Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Kur tie tauki?

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
aie
a
Domāju, ka valsts funkciju un izpildītāju sarakstu vajadzētu veidot no 0. Tiešām vajadzīgās funkcijas varētu izrādīties daudz mazāk nekā pašreiz. Tagad jau vienu funkciju apkalpo n ministrijas. Ja katrai ministrijai ir uzdevums samazināt darbinieku skaitu, tad tā jau neatteiksies no valstij ''vajadzīgās'' funkcijas... Iznāk, ka vienu funkciju veic n ministrijas ... Vai tas ir lietderīgi?
urciks
u
Hm....valsts iestāžu darbinieku skaita samazināšana neko nedos, ja netiek mazināts darba apjoms, kuru nosaka esoša likumdošana. Piemēram ja iestādei ir jāveic zināms darba apjoms,tad samazinot cilvēku skaitu, bet saglabājot esošo likumdošanas prasību apjomu, tiek iegūts ilgāks jautājumu izskatīšanas laiks utt...Kā jau redzējam pirms gada ar VID algu un darbinieku samazināšanu.Pie viena arī pieaug korupcijas riski, jo cilvēki vēlas apiet rindu. Pie tam neizpildot ES prasības (piemēram Eiropas regulu ieviešanu) Latvijai var uzlikt naudas sodus. Tāpēc ir jāsāk ar likumdošanas sakārtošanu, panākot mazāku obligātās kontrolēšanas apjomu un dodot lielāku brīvību uzņēmējiem, bet attiecīgi palielinot sodus par apzinātām ļaunprātīgām darbībām. Šīs tad arī varētu saukt par strukturālajām reformām.
Vilnis
V
Tieši desmitniekā - budžeta veidošanas pamatprincips ir kļūdains, un tieši tas, ka ietaupīšana tiek sodita, vedina darboties nesaimnieciski.
remonts
r
toties MK telpām šobrīd - kosmētiskais remonts!
:)
:
Visa valsts iepirkumu naudiņa par " datorprogrammām, semināriem, mēbelēm..." tik un tā nonāk privātā sektora kabatās. Ja tā nebūtu, vismaz puse no vēl atlikušajiem uzņēmējiem bankrotētu. Cits jautājums, kāpēc cenas par visu ko - īpaši - par IT iepirkumiem mūsu uzņēmējiem ir tik traki augstas?
Vita
V
Vita- atvainojos par kādām kafijas pauzēm iet runa, darba ir tik daudz, ka pat aizķeries pusdienās un vakaros, alga jau samazināta, un nekādi semināri un braucieni nenotiek jau divus gadus, tai skaitā arī kvalifikācijas celšana un apmācība. galīga stagnācija un tikai bailes, ka arī šo darbu pazaudēsi. Cik es saprotu un ceru ka viņš runā par augstākiem ešeloniem, bet ne par ierindas valsts sektorā strādājušajiem.
Nu
N
Tas viss attiecas tikai uz nelielu daļu valsts sektora . Paskatieties uz tiesām, policiju , cietumiem -darbinieki istrādā 20 gadus neremontētos kabinetos un lieto mēbeles , kuras brīnumainā kārtā vēl turās kopā un bojā redzi ar veciem datoriem. Naudas nav parasto darbinieku vajadzībām ,bet galvaspilsētas ''neaizvietojamajiem'' joprojām jaunas mēbeles, biroja tehnika un ārvalstu komandējumi.
Ojārs
O
Man jau likās, ka šajā rakstā minētā izšķiršanās un "konsolidācija" jau ir veikta 2008., 2009., 2010. un 2011.g.g. budžetos
Elizabete
E
Visi valsts kantori ir apauguši ar PR un kontroles struktūrām, kas nevis dara iestādes funkcijas, bet kontrolē, uzskaita, pārbauda , nodrošina un popularizē iestādes veicamās funkcijas. Un nez kāpēc proporcija ir apmēram 20:80, ja kādi 20 veic praktisko darbu, tad otri 80 darbinieki rosās riņķī apkārt un uzmana: kur, vai , kā , kāpēc tā vai cita procedūra tiek veikta. Un tad notiek tā kā redzams KNAB gadījumā.
pt
p
protams, būtu lietderīgāk, ja ierēdnis pats darītu noteiktus darbiņus, nevis kūrētu, kā viņa funkciju veikšanai tiek nolīgts kāds no malas, kontrolētu viņa darbu un rakstītu atskaites. No otras puses, ne visus darbus valsts iestādē strādājošais var izdarīt pats un tad dilemma - algas vai informatīvā kampaņa - bieži vien ir bezjēdzīga, ja tam cilvēkam darbs ir organizēt informatīvās kampaņas. Ja naudas šādām kampaņām nav, tad vispār ir jālikvidē štata vieta, nevis jāmaksā alga par neko nedarīšanu.
vilis
v
Rakstā iet runa tikai par algām.Par pensionāriem,bērniem un invalīdiem jau domāju pie kopsaucēja esam pienākuši.Par flikiem,baņķieriem jautājums atkrīt,jo tās ir privātstrutūras.Tiesneši,padomnieki jau ir ietverti vienotā atalgojuma sistēmā.Par tiltu un Afganistānu dabiski nē
vinnijs puks
v
Trāpīts desmitniekā! Tieši tā notiek valsts naudas apsaimniekošanā! Iepirkumi,ārpakalpojumi, būvēšanās utt. -tas viss dod labumu uzņēmuma augšgalam. Un ,ja vajag samazināt algas,to attiecina uz tiešajiem izpildītājiem, protams, ar piebildi,ka tas jādara,jo valstī taču krīze.
neticība
n
Bet pensionāriem, bērniem un invalīdiem var??????????????????????? Beigt celt Zelta tiltus - NĒ Beigt karu Afganistānā - NĒ Beigt deputātiem, dzīvokļu, sakaru,un benzīna kpmpensācijas NĒ(kurai amatu kategorijai vēl tādas ir) VIENA TAISNĪBA, VIENS LIKUMS VISIEM:):):):) Beigt maksāt mežonģās algas, flikiem, baņķieriem, tiesnešiem, padomniekiem - NĒ
Betija
B
VAJAG SAMAZINĀT IEPIRKUMOS PAKALPOJUMUS!
wala
w
khmm - ideja jau laba , bet ne pārāk reāla - LV valsts aparātā budžets tiek taisīts tā ka faktiski nevienam nav nekādas intereses taupīt ( tas neņemot vērā to ka ir iestādes kam nav ko ietaupīt, nemaz nerunājot par kaut kā pirkšanu - siltuma rēķinus knapi nomaksā). Tāpat algas ir atladītas no pārējiem iestādes izdevumiem, līdz ar ko saimniekojot ekonomiskāk šo naudu atvēlēt/saglabāt algām neviens neļaus utt. !!! Es jau ne reizi vien teicis ka valsts nemāk apsaimniekot savu naudu - iestādei ir budžets kalendārajam gadam, un ja gada beigās kas paliek pāri, tad faktiski tu esi muļķis ka neesi to notērējis, jo šī nauda faktiski "pazūd" un iestāde to nevar pietaupīt nākotnei kāds nopietnākas vajadzības gadījumam. Tad nu pērk arī nu ne gluži tā ka visādus mēslus, bet nu lietas bez kurām mierīgi varētu arī dzīvot, jo nu kāda jēga palikt par "muļķi" un atgriezt naudu valsts kasē !!! Tajā pašā laikā naudas var nepietikt kādam nepieciešamam remontam, bet nu tā kā ir "pa īsu" tad nu remontu atliek un par ietaupījumu nopērk kaut ko - lai tikai iztērētu, jo ja neiztērēsi - nākamā gada budžets būs vēl mazāks, kā minimums par to summu ko sataupīji !!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas