaatniekiem neuzskata. Buutu laiks arii krukus un paareejos smirnovus veerteet peec taas pasas paziimes: tikko saaki propagandet lielkrievu sovinismu, taa nekaads zinaatnieks vairs neesi.
galvas dakteris
g
Pazinjojumam, ka naacijai esot jaatsakaas no savas identitaates, nav nekaada sakara ar zinaatniskiem peetiijumiem, bet ir vistiesaakais sakars ar sovinismu un naida kurinaasanu.
galvas dakteris
g
Nez kaapeec briti, franci, krievi, itaaliesi var runaat savaa valodaa un saglabaat savu identitaati, un identitaate nebuut netraucee dziivot 21. gs. Bet tikko latviesi dara to pasu, klaat vaaji maskeets sovinists Kruks ar demagogiskiem padomiem. Un Kruks tikai latviesiem spredikjo par atteiksanos no identitaates, bet pats nemaz negatavojas atteikties no saveejaas.
kas
k
Bet ko tad tu esi teicis,ka latviešu valodai un kultūrai nav nekādas vērtības,nav ko par to rūpēties ,jo tas ir ,,nemoderni,,?
kintu
k
Beidz vienreiz fantazēt un iztēloties to, ko nekad neesmu teicis. Laikam jau tiešām cilvēki spēj saskatīt tikai divas galējības: 1) latvieši ar savu valodu kā brīvdabas muzejā, 2) pilnīga iznīcība. Abas galējības ir kā bipolāri psihiski traucējumi.
Haris
H
[Valdmanis] kā prasts stukačs pacentās blamēt DP, kam pašai savi grēki ar Smirnovu nesenā pagātnē, un uzmanību pievērsa nevis saviem profesora uzskatiem, bet uztaisīja par velti reklāmu Krukam. Stulbi & nožēlojami. ============================== Nenovērtēsim par zemu to, KĀ tas viss tika pasniegts. Galu galā - KĀPĒC mēs te kopš vakardienas zelējam šo tēmu. Ne jau pilnmēness dēļ. Tas vienkārši bija Ilzes Naglas & Sergeja Kruka interpretācijas dēļ. Visu šo ziņu varēja pavēstīt gluži citādi, ar citiem akcentiem. Amizanti, ka Naglas sižetā pat bija atstāts skaidri un gaiši formulētais un uzsvērtais Valdmaņa vēstījums, ka, PROTAMS, zinātniskā, akadēmiskā diskusijā būtu pieļaujami visdažādākie viedokļi. Ziņas publicēšana apollo.lv NEBIJA šāda "zinātniska diskusija". Un, par spīti tam, Nagla sižeta beigas izveidoja tā, lai Kruks varētu norādīt uz it kā pastāvošo nenovīdību no "padomisko" zinātnieku puses. Materiāls, no kura, manuprāt, drīzāk būtu jāizveido sižets par Latvijai naidīgu, nepilsoņa statusu poltiskas pārliecības lolojošu "zinātnieku" pārsteidzoši plašajām iespējām izvērsties Latvijā, tika izkārtots tā, lai "sliktie" būtu Drošības Policija un latviešu interešu aizstāvis Valdmanis, bet savai ciltij tik ierasto "cietēja" lomu varētu dabūt Kruks.:) P.S. Valdmanis - "stukačs"? Uzmeklējiet Apollo vietnē šo rakstu un komentārus tam! Raksts nokaitināja daudzus. Uzrakstīja tikai Valdmanis. Paldies viņam par atgādinājumu, ka ne visai mūsu enerģijai jāizpaužas niknu komentāru rakstīšanā!:) Paldies par piemēru, kā rīkoties, kad atkal ieraudzīsim kādu tamlīdzīgu "sacerējumu"!:)
cela dit en passant
c
Precīzi teikts par Rietumeiropas akadēmiskajām aprindām. Nedomāju, ka Kruks būtu tik dumjš , ka saviem Sorbonnas profesoriem vēstītu šādas idejas. Bet Latvijā vņš to var atļauties. Diezgan bēdīgi.
Venta
V
Kruks Sorbonnā studēja, izmantojot Latvijas Universitātes dotu finansējumu. Sorbonnas universitātē iegūtais grāds nespēj novērst "zinātnieka" naidu pret Latviju un rasistisko attieksmi pret latviešiem. Ja Sorbonnas profesūra, kas iedeva Krukam grādu, zinātu, kāda ir viņa pozīcija pret pamatnāciju un tās kulturālām vērtībām, pret tās valodu, diez vai justos priecīga, jo rasismu Rietumeiropas akadēmiskās aprindās (un kulturālā vidē vispār) nīst.
"Runāsim latviski"
&
es tā padomāju, ka tā varētu būt viena mūsdienīga frāze Rīgas pārkrievoto pāķu vidē.
Sniper'sEye
S
... un vēl Drošības Policiju nolika stulbā situācijā: ja Valdmanim uzskatu pretenzijas, būtu uztaisījis pašreklāmu sev, ierosinot diskusiju par Kruka uzskatiem, -- tagad: kā prasts stukačs pacentās blamēt DP, kam pašai savi grēki ar Smirnovu nesenā pagātnē, un uzmanību pievērsa nevis saviem profesora uzskatiem, bet uztaisīja par velti reklāmu Krukam. Stulbi & nožēlojami. Kruks, savukārt, izgāžas ar to, ka vienādojis savus uzskatus, piesaucot Ļubovas Zīles minēto piemēru, -- eks"sorbonnietim" pilnīga saskaņa ar bijušo LKP Partijas vēstures institūta direktori! Oblom Petrovič! Izskatās gan, ja Sergejam ar Ļubovu līdzīgi kompleksi un publiskas uzmanības trūkums. Ļubova zaudējusi publisko statusu un, viņasprāt, pelnīto godu, Sergejs komplekso pret visiem, kam laba veselība un Latvijā = savas mājas, līdz "tīrai zinātnei" Kruks vietām un reizēm vēl nedavelk.
kas
k
Kas tad pēc jūsu un kruka domām mums latviešiem jādara,jāaizliedz dziesmu svētki,skolās nemācīt latviešu valodu,ja kādu izdzird runājam,to ieliek kaktā ar kaklā pakārtu plakātu ,,on govoril po latiški,,?Lai pamēģina ar šādiem murgiem uzbāzties Krievijā,Francijā,Vācijā vai kur citur,tikai nez kāpēc pie mums var atļauties visu.
kintu
k
Neviens jau šeit nesaka, ka holokosta nav bijis. Tas drīzāk būtu salīdzināms ar izteikumu, ka vainas apziņa par holokostu Vācijas sabiedrībai traucē adekvāti izvērtēt PSRS noziegumus pret cilvēci. Turklāt neviens arī neliedz Vācijā izteikties, ka likums ar holokosta noliegšanas aizliegumu ierobežo vārda brīvību, vai lobēt tā atcelšanu. Agrāk vai vēlāk tas arī notiks, kad vācieši būs pieņēmuši, ka viņi nevar būt atbildīgi par savu senču grēkiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas