Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Kursīte: pareizticīgo Ziemassvētki nav jāatzīst par svētku dienām

Saeimas deputāte Janīna Kursīte – Pakule (Vienotība) uzskata, ka nevajadzētu atbalstīt Saskaņas centra ierosinājumu noteikt par brīvdienām pareizticīgo Ziemassvētkus.“Tam nebūs gala. Tad radīsies jautājumi – vai jūdu un musulmaņu tradīcijas ir sliktākas? Tad jau vajadzētu arī jūdu un musulmaņu svinamās dienas noteikt par brīvdienām,” vērtē J.

Kursīte – Pakule un atgādina, ka tādās pašās domās bijusi iepriekšējā Saeimā, kad šis jautājums tika izvirzīts.  “Mēs dzīvojam pēc jaunā kalendāra, gluži tāpat, kā Eiropā. Mēs nevaram atgriezties pie vecā kalendāra. Tuklāt neviens jau neliedz, tīri cilvēcīgi, ja kādā darba kolektīvā vairākums ir pareizticīgie, svinēt šos svētkus. Katrā valstī darba devēji nāk pretī pareizticīgiem šais svētkos,” tā deputāte.  Saeima ceturtdien nolēma nodot izskatīšanai komisijām apvienības "Saskaņas centrs" (SC) ierosinātos grozījumus likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām", kas paredz par svinamām dienām noteikt 6.janvāri un 7.janvāri - pareizticīgo un vecticībnieku Ziemassvētkus.

Top komentāri

Anna
A
Valsts vīru histerija ir nacpolitika Latvijā. Agresija un savas valodas un kultūras uzmākšana citiem. --- Pie tam agresija ir mentāla, kas ir daudz sliktāks. Un to atbalsta visas valsts institūcijas. Tai ir visas imperiskas,vardarbīgas (tikai vienā valodā, viena tauta, tikai viena izglitība un tiesa) pazīmes. Godīgi sakot, nekādas "integrācijas" nevar būt pēc definīcijas. Nav pat saprast, kas tas ir. Latvieši uzskata, ka, integrējot pakāpeniski pārveidot šos krievus otrās šķirnes latviešus. Krievi domā, ka tas kaut kāda veida atdos atpakaļ konfiscētus nacionālas tiesības. Ir pienācis laiks atzīt skaidru visiem realitāti: divas nācijas, divas valodas, līdztiesības kā pamats un nepieciešams noteikums - labas kaimiņattiecības. Un mazāk kāpt viens otram, tad konfliktu nebūs. Un klauvējam mēs pie durvīm ar EKONOMIKAS dūri. Jo ir izvēlēta nepareiza ekonomiska un nacionāla politika. --- Precizāk, visi valdības pasākumi ir paredzēti t tikai elites bagātināšanai, bet nevis uz valsts attīstību kā kopienei.
Le6enka
L
Kungi-smiekli! Jus visus met cauri valdiba,un jus te apspriezat to , kam kuram svetkam jabut-a kuram ne! Viens grib kaut kadu atzisanu par okupacij-var domat it ka visi pateiks,ka ja! okupeja...un uzreiz tev orgazms bus!? Diez vai-atradija musu valdiba ka var zombet cilvekus,kuriem nav sava viedokla un zinasanas! Kapec jus visi neludzat atzit okupaciju no vacijas?,kura iznicinaja seit gandriz visu? Nu laikam par to tacu neruna ne viens ,tad nav ko apspriest! Diemzel ir jadoma ar savu galvu cilveki-nu nebus seit tikai latviesu valoda un luteranu ticiba! Nu ne kad-kamer es esmu dzivs es vienmer busu kriev-un leposos par to! Un ziniet-ir par ko! Man nav kauns par to ka man ir daudz draugu latviesi,un mums nav problemu sarunaties un saprast viens otru! Zato ir redzams ka ir cilveki-kuri vispar nesaprot kaut pusi no tas,kas kliedz par atkaribu-kuru iedeva Gorbacovs-jo sabruka psrs,neviens ari neruna ka tagad no tas atkaribas ir palikusi tikai atmina-un lielakaj dalai pat zinams ka tas bija ! Tagad ari mes atkarigi no kaut kadas cilveku cupas,kuri dara naudu par musu nodokliem,un ja bus vajadzigs-vini aizskries prom no sejeni-jo seit tagad jau paliek tikai sliktak un sliktak-a mes uzturam vinus! Kamer Latviesi nebuz uzmanigi ar saviem izteicieniem par krieviem,vai vel kadiem,un piespied karta liks dzivot savos likumos-neka laba no ta nebus! Puse no tiem kas te raksta -pat nemak runat vai saprast krieviski-bet 80% krieviem ir zinasanas latviesu valoda! Sanak ka mes zinam minimum2 valodas ka dzimto-a jus ne! Kapec jabut tik dumjam,lai aizstavet kaut kadu veceni,jo vina ta doma?Lai doma-lai runa-a jums savas smadzenes ir ????
RUS
R
Tik pārliecināti rūnājot par Pareizticīgo Baznīcu latviešiem navajag aizmirst par dažādām lietiņām. Pirmais. Katoļu ticība latviešiem bija ienēsta ar "uguni un zobeni". Krievijā katoļniekiem iznāca облом - konkrēti dabūja pa purni no Ņevska kunga. Savu ticību krievi dabūja brīvprātīgi no Bizantijas. Otrais. Bībele bija pārtulkota latviešu valodā tikai 18. gadsimtā. Visas liturģijas latviešiem bija vai nu latinu valodā, vai nu vācu. Krievi jau tūkstots gadu atpakaļ varēja lūgties savā valodā. Trešais. No Vienotās Baznīcas savā laikā atdalījās tieši katoļu baznīca - baigi gribējās dominēt. Vēlāk viņa izgudroja Grigorija kalendāru. Ja viņš precīzāk, bet Jēzusa laikos darbojās Jūlija kalendārs. Tieši tāpēc Pareizticīga Baznīca viņu saglabāja.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas