Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Kursīte oficiāli piekrīt strādāt Saeimā, PS būs septiņi deputāti

Savulaik no TB/LNNK saraksta 9.Saeimā ievēlētā, bet vēlāk partijas piederību mainījusī LZA akadēmiķe, LU profesore Janīna Kursīte ceturtdien oficiāli Saeimas prezidijam apstiprinājusi piekrišanu kļūt par Saeimas deputāti. Kā Dienu informēja J.Kursītes partijas „Pilsoniskā savienība” (PS) preses sekretāre Dace Balode, PS frakcijai Saeimā līdz ar J.Kursītes pievienošanos būs septiņi deputāti. J.Kursīte PS pievienojās tās dibināšanas brīdī aprīlī.

Vieta Saeimā atbrīvojās pēc tam, kad 28.oktobrī Augstākās tiesas Senāta Krimināllietu departaments atstāja negrozītu AT Krimināllietu tiesu palātas nolēmumu, ar kuru Juris Boldāns (TB/LNNK) atzīts par vainīgu Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanā Balvu rajona Kubulu pagastā.

Ja nākamais saraksta kandidāts ir piekritis kļūt par Saeimas deputātu, tad prezidijs iekļauj nākamās kārtējās Saeimas sēdes darba kārtībā Mandātu un iesniegumu komisijas ziņojumu par deputāta pilnvaru apstiprināšanu, par ko Saeima balso pēc tam, kad deputāts ir nodevis svinīgo solījumu.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas