Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Kurzemes rajona izpilddirektora Agruma atbrīvošanu atzīst par tiesisku

Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa ceturtdien noraidīja pērn no Kurzemes rajona izpilddirektora amata atbrīvotā Armanda Agruma prasību atjaunot viņu darbā, kā arī izmaksāt zaudēto darba algu. «Neko darīt, pārsūdzēsim,» pēc sprieduma paziņošanas Dienai sacīja A.Agrums, kurš ir pārliecināts par savu taisnību.

Diena jau rakstīja, ka Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas Rīgas domes frakcijas centieni gandrīz gada garumā no amata atbrīvot ilgstošā atvaļinājumā esošo opozīcijas partijas Jaunais laiks biedru A.Agrumu vainagojās panākumiem novembra beigās. Pirmajā dienā pēc A.Agruma atgriešanās darbā vicemērs Jānis Dinevičs (LSDSP) sasauca domes ārkārtas sēdi, kurā A.Agruma vietā deputāti iecēla sociāldemokrātu Orvilu Heniņu. J.Dinevičs lielo steigu toreiz pamatoja ar disciplināriem pārkāpumiem un «pilnīgu haosu», ko A.Agrums sarīkoja izpilddirekcijas telpās, kādēļ nācās izsaukt pat pašvaldības policiju. J.Dinevičs skaidroja, ka viņš esot atsacījies parakstīt rīkojumu par atbrīvošanu no amata, neatļauti paņēma kabinetu atslēgas, rakņājās pa galdiem un izmētāja papīrus. Savukārt A.Agrums šo izteikumus nosauca par muļķībām, skaidrojot, ka viņš todien esot atsācis pildīt amata pienākumus, taču viņa kabinetā ielauzās pašvaldības policija, kas aizliedza strādāt. Pašas policijas versija gan bija cita — dežūrdaļa trīs vīru sastāvā atbraukusi uz izpilddirekciju pēc izsaukuma, lai nodrošinātu kārtību, jo bija izcēlās strīds starp A.Agrumu un viņa atbalstītājiem un citiem izpilddirekcijas darbiniekiem.

A.Agrums uzskata, ka viņa atbrīvošana bija prettiesiska tādēļ, ka nebija atbilstoša darba likumdošanai, netika saskaņota ar arodbiedrību un notika viņa slimības laikā.

Darbību partijā "Jaunais laiks" A.Agrums pašlaik ir apturējis, taču nenoliedz iespēju tajā atgriezties, kad tiesvedība būs galā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas