Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 5. jūlijs
Edīte, Esmeralda, Andžejs, Andžs

Kūtris: ja būs lieta, spriedums pensiju lietā varētu būt pēc pusgada

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Vuarzazi
V
Ir janosauc atbildigos! Bijusi koalicija (TP, ZZS, LPP/LC, T+B +LNNK) noveda Latviju bankrotaa. Vini nedrikst turpinat valdit, nogruzhot nastu uz vis mazak aizsargato tautas dalu. Jaatlaiz Saeimu.
To Hm
T
tā bija Administratīvā tiesa, ne Satversmes tiesa.
Berta
B
Jautājiet Tautas partijas valdībām, ne šai valdībai. Cik var atgādināt vienu un to pašu?
mērglis
m
faktiski to, kurš sekmeeja sociaalaa bu'dzeta miljarda notrallinaašanu, vajadzeetu saukt pie kriminaalatbildiibas , vaina jaauzņemas taabriiža premjeram , galu galaa bez viņa ziņas tas nevareeja notikt , izskataas ka tas noticis Kalviiša laikaa ,taatad pensionaaru apzagšana jau nenotika tagad bet labu laiku atpakaļ
Pēteris
P
Pensiju un bērna kopšanas pabalstu izmaksām pretī ir konkrētas iemaksas sociālajā budžetā. Šī nauda nepieder valdībai, bet sociālo iemaksu veicējiem. Līdz ar to valdībai nevajadzētu šīs pozīcijas aiztikt. Vienīgās pozīcijas, kurām pretī nav konkrētas iemaksas sociālajā budžetā, ir piemaksas par stāžu līdz 1996.gadam un minimālās pensijas par nelieliem stāžiem.
Satversme
S
Grozījumi, kas liedz saņemt pilnu pensiju un bērna kopšanas pabalstu ir antikonstitucionāli, turklāt, šoreiz valdība to apzinājās.
Pingvīns
P
Neiebilstu, ja manu mazo pensiju samazina par 10% - ja samazina algas, samazinās nodokļu ieņēmums, samazina arī pensijas. Bet atņemt kādam 70% tikai tādēļ, ka viņš cenšas savas vecumdienas padarīt ciešamas pats, nevis iet rindā pēc pabalstiem, tas ir par traku.
Karamba
K
Cik nu zinu, tiesiskā praksē darbojas t.s. precedenta princips, un tad jau vismaz strādājošo pensionāru jautājums - vai pieņems tiesvedībā un kāds būs spriedums, ir visai retorisks.Bet mums jau kā vienmēr savs ceļš ejams, un tiesu varas objektivitāte arī šķiet samērā apšaubāma.Ja vēl vadoņi būtu bijuši tik gudri iešķiebt parādzīmes par ieturēto naudu, tad pensionāriem izredzes būtu pavisam švakas, bet tagad ,steigas un muļķības dēļ nāksies ļoti pūlēties lai šo Kaupēna gājienu uzdotu par labdarību.
Opīts
O
Kur Kūtrim jāsteidzas? Viņam taču nekas nedeg.
Pensionārs
P
Kāda cibiņa, tāds vāciņš.
Hm
H
Cik stundu laikā izskatīja un pārskatīja lietu par praidu?
Ivans
I
Repše tak tautai sirsnīgi teica: "Nemeklēsim vainīgos!" Izskatās, ka viņš zina, kur naudiņa aiztecēja.
ABC
A
Un kad un kādā veidā tiks saukti pie kriminālatbildības tie, kas izzaga sociālo budžetu????
mja
m
Partija „Tēvzemes nacionālo spēku savienība” paziņo, ka partijas valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Draudiņš kopā ar pensionāriem Albertu Krolu un Daumantu Znatnaju ir iesnieguši LR Satversmes tiesā Konstitucionālo sūdzību par Saeimā pieņemto likumu „Par valsts pensiju un valsts pabalstu izmaksu laika periodā no 2009.gada līdz 2012.gadam”, kas paredz atņemt nestrādājošajiem pensionāriem 10% un strādājošajiem pensionāriem 70% no aprēķinātās un „uz mūžu” piešķirtās vecuma pensijas. Mārtiņš Draudiņš agrāk jau divas reizes panācis Satversmes tiesā pensionāriem labvēlīgus spriedumus: 2002.gada 19.martā lieta Nr.2001-12-01 un 2005.gada 6.aprīlī lieta Nr.2004-21-01. Partijas „Tēvzemes nacionālo spēku savienība” valde aicina pensionārus pievienoties Mārtiņa Draudiņa iesniegtajai konstitucionālajai sūdzībai, iesniedzot savus pieteikumus LR Satversmes tiesai Jura Alunāna ielā 1., Rīgā, LV-1010. Partija „Tēvzemes nacionālo spēku savienība” valde ir gatava bez maksas palīdzēt pensionāriem sagatavot pieteikuma tekstu iesniegšanai LR Satversmes tiesā. Konstitucionālās sūdzības tekstu var saņemt pie partijas valdes sekretāra Andrēja Krūmiņa, iepriekš sazinoties pa mobilo telefonu 29407707, vai pie Mārtiņa Draudiņa Dzelzavas ielā 68 – 40, Rīgā LV1082, iepriekš sazinoties pa telefonu 67292000 vai mobilo tel. 29272114.
Jūle
J
Un kur Kūtri liksi tos pensionāriem neizmaksātos 10%, kuri šajā pusgada laikā nomirs?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas