Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Kučinski neapmierina, ka protestus pret novadu reformu rīko koalīcijas partneris

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputāts Māris Kučinskis (TP) neredz pamata satraukties par pašvaldību ieceri protestēt pret to iekļaušanu lielākā novadā. Taču M.Kučinski vairāk uztrauc tas, ka piketu pret valdībai svarīgu likumprojektu organizē koalīcijas partija. ZZS frakcijas vadītājs un LZS priekšsēdis Augusts Brigmanis apstiprināja, ka piketa organizatora, Latvijas Zemnieku savienības priekšsēdētāja vietnieka Vitauta Staņas paziņojums par piketiem ir ar partijas vadību saskaņots: "Pikets nāks tikai par labu, jo tas dos iespēju tautai paust savu gribu, bet mēs esam tautas kalpi.

" Nākamajā pirmdienā paredzēta Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas tikšanās ar Valsts prezidentu Valdi Zatleru par reformas pabeigšanu.

Jau vēstīts, ka, izmantojot pēdējo iespēju protestēt pret novadu robežām, ar tām neapmierinātās pašvaldības ceturtdien, 11.decembrī, gatavojas piketēt pie Saeimas. Šajā dienā parlaments plāno pieņemt administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu un tam pievienoto novadu karti, kurā pēc Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas veiktajām izmaiņām paredzēti 109 novadi un deviņas republikas pilsētas. Piketu organizē valdībā pārstāvētās Latvijas Zemnieku savienības (ZZS dalīborganizācijas) priekšsēdētāja vietnieks, Valmieras rajona padomes priekšsēdis Vitauts Staņa.

Pēc Pilsoniskās savienības deputāta Gunāra Laicāna iniciatīvas piektdien sasauktajā neapmierināto pašvaldību vadītāju sapulcē tika konstatēts, ka arī atsevišķās Latvijas pašvaldībās plānotas reformas pretinieku akcijas. Piemēram, Maltas iedzīvotāji, kas nepiekrīt tās iekļaušanai lielajā Rēzeknes novadā, 11.decembrī iecerējuši bloķēt šoseju, pārvietojoties ar plakātiem pa gājēju pāreju. Maltas pagasta priekšsēdis Vitālijs Skudra (TP) pašvaldību pārstāvju sapulcē norādīja, ka Malta jau informējusi potenciālā Rēzeknes novada vadību, ka nepiedalīsies arī novada projekta apspriešanā. Sapulcē izskanēja, ka Cēsu rajona pašvaldības, kas savu likteni uzzināja tikai pirms pāris dienām, vairs neplāno iesaistīties akcijās. Vairāku pašvaldību pārstāvji norādīja, ka plāno boikotēt vēlēšanu komisiju izveidi. Ja kaut viena no pašvaldībām, kas iekļauta jaunajā novadā, nepiedalās vēlēšanu komisijas veidošanā, to izveido Centrālā vēlēšanu komisija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas