Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +14 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Kūlis: plaģiāta manā Kanta darbu tulkojumā nav

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
kailey
k
<a href="http://www.cheap-rolex-watches.co.uk/"><STRONG>http://www.cheap-rolex-watches.co.uk/</STRONG></a>, <a href="http://www.rayban-sunglasses.co/"><STRONG>http://www.rayban-sunglasses.co/</STRONG></a>, <a href="http://www.salvatoreferragamo.in.net/"><STRONG>http://www.salvatoreferragamo.in.net/</STRONG></a>, <a href="http://www.swarovski-crystals.us.com/"><STRONG>http://www.swarovski-crystals.us.com/</STRONG></a>, <a href="http://coach.euro-us.net/"><STRONG>http://coach.euro-us.net/</STRONG></a>, <a href="http://www.coachhandbags2016.us.com/"><STRONG>http://www.coachhandbags2016.us.com/</STRONG></a>, <a href="http://www.christianlouboutin.org.uk/"><STRONG>http://www.christianlouboutin.org.uk/</STRONG></a>, <a href="http://www.nikeairmaxine.co.uk/"><STRONG>http://www.nikeairmaxine.co.uk/</STRONG></a>, <a href="http://www.poloralphlauren.cc/"><STRONG>http://www.poloralphlauren.cc/</STRONG></a>, <a href="http://www.weddingdressessonline.ca/"><STRONG>http://www.weddingdressessonline.ca
bbb
b
mmm
krocis
k
Sorry, Rihards. Domāju par Rihardiņu, uzrakstīju ko citu.
krocis
k
Jā, cik interesanti. Tikai es nebalstos uz studenta teikto, bet uz paša salīdzinājumiem. Galu galā abi teksti ir pieejami, un ir skaidri redzams, ka tas ir Rolava teksta pārstrādājums. Pie kam, ļoti slikts pārstrādājums, kura tapšanā nav ticis piesaistīts pat literārais konsultants. Kas liek apšaubīt teksta kvalitāti kaut vai tīri no lingvistiskā viedokļa. Esmu strādājis 40 gadus pie dažādiem tulkojumiem un labi zinu latviešu valodas nabadzību, jo ir nācies izveidot desmitiem jaunvārdu, lai vispār izteiktu domu. Un tas noticis tādā gadījumos, kad pat palīgteikumi nav bijuši pietiekami, lai izteiktu domas būtību. Diemžēl, doma tiek izteikta ne tikai folozofijā, bet daudzās citās zinātnēs, kas jums, kā šauram speciālistam, varbūt nav pazīstamas. Un vēl, ir pilnīgi vienalga kādā kursā kāds atrodas. Tas nav kritērijs, lai izvērtētu. Jāvērtē pēc būtības. Un ir vienalga, profesors vai apkopēja. Godīguma un skaidrības kodekss visiem ir viens. Naudas maisiem arī. Pats esmu sastapies ar cilvēkiem, kas viegli un bez problēmām aizstāv zema līmeņa un neprofesionālus doktorātus murgojot ne pa tēmu un sagrozot autoru domu (Māra Kiope par Akvīnas Tomu) tikai tādēļ, ka čupojas ar Kūļiem un saticis patiešām talantīgus filozofus, kas gadiem neko nepanāk, jo šī pensionāru mafija nogriež ceļu. Un ir labi, ka beidzot šī mafija saņems, ko pelnījusi. Ar 70 000 ienākumu gadā (šāda valsts naudas izspiešana laikam liecina par viņas rūpēm par valsti), gan pat Maija atradīs sev jaunu nodarbošanos. Ja viņa ar savām finansiālajām mahinācijām jau sen ir sabiedrības uzmanības lokā, tad Māris beidzot ir parādījis, ka ne jau prātu vajag, bet nekaunību. Ko šī Kūļu ģimene beidzot arī ir publiski pierādījusi. Negodīguma un mantkārības revolucionāri, tā es viņus sauktu. Pretēji viņu kritizētajai franču revolūcijai, kas rūpējās par nabadzīgo tautu.
skolotājs- krocis
s
Tas, ka dažs labs LU profesors ir "prasts cita autora intelektuālā darba zaglēns", kā jūs rakstāt, nav pierādīts un pamatots. Šādu viedokli, uzsveru, viedokli, ir izteicis kāds ļoti "kvalificēts eksperts"- 2. kursa students. Lai viedoklis būtu pieņemams, tas ir jāpierāda ar faktiem un argumentiem. Kamēr tas nav noticis, nevienam nav tiesību "dažu labu profesoru" apvainot un nosaukt par "zaglēnu". Par latviešu valodu- tā nemaz nav tik nabadzīga, kā jūs iztēlojaties. Vienīgi ir problēma, ka ne visi latvieši ir pietiekami labi apguvuši dzimto valodu, un tas viņiem traucē pietiekami skaidri izteikties. Un, ja kas, es nekur neesmu rakstījis par "mīlestību uz valsti", bet gan pieminējis "patriotismu" ( tēvzemes mīlestību) un "mīļo LV zemīti". Šo valsti mīlēt ir grūti tādu, kāda tā ir tagad, bet ne jau LU filosofi šo valsti tādu ir padarījuši. Tieši pretēji- ja esat lasījis, filosofi daudz ir rakstījuši par LV negācijām un trūkumiem, bet, diemžēl, pie varas esošajiem ir pietrūcis gribas vai prasmes būt par godīgiem valstsvīriem, lai ieklausītos prātīgos vārdos, un ir noticis tas, kas ir noticis.
krocis
k
Jā, tā jau tas ir. Latviešu tautas &#039;zieds&#039;, t.i. laikam jau jums līdzīgie domā, ka visa pasaule saliekama pāris sprediķveidīgos komentāros. Diemžēl, tieši tulkojot cittautu dižautorus atklājas latviešu valodas nabadzība, terminu un pat ideju neesamība latviešu valodā, un, tātad, tautas domāšanā. Tas viss arī ir pamatā pašreizējai krīzei un tautas nespējai attīstīt savu valsti. Ideju un ideālu neesamība, jo ko nevar izteikt savā valodā, nevar īstenot dzīvē. Un visticamāk tieši Alunāns un Valdemārs no kauna sarkst savos kapos, redzot par ko latvieši pārvērtuši savu valsti un arī par to, ka Latvijas Universitātes dažs labs profesors ir prasts cita autora intelektuālā darba zaglēns. P.S. Mīlestība uz valsti un patriotisms nenozīmē dzīvot ar galvu smiltīs. Tas, ka jūsu ļipa kā strausam kaltējas saulē, nenozīmē, ka jūs izbaudat saules gaismas spēcinošo ietekmi.
skolotājs- krocim
s
Attiecībā par latviešu valodu- jūsu viedoklis ļoti krasi atšķiras no jaunlatviešu ( K. Valdemārs, Ā. Alunāns u.c.) un citu latviešu tautas patriotu nostājas šajā jautājumā. Tas nu tā, ne katrs spēj būt patriots, bet "latviešu valoda- aborigēna šļupsti"? Tas ir tā kā par šerpu teikts, bet ļoti labi raksturo jūsu augstprātību, kas, bez šaubām, robežojas arī ar savdabīgu stulbumu, kura nesējus brāļi Kaudzītes savulaik nosaukuši par Švaukstiem jeb kārkluvāciešiem. Novēlu jums pārvarēt šo aprobežotību un nolaisties uz grēcīgās, bet tik mīļās LV zemītes. Lai veicas!
Suska
S
Kāds teica: Ja Kūļi ir, kā jūs sakāt "psrs kangari", tad taču viņi ir tie, kas nodevuši savu lielo iepriekšējo impēriju- PSRS. Viņi tātad ir varoņi, LV patrioti, citādi domājošie jeb disidenti, kurus, kā piemēram, G. Astru PSRS laikos vajāja. Tā kā jūsu komentārs ir ar asi kritisku ievirzi pret Kūļiem, sanāk, ka jūs esat PSRS pielūdzējs, citādi domājošo soģis un totalitārisma aizstāvis! Vai jūs, nelaimīgais, tik neesat Alfrēds Rubiks? Visas pazīmes rāda, ka esat gan! Kad tiksimies pie Pārdaugavas pieminekļa "Atbrīvotājiem"? Manuprāt šis nu gan ir galīgas muļķibas. Maija Kūle patriote?? Varone??? Ha!
krocis
k
Neesmu paradis dižoties ar svešiem lauriem. Neredzu arī vajadzību pilnveidot savu latviešu valodu, jo tā jebkurā gadījumā vienmēr paliks sīka provinces valoda, kurā pat īsti nevar izteikties ne filozofijas, ne kādā citā augsto humanitāro zinātņu jomā. Salīdzinājumā ar angļu, vācu, franču, itāļu valodām, latv. val. ir tikai aborigēna šļupsti. Žetons par Oksfordu vai Kembridžu! Citas ievērojamas augstskolas laikam jūsu šaurajā pasaules telpā nepastāv.
Skolotājs- krocim
S
Nu redziet, tagad ļaudis pēc jūsu papildus skaidrojuma beidzot sapratīs, par kāda veida kangariem Kūļus esat kvalificējis. Tomēr iesaku pacensties iegūt maģistra grādu arī skaidras latviešu valodas apguves nozarē un, par spīti jūsu riebumam pret LV augstākās izglītības sistēmu, darīt to Latvijā. Un neesiet tik kaunīgs, bet droši atzīstiet, ka patiesībā neesat maģistrs, bet gan doktors un šo grādu noteikti ieguvāt vai nu Oksfordā, vai Kembridžā.
krocis
k
Psrs kangari nozīmē tos, kas bija kangari dzīvojot psrs. T.i, tie, kuri sadarbojās. Ja es vēlētos teikt po vašemu, tovarišč, es teiktu tie, kas bija psrs acīs bija kā kangari. Diemžēl, jums pat 9. klases nepalīdzēs domāt skaidri. Un, ja gadījumā, jums ir augstākā izglītība, tad jūtu līdzi, jo tas ir pierādījums, ka Latvijā ir ļoti zema līmeņa augstākā izglītība. Post scriptum, esmu beidzis maģistrus. Paldies Dievam, ne Latvijā.
Skolotājs- krocim
S
Lasīt es protu, bet ir jautājums, vai jūs zināt vārda "kangars" simbolisko nozīmi latviešu valodā. Tā ir "nodevējs". Atcerieties, nezinīti- "nodevējs! Bet "psrs kangari"- padomju sociālistisko republiku savienības nodevēji"! Pirms rakstāt komentārus, steidziet beidzot pabeigt 9. klasi, lai iegūtu vismaz pamatskolas beigšanas atestātu un tam atbilstošas zināšanas. Citādi tādu putru esat sarakstījis, ka pat zirgam jāsmejas.
krocis
k
Un ja jūs cienītais, esat viens no "izcilajiem" Latvijas filosofiem, tad nav brīnums, ka neko daudz no šī amata pratējiem prasīt nevar. Un vismazāk jau loģiku.... pat lasīt neprotiet.
Skolotājs - krocim
S
Ja Kūļi ir, kā jūs sakāt "psrs kangari", tad taču viņi ir tie, kas nodevuši savu lielo iepriekšējo impēriju- PSRS. Viņi tātad ir varoņi, LV patrioti, citādi domājošie jeb disidenti, kurus, kā piemēram, G. Astru PSRS laikos vajāja. Tā kā jūsu komentārs ir ar asi kritisku ievirzi pret Kūļiem, sanāk, ka jūs esat PSRS pielūdzējs, citādi domājošo soģis un totalitārisma aizstāvis! Vai jūs, nelaimīgais, tik neesat Alfrēds Rubiks? Visas pazīmes rāda, ka esat gan! Kad tiksimies pie Pārdaugavas pieminekļa "Atbrīvotājiem"?
krocis
k
Filozofija nav riteņbraukšana. Nevienam nevienu nav jāpārspēj. Lai redzētu Kūļu famīlijas auglību un tai ierādītu pareizo vietu, nav jāuzcep pāris grāmatas. Bez tam, pazīstot Kūļu ietekmi, ir stipri apšaubāms, ka ļaus rasties tiešām kādiem latviešu filozofiem un viņiem publicēties. Šie večuki taču dara visu iespējamo, lai paturētu savu vietu (kas viņiem nemaz nepienākas). Tā ir visas LU problēma. Vecie psrs kangari sēž amatos un jaunā maiņa vaiga sviedros pat netiek uz priekšu. Pazīstu kādu brangu katolieti, kas uzcepa vāju un murgainu doktorātu par Akvīnas Toma filozofiju. Ja viņa neberztos ap Kūļu papu un mammu, nekad netiktu galā ar savu intelektuālo ražojumu. Būsim godīgi, - nu nav mums gudru cilvēku. Ir tikai roklaižas, kas izsitas blata dēļ. Mūsu izglītības sistēma ir nožēlojam, kā pati Latvijas valsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Riharda Kūļa raksts "Kultūras Forumā"

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas