Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +5 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Kruks: latviešiem tuvas moralizēšanas vērtības, bet trūkst rīcības

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Teorija un PRAKSE
T
Nu, ko lai saka, domaju, ka God.asoc.prof.S.Kruks ir galveno pateicis. Vel papildinajumam izteiksos, ka Latvija tiesam ir izteikta arisksiba.i.t, ka es izskatisos citua acis. Ne mazak populara ir 'formali pareizi', lai gan tas (ideja, iztruresanas, izpausmes veids- ari starp tuvakiem radiem un draugiem)neiegust praktiski noderigu jomu 'seit un tagad' un vel vairak, sada forma ir 'uz to mirkli', kurai nav nekadas pectecibas, ka tai nav saturiska seguma, no kuras nevar attistit kadu citu svarigu koncepciju. Islaiciga izradisanas.
Linģerīte
L
Kruka neveiksmīgie prātojumi par latviešu nemateriālām vērtībam balstās uz viņa kā lielas nācijas izpratni un nepieņemami mazskaitlīgai latviešu nācijai.Par vienotību-atgādināšu Baltijas ceļu.Vēl Kruks nesaista pagātni ar tagadni.Viņām vajadzētu palsī t vairāk Turgēņēvu
natālija
n
Vai vārds moralizēt nav cēlies no vārda morāle? Vai tas par kaut ko neliecina? Pētnieks var pētīt beigts paligdams un viņa sacītais nav tabu, kas visiem jāpieņem. galu galā viņam nauda jāpelna, vai varbūt tas ir pasūtījums, jo vajag kādu rezultātu. Bet man manas saknes ir un būs svarīgas, tāpat, kā lielākajam vairumam latviešu, un šī ir tā zeme, kur latvietim jābūt tādam, kāds tas ir. Kādu gadu vai vairāk atpakaļ, TV raidīja reklāmu, cik latvieši pelēki un vēl nez kādi ņaudētājii. Tas izskatās pēc tādas programmas, lai tie latvieši patiešām zaudētu pēdējo pašapziņu jau tā sarežģītā laikā.Gadu atpakaļ bija tādi, kas Jāņus mēģināja noliegt un latviešu pasakas dedzināt. Es sakarības redzu, tikai pieeja cita.
vilis
v
It kā pats nemoralizētu,tikai no kosmopolīta pozicijām.
Nastasja Fiļipovna
N
Kopējo labumu veido individuālais labums. Ja ikviens šai zemē sētu utt.
ezis
e
Es vienkārši papildinu Tavas zināšanas par tā laika vēsturi. ---------------------------------- Papildini labāk savējās, tad nevajadzēs rakstīt muļķības.
ddd
d
nu nebija jau tik labi tās tavas brīvvalsts laikā, nekaunīgie un zaglīgie shēmotāji dzīvoja zaļi , bet parastie strādnieki daudz izcietās.Palasi BELŠEVICAS BILLI. Par rūpniec'ības attīstību tu ļoti stipri pārspīlē. Vai valsts bojāeja nebija likumsakarība milzīgajai pašapmierinātībai un kā sekas uzticībai viduvējam valtsvīram Ulmanim ? Padomā dziļāk -stratēģiskāk , nevis tikai par zeltu un bekonu konkrētā konjunktūras brīdī ..
neaizmirstulīte
n
Es vienkārši papildinu Tavas zināšanas par tā laika vēsturi.
jā, jā ..
j
Latvieši savā zemē ir par maz, tāpēc tauta ir par vāju ----------------------------- Cik Latvijā ir čigānu, cik žīdu? Kaut kā nedzird viņus žēlojoties par tautas vājumu .....
Manuprāt
M
Pirmās Latvijas 20 neatkarības gadi bija apbrīnas vērti. No galēji izpostītas valsts 20 gadu laikā tika uzcelta plaukstoša, pašpietiekama valsts, ar ievērojamām uzkrātām zelta rezervēm, sakoptu lauksaimniecību, ar attīstītu rūpniecību, ar vai visiem rādītājiem virs vidējā Eiropā. Tagad esam priekšpēdējā vai pēdējā vietā Eiropā. Cik daudz skolu uzcēla! Ar ko īsti lepoties šiem 20 gadiem? Kas īsti ir uzcelts bez lielveikaliem? Kādi ir mūsu ceļi! Mūsu valsts iegrimusi parādu peklē! Pa lielam, tās ir okupācijas sekas. Latvieši savā zemē ir par maz, tāpēc tauta ir par vāju.
ezis
e
Nu un? Kāda man daļa gar to, kā krievu muižnieku bērnus spieda izglītoties?
Ritvars
R
Prieks par Sandru:)) zaļo līdaciņu :)))
neaizmirstulīte
n
Jā, 18. gadsimts Pētera I valdīšanas laiks. Viņš pielika lielas pūles, lai vismaz muižnieku bērni Krievijā tiktu pie izglītības. Tika izdots ukazs par visu muižnieku bērnu obligātu izglītošanu. Skolās rekrutēja ar varu, neinteresējoties par cilvēku spējām un talantiem. Par to, kādi “pārbaudījumi” bija, izvēloties jauniešus sūtīt studēt attiecīgās nozares, varam lasīt V.Golovina atmiņās: 1712. gada maijā visus nepilngadīgos muižnieku bērnus izsauca uz Pēterburgu. “Skatījās mūs, kur kuru sūtīt, un izvēlējās pats viņa augstība kurš visžēlīgi sadalīja mūs pa trīs: pirmos, vecākos, norīkoja dienēt armijā, vidējos – uz Holandi studēt navigācijas zinātni, bet pašus jaunākos – uz Rēveles pilsētu, uz zinātni.”
ezis
e
Ne jau tādēļ tur radās jaunlatviešu kustība, ka šī teritorija pārgāja Krievijas valdījumā -------------------------- Nepieraksti savus murgus man - es nekad tādas muļķības neesmu rakstījis! Nav Tev galviņa mazliet pārkarsusi?
neaizmirstulīte
n
Neuztraucies par manām vēstures zināšanām, bet labāk pats papildini savu padomju laiku vēstures izpratni. Ne jau tādēļ tur radās jaunlatviešu kustība, ka šī teritorija pārgāja Krievijas valdījumā. Bet gan tādēļ, ka tur varēja iegūt labu izglītību skolā, ko ne jau krievi bija atvēruši.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas