Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kučinskis: Muižnieces protokola lieta ir mistika

Bijušais Tautas partijas (TP) frakcijas priekšsēdētājs 9.Saeimā Māris Kučinskis neizprot, kā jautājums par Krimināllikuma grozījumiem varēja pazust no darba kārtības, un atzīst, ka šī lieta ir mistika.

M.Kučinskis norādīja, ka tolaik frakcijā par tiem neesot runāts un Vinetai Muižniecei nekādi norādījumi netika doti. Viņš uzsvēra, ka jautājums par politisko partiju finansēšanu bijis darba kārtībā pastāvīgi un to skatījušas arī citas komisijas, tāpēc nav izprotams, “kā tik brutālā veidā grozījumi var pazust” un neviens to nepamanīt.

“Nevaru iedomāties, kā tad pārējie to nepamanīja, ja komisija nobalsoja par grozījumu virzīšanu pirmajam lasījumam, tas ir neiespējami, nestādos priekšā, kā tas varēja notikt,” sacīja pieredzējušais politiķis un piekrita, ka notikusi mistika.

M.Kučinskis, kurš 10.Saeimā pārstāv apvienību Par labu Latviju, uzsvēra, ka ar Juridiskās komisijas protokola lietu ir jātiek skaidrībā. Viņš gan vēl nevarēja pateikt, vai uz frakciju varētu aicināt bijušo TP biedri Muižnieci.

“Muižniece vairs nav partijas biedre, bet skaidrībā jebkurš gribētu tikt. Noskaidrot patiesību vajag,” atzina Kučinskis.

Jau vēstīts, ka bijusī parlamenta Juridiskās komisijas vadītāja 9.Saeimā, pašreizējā Satversmes tiesas tiesnese Vineta Muižniece, iespējams, viltojusi komisijas sēdes protokolu, lai apturētu Krimināllikuma grozījumu virzību saistībā ar partiju finansēšanas pārkāpumiem. To īpaši sasauktā preses konferencē trešdien pavēstīja Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas Korupcijas novēršanas apakškomisijas priekšsēdētājs Aleksejs Loskutovs (Vienotība).

Pēc viņa un pašreizējās Saeimas Juridiskās komisijas vadītājas Ilmas Čepānes (Vienotība) rīcībā esošās informācijas un dokumentiem, ir nopietns pamats izdarīt pieņēmumu, ka V.Muižniece, iespējams, viltojusi komisijas sēdes protokolu. Dokumentu toreiz parakstījuši divi cilvēki - Muižniece un priekšsēdētājas biedrs Dzintars Rasnačs (Tēvzemei un Brīvībai/LNNK).

Saeimas deputāts Aleksejs Loskutovs (Vienotība) ceturtdien iesniedzis Ģenerālprokuratūrā materiālus par šo lietu, lūdzot izvērtēt nepieciešamību sākt kriminālprocesu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas